Sjukstuga!

2009-11-15 @ 21:32:55
Mycket riktigt så var det (falsk) krupp som Lilleman fick igår, IGEN! Börjar bli riktigt trött på skiten nu... Det kommer (nästan) varje gång han blir förkyld. Och oftast läggar vi honom "frisk" och några timmar senare vaknar han och knappt kan andas och hostar som en gammal rökare, om inte värre!
Nu grips vi dock inte utav panik längre, utan suckar mest över att vi antagligen måste sitta i ett väntrum resten av natten...
Igår kväll åkte vi dock inte in med honom, utan gav honom Bricanyl (flytande) och "luftade" honom på balkongen. Det blev betydligt bättre, men eftersom han blir "överaktiv" av bricanylen, var det lite svårt att få honom att somna igen.

I eftermiddags åkte M ner till vårdcentralen med Lilleman (medans jag stannade hemma och tvättade) och förklarade att vi gärna ville ha Betapred (kortisontabletter) utskrivet igen. Dom ska man bara ta i nödfall eftersom dom tydligen kan "hämma tillväxten". Fick dom utskrivna i februari och vi har verkligen snålat med dom, men sist han hade krupp tog dom slut och den läkaren vi träffade då ville inte skriva ut dom, utan gav oss bricanyl istället. Vilket vi tycker fungerar sådär... Bättre än Ventolin men sämre än Betapred. Sen blir han som sagt överaktiv av bricanylen vilket är rätt frustrerande eftersom vi vill att han ska ta det lugnt och varva ner när han är sjuk och inte springa omkring och klättra på väggarna...

I vilket fall som helst, så sa läkaren som M och Lilleman träffade idag att vi ABSOLUT INTE skulle ge honom Bricanyl mot krupp. (WTF????) Eftersom det är astmamedicin!! Läkaren skrev istället ut två andra flaskor med medicin (Lepheton och Desentol, som vi aldrig testat innan), samt Betapred... Så nu är vi beredda om det skulle bli ett "anfall" även ikväll/natt. Känns tryggt!Nu sover Lilleman gott och jag hoppas han gör det resten av natten!


Hoppas ni andra har haft en mysig söndag utan "sjukstuga"...?
Kramen och kössen på er!

Blogglista.se


*hart* *hart* *hart*
Tack alla ni som röstat på MIN blogg hos Diana!
För er som missat mitt "fjäsk inlägg", så ber jag
alla söta läsare
som gillar min blogg att rösta
fram mig till Årets Mammabloggare HÄR!
"Jag röstar på www.hannaofsweden.se, hon är årets mammabloggare!"
Kopiera ovanstående text ↑ och klista in som en kommentar hos Diana!
*hart* *hart* *hart*


Söta små hälsningar..
Signed by: Love Oliwers mamma

Hej!tack så mycket :)KRAM Love

2009-11-15 @ 21:46:07
URL: http://mommyatnineteen.blogg.se/
Signed by: Carro

Så söt han är när han sover. Skönt att det gick bra och att ni nu har medicin om det skulle behövas.

Hoppas ni får en lugn natt och en bra vecka.Kramar

2009-11-15 @ 22:29:33
URL: http://griffelfot.blogg.se/
Signed by: Nina ♡

skönt att det va ok i natt iaf. men sjuukt att dem uinte kan ha koll på medicinen. är ju sååå viktigt. usch! hoppas det ni fick nu hjälpte..massa kramar!

2009-11-15 @ 23:20:15
URL: http://modesida.blogg.se/
Signed by: Nina ♡

du är nominerad :P

2009-11-15 @ 23:26:02
URL: http://modesida.blogg.se/
Signed by: Bumbi

Jag vet fortfarande inte varför jag gjorde det men jag nominerade dig som årets mammablogg. Måste vara för att det här är den enda mammabloggen jag läser.

Sen en fråga, har Neo börjat visa tecken på att ha ärvt sin fars magnifika anlag för kroppshår?

2009-11-16 @ 01:34:25
Signed by: Mamma Melissa -ung mamma till 2 i Himlen och 1 på jorden

Usch då, låter inte alls kul -varken för er eller lilleman! Hoppas nu att medicinen hjälper utan obehagliga biverkningar.Tack snälla för raderna inne hos mig också:.))

2009-11-16 @ 05:57:13
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Signed by: ★☆♥MARIE & NOEL♥☆★

Prövade du Desentol? Den va bra sist Noel fick krupp, han får ju oxå typ varje gång han blir förkyld, tillsammans me nezeril faktiskt, som öppnar luftvägarna... Enda kruxet me den va att man måste ta desentolen direkt när man hör att d e på väg, annars tyckte ja inte att den funka så bra (vilket läkaren självklart inte sa nåt om). Bara ett litet tips.. =)Hoppas d går över snart... vet hur jobbigt d e dom första två nätterna speciellt!!! Hoppas ni får sova nåt (vilket ja såg på facebook inte va så bra me.. ;) )Kramar!

2009-11-16 @ 09:01:37
URL: http://angeleyes81.blogg.se/
Signed by: Maria

Stackars liten!

Hoppas att han har fått sova gott i natt.Lite irriterande att läkarna säger olika angående medecinen, lite skrämmande faktiskt!Kram Kram

2009-11-16 @ 09:35:30
URL: http://sagafia.blogg.se/
Signed by: Emelie

Men herregud stackars liten!

Reagerade också direkt på att ni fått Bricanyl att ge honom! Har aldrig hört att man skulle ge det förut, men det skulle man ju tydligen inte heller! Suck, dagens läkare....Hoppas det blir bra med Lilleman nu!!

Och ajg hoppas på att få träffa er snart, blir nog inte så mcyket öppna förskolan för min del om ett tag :-( och sen bröjar ju lilleman hos dagmamman :-)KRAAAAAM

2009-11-16 @ 10:59:34
URL: http://fambabunovic.blogg.se/
Signed by: Lilian Olofsson Söderman

Hm, mycket lustigt av läkaren att skriva ut astmamedicin om han vet att Neo inte har det, fast ibland känns det som att de skriver ut bricanyl till höger och vänster. Förstår verkligen att han blir uppe i varv av det! Hoppas att de ya medicinerna hjälper bättre!:o) Kram!:o)

2009-11-16 @ 11:42:48
URL: http://lilianolofsson.blogspot.com
Signed by: Malin

Snurrar in på din blogg...

Min son har liknande hosta som din, ibland känns det som att han inte får någon luft,

Men sen vi fick Lepheton och Desentol så har det verkligen blivit bättre och medicinen hjälper på några minuter för oss, Hoppas att det gör det för Er också!

// Malin

2009-11-17 @ 12:23:57
URL: http://trasselmaline.blogg.se/
Signed by: Christina

Hej! Å vilka bra tips. Jag har Betapred hemma då ska jag testa det om det kör ihop sig i natt. Tack igen!

2009-11-17 @ 20:57:29
URL: http://thefamilysajt.blogspot.com

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: