Karpaltunnelsyndrom!

2008-07-20 @ 20:45:07

Jepps Pepps! Det är det jag "lider" av... Låter läskigt va??

Hos gravida kvinnor är karpaltunnelsyndrom relativt vanligt, främst från sjätte graviditetsmånaden och framåt. Orsaken är de hormonförändringar som man får under graviditeten. Obalansen i hormonerna påverkar kroppens vätskebalans och kan göra att det samlas mer vätska i kroppens vävnader. Det kan i sin tur orsaka tryck på nerven.

De vanligaste symptomen är att man får stickningar och domningar i fingrarna, framför allt på natten. Besvären känns i tummen, pekfingret, långfingret och eventuellt ringfingret. Om trycket är kraftigt eller långvarigt kan nerver och muskler skadas. Karpaltunnelsyndrom kan också innebära ett hinder i vardagen, om man får nedsatt känsel, får ont eller blir fumlig.

Om man har fått besvär under sin graviditet försvinner symtomen oftast en tid efter förlossningen. Man kan tillfälligt använda ett handledsstöd som gör att det känns bättre. I svårare fall kan det bli nödvändigt med en operation. Vad som händer under operationen är att kirurgen gör ett längsgående snitt i handleden och skär av ledbandet som täcker karpaltunneln. Det minskar trycket på nerven.
Sådär... Nu vet vi varför mina händer gör ont
och varför jag tappar allt jag försöker greppa!
Nu ska vi bara hålla tummarna för
att det försvinner efter förlossningen oxå...

Söta små hälsningar..
Signed by: Camilla

Visst är det härligt att ha karpaltunnelsyndrom. Har jag oxå haft. Så jag fick operera bort det när jag var nästan 18 år. Kramiz Millan

2008-07-20 @ 20:53:27
URL: http://mizzizg.se
Signed by: Anonym

hoppas det blir bättre sen :)

2008-07-20 @ 23:00:16
URL: http://naataliiees.blogg.se/
Signed by: Ulla

Det syndromet är nog ganska vanligt. Även min kompis hade det, men det försvann när deras dotter tittade ut. Så jag hoppas det blir desamma för dig. Kul att du som ny besökare kikade in till mig. Du är alltid välkommen tillbaka.

2008-07-21 @ 11:16:39
URL: http://ulla67.blogg.se/
Signed by: Mikaela Kronberg

Jag ta lite av denna text och bild från dig...för jag har samma problem och tycker inte det blivigt bättre än =( Hoppas det är okej Kram

2008-07-21 @ 13:19:35
URL: http://mikaelka.blogg.se/

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: