Vaknat på fel sida?

2010-01-22 @ 12:49:54

Om det va jag eller Neo som vaknade på fel sida, förtäljer inte historien... Allt jag vet är att denna morgon var ett helvete!

Vi tar det från början... Neo vakande först (som vanligt) och ropade på mig "mamma komma... mamma kom!" (han ligger fortfarande i spjälsäng). Jag va skittrött och trodde det va mitt i natten, trots att pappa M inte låg bredvid mig -vilket innebär att han åkt till jobbet.
Masade mig upp ur sängen och gick in och kramade buskorven, bytte han välfyllda blöja och sen gick vi och la oss i våran (min och M´s) säng för att mysa lite.
När killen med myror i brallan inte kunde ligga stilla längre (typ efter 2 minuter), startade jag tv:n, så han kunde få kika lite bolibompa medans jag kirrade frukost. Men nån "bompa" ville han inte kika på, utan skulle prompt va hack i häl på mig. Han stod och drog i mig och gnällde och gnydde som en liten hundvalp. Jag tyckte han kunde leka på sitt rum eller kika på tv... Men det kunde han tydligen inte göra utan mig! Efter mycket om och men, fick han tillslut i sig lite frukost. Ett glas utspilld mjölk, mosat ägg på golvet, yoghurt i hela Lillemans ansiktet, smörgås över hela köket var bara några av incidenterna. Suck!
Efter att ha tvättat av Neo, borstat tänderna och klätt på honom, tyckte jag att jag iaf kunde få städa köket ifred. Men icke! Han va gnällig och grinig och skulle dra med mig in på rummet. Tick tack...
När köket tillslut va någorlunda rent, va det dags för mig att göra mig klar. Jag skulle bara tvätta av mig i handfatet (nån dusch va inte att tänka på, trots att det skulle behövas!) och klä på mig. Detta tar i normala fall MAX 5 minuter, men med en klängig och trotsig (?) Neo som ska gör ALLT han inte får göra och samtidigt gråta floder så fort man säger till honom, tog det ca 1 timme... Puh!
Efter säkert 100 raseriutbrott kom vi tillslut hemifrån och satte fart mot dagis, eftersom han "klarade" gårdagen utan feber och nu är frisk (om inte gnäll räknas som nån sjukdom?).Väl på dagis hade han knappt tid att vinka "hej då", eftersom han va fullt upptagen med att leka. Hahaha... Idag är sista dagen på inskolningen, och idag ska han även sova middag där. Spännande! Han skulle ha gjort det redan i onsdags och igår, men eftersom han har varit sjuk blir det idag istället. Hoppas det går/gick bra!
Ska inte hämta honom fören 14 (lämnade honom 9), men har suttit beredd med telefonen, OM dom skulle ringa... Med en sån gnällig morgon trodde jag att det skulle gå åt helvete att lämna honom på dagis, men tydligen inte.

Bara undrar hur ni andra föräldrar med dagisbarn gör...? Hur hinner ni med allt på mornarna? Idag hade jag och Neo 2 timmar på oss, från att vi vaknade till att vi gick hemifrån, och ändå hann jag inte allt jag hade ha velat (typ duscha, sminka mig och kamma håret). Hur ska det går sen om när man har ett jobb? Då får det max ta 2 timmar från att jag vaknar tills jag är på jobbet, om jag inte ska behöva gå upp mitt i natten... Förhoppningsvis kan jag göra i ordning mig själv och frukosten innan jag väcker honom, men med en morgonpigg Lilleman är det inget jag vågar hoppas på!

Nu har min puls börjat närma sig normal hastighet och jag längtar efter att få pussa på och gosa med Neo i eftermiddag. Efter en sån här hemsk morgon har jag lite ångest över hur mycket jag skällt och gnällt på honom... Ska försöka att behärska mig resten av dagen! ^^

Oj vilket långt inlägg det blev, och va mycket klockan blev... "Snart" dags att hämta honom juhe! Ska försöka röja lite här hemma innan. Hörs! Kram kram... ♥

 


Söta små hälsningar..
Signed by: Emelie

Tänk då att ha två barn , som dessutom nästan alltid är ute med en gång på morgonen. Så det är ju inte en jacka som ska sättas på utan lager på lager.. Tar sådan tid. Plus att vara gravid. Den är inte alltid så kul..Men men vi löser det oftast utan bråk på morgonen, =) Vi får träffas snart =)

2010-01-22 @ 13:23:22
Signed by: Lilla a

Förstår dig precis. Brukar också försöka bädda ner min lille Skrutt men det brukar var helt hopplöst.Du har också en jättemysig sida!Trevlig helg!/Lilla a

2010-01-22 @ 21:59:41
URL: http://gladdagboken.se
Signed by: Mona

Det löser sig, det tar ett lite tag att vänja sig bara.

Sen tycker jag att det morgonrutinerna ändrar sig lite undervägs oxå, precis som dom gjorde innan dom började på dagis/dagmamma.

Man hittar något som funkar, tar ungefär 1-2 månader - mitt tips är att vara flexibel och gör så mycket du kan kvällen innan.Lycka till :)

kram kram

2010-01-22 @ 23:00:06

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: