Vecka 27

2008-04-18 @ 19:45:31
Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36.
Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln. (((Gravid.se)))

image529

Hoppla! Då va de fredag igen...
Vilket som vanligt innebär att jag byter graviditets vecka! =)
Magen växer och det blir allt jobbigare att sova på nätterna.
Vågar inte ens tänka på hur det kommer vara precis i slutet... =/ Hahaha!!

Idag har vi beställt barnvagnen oxå. Den finns att hämta i butik den 28:e.
Weeeeiiii... Lovar att lägga ut bilder när den är hämtad!

Nu ska ja softa i soffan. Trevlig helg på er! ^^
Och glöm inte att rösta på min blogg!

image526


Söta små hälsningar..
Signed by: Erika

Haha min var också stor innan och så blev den inte så jättestor när jag var gravid heller. :( Ville ha jättestor mage.

Jag vet inte hur det är med dig men jag svettades som en gnu redan på vintern när jag var grvaid och sommaren var ju inte mycket bättre, svetten bara rann. :) Flip flops och linnen, perfekt. Eller så kan du gå runt i bikini överallt, funkar det också. Haha

2008-04-19 @ 13:50:25
URL: http://theerika.blogg.se
Signed by: Hanna ^^

lälä

2008-04-20 @ 16:58:38
URL: http://hannaofsweden.blogg.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: