Den som spar han har?

2014-06-18 @ 19:59:32
Redan innan jag blev gravid med Neo visste jag att jag ville öppna ett sparkonto åt mitt/mina barn så tidigt som möjligt. Jag har själv aldrig har haft något undansparat åt mig, att använda till tex. körkort eller till första bostaden och vet hur tufft det kan vara i början av "vuxenlivet".
Jag är absolut inte bitter på mina föräldrar, dom har hjälpt till på många andra sätt och dessutom tror jag inte det var lika vanligt på 80-talet, som det är idag att öppna ett sparkonto åt sitt/sina barn?
 
Hur som helst så började vi spara först efter föräldraledigheten, när vi hade två fasta inkomster. Inga hysteriska summor, men en liten slant var (600kr totalt/mån) vilket i slutändan förhoppningsvis kommer bli en bra start ut i vuxenvärlden för Neo. Om han vill använda det till en långresa, körkort eller köpa bil, bostad eller möbler får han välja själv. Huvudsaken är att vi kan bidra på något vis! :)
 
Jag tycker dessutom det är viktigt att spara där sparräntan är hög, som hos SevenDay. Där kan du såklart också välja om du vill ha helt fria uttag eller binda ditt sparande för en viss tid. Me lajk! :)
 
Sparar ni åt era barn? Hur mycket och vad är planen att det ska användas till i framtiden?

Söta små hälsningar..
Signed by: Sanna

Har sparkonto till dottern, men summan som jag lägger in varierar månad till månad beroende på vilka inkomster och utgifter jag själv har. Dock brukar det bli en lite större summa vid diverse högtider.

Hon får tillträde till kontot när hon fyller 18 år, och förhoppningsvis gör hon något bra med pengarna som att skaffa körkort, investera i en bostad eller liknade. Men det är helt och hållet upp till henne.

Kram Sanna

2014-06-18 @ 22:36:22
URL: http://mammasvardag.se
Signed by: Tina

Vi sparar 200:-/ barn och månad och så får de 100:- var varje månad av sin farfar. Så totalt 300:- som de får tillgång till när de fyller 18. Jag hade inte heller något sparande när jag var liten så detta tycker jag är toppen! KRAM

2014-06-19 @ 07:30:12
URL: http://familjenrosmer.blogspot.se
Signed by: Eva

Vi öppnade ett sparkonto till Neo när han föddes och både jag o pappan sätter in vars 100kr på kontot.

Jag hade inte i heller några föräldrar som sparade åt mig när jag var liten som jag kunde dra nytta av när jag flyttade från boet, vilket suger!

2014-06-19 @ 17:00:59
URL: http://minioman.blogg.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: