Gästbloggare - Monica (MOA Organic)

2011-02-15 @ 11:09:15
Hej allihopa! Min vän Hanna har har bett mig gästblogga här i bloggen idag. Tänkte därför passa på att berätta om bärsjalar, bärselar, bärpåsar och andra bärverktyg i ekologiskt bomull i svensk, unik design.

Hur många mammor har inte bestämt med vänninorna att man ska gå iväg och ta en trevlig fika ute på stan för att upptäcka att många andra tänkt samma tanke? När man sedan försöker baxa in barnvagn och sig själv till ett ledigt bord i hörnan, möts man av sura blickar och pustande stön från omgivningen, som blir störda i sitt kaffedrickande. För tusan har man väl lov att gå och fika när man är mammaledig?
Lösningen hade kanske varit att göra större fik eller ta bort ett par bord så gångarna blir öppnare. Men risken är att caféet då inte blir mysigt och/eller det blir för få gäster.

En annan lösning är att använda bärsjal. Nu vet jag att många tycker det känns jobbigt att ha fem meter långt tygstycke virat runt sig och sitt barn, men nu har MOA organic kommit med en enklare variant som heter MOA Duo. Bärsjalen är färdigsydd och man trär den över huvudet och armarna precis som en tröja. Det är snabbt och enkelt och nästan omöjligt att göra fel. Bebisen trär man sedan in under tyget så att den hamnar på magen. Tyget brer man runt barnet och över sina axlar. Den lilla sitter säkert nära kroppen och man får en otrolig närhet till sitt barn. En stor mysfaktor med andra ord!



Oftast är barnet mycket lugnare inne i sin bärsjal då tyget gör att både intryck och ljud försvagas. Däremot så blir ljudet av mammans hjärta, lukt och röst mer markant och har en lugnande effekt. Många bebisar sover skönt under sjalen så vips har man snackat bort ett par timmar utan att märka det. Underbart när dagarna annars är fyllda av barn- och mammaplikter.

Tyget är 100% ekologiskt bomull, sydd med diagonalstretch vilket gör tyget elastiskt och följsamt samtidigt som det ger stadga. Barnet känns inte alls svajigt i sjalen utan utformningen gör att att det är väldigt behagligt att bära. Tyget andas med barnet och det är sällan problem med värme. Det är lättare att reglera värmen på barnet när det sitter så nära en själv, för är man själv vamr så är förmodligen barnet också det. Dessutom slipper man ta av och på tjocka overaller då man bara sveper jackan över sig och barnet när man går ut. Hur enkelt som helst!


Duon är designad av mig, efter många års erfarenhet av sjalbärande. Det är verkligen ett interessant alternativ eller komplement till vagenen som jag absolut tycker man borde överväga. Kika gärna in på min hemsida, det är väl värt ett besök!


Hälsningar Monica www.moasling.com

Söta små hälsningar..
Signed by: Emelie

Hmmm, intressant!

2011-02-15 @ 11:41:04
URL: http://fambabunovic.blogg.se/
Signed by: En pojkmammas vardag ♥

Det där lät som en BRA grej! Måste genast in och kika :)

Kram

2011-02-15 @ 12:14:20
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Signed by: Beatrice, mamma till Devin & liten i magen ♥

Lät mycket intressant! Ska genast in o kika :)

2011-02-17 @ 12:44:44
URL: http://beabus87.blogg.se/

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: