Majonäsburken Och Två Koppar Kaffe

2008-06-09 @ 20:11:37
När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar.

Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna.

Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen.

Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni påminns om att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra sakerna som betyder något, som ett hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat -småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först", fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte platsför det som är viktigt för dig.

Så... var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betydernågot. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log. Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er; att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns
det alltid plats för en fika med en vän.

♥ ♥ ♥
Jag vet att den är gammal! Men ändå såå bra... =)


Söta små hälsningar..
Signed by: jennie

Tack de samma :) snygg sida du har ;)

2008-06-09 @ 20:21:52
URL: http://apotin.blogg.se/
Signed by: j

Fin blogg!

Kram

2008-06-09 @ 20:28:01
URL: http://jahwanna.blogg.se/
Signed by: Martina

Jo skulle vara jätte kul, fast funderar på USA kanske med =)

2008-06-09 @ 20:43:30
URL: http://martiiinaah.blogg.se/
Signed by: Sofia

wow va bra! har inte hört den förut.. ha en bra kväll!

2008-06-09 @ 21:38:16
URL: http://humanistensofia.blogg.se/
Signed by: jennie

tack! trevlig dag du med!

2008-06-10 @ 09:16:01
URL: http://gewert.blogg.se/
Signed by: Steffi

Ja det är så sant så..

Vilken bra berättelse, har lyckats undkomma att höra den förut så är glad att du visade den:), vart kommer den ifrån?Vem har gjort den?Stämmer ju såå bra!

2008-06-10 @ 10:26:52
URL: http://steeffis.blogg.se/
Signed by: Nadde

Åh, så bra.

2008-06-10 @ 17:28:07
URL: http://glamourskvaller.blogspot.com
Signed by: milla

Hej Hanna bästa tjejkompisen våndades för din skull när hon såg dina fötter "det gör så ont" hon rekommenderar dig att börja spara till ett nytt skokonto... hon har fått slänga/ge bort nästan all sin skokollektion.... det är inte ovanligt att fötterna växer kram

2008-06-10 @ 18:27:24
Signed by: jonna

haha den har ja me upp skriven på min blogg. ha en skön dag

2008-06-10 @ 19:45:33
URL: http://whitney.blogg.se/

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: