Pinka ute = böter??

2011-04-22 @ 08:47:00
Har ju glömt att berätta...

Förra fredagen, när jag och Neo var påväg hem från Baby & Barnmässan, blev Neo kissenödig bara några hundra meter hemifrån. Vågade inte be honom att hålla sig, utan gick åt sidan med honom och lät honom kissa ute. -Vilket han alltid får göra när han är nödig och vi inte har en toalett i närheten, då han inte är klarar av att hålla sig speciellt länge.
GIVETVIS går jag åt sidan, till en buske, skogsdunge, dike eller liknande när han måste tömma blåsan och så även förra fredagen...

När han står där med snoppen i vädret, intill ett träd på en gräsplätt (som btw inte används till annat än att rasta hundar på!), hör jag en gammal (?) tant muttra ute på gångbanan att det "minsann är 600kr böter för att kissa offentlig".
Hade just då inte tid att vända mig om och kolla vem det var som muttrade, eftersom jag var i full färd att hjälpa Neo. När behovet var uträttat skyndade vi bara hem, eftersom det regnade. (Hans kiss regnade alltså bort på nolltid!!)

Men väl hemma, när Neo hade somnat, kom jag och tänka på tantens ord... Och blev rasande!!! Jag vet att det är förbjudet att kissa offentligt, men jag trodde att det var på gator och torg, centrala stan och nära trappuppgångar och byggnader den lagen gällde...? Eller?? Det är ju inte direkt så att han ofredar nån med sin lilla snoppis. ^^
Ska inte en 2,5-åring (3 år i slutet av Juli) få lätta på trycket i en buske i förorten? Tyckte hon att det va bättre att han kissade ner sig kanske? Hundar och katter (och miljarder vilda djur!) uträttar ju sina behov i tid och otid ÖVERALLT! Borde inte hundägare i sånna fall få böter när dom "glömmer" plocka upp skiten efter sina hundar? GRRRR!!!

I vilket fall som helst, så tänker jag fortsätta låta Neo kissa ute (i en buske, i ett dike eller likande) när han behöver det, om det inte finns nån toalett tillgänglig vill säga. ^^ Och nästa gång nån säger nått ska jag faan låta Neo kissa på dom... Hahaha! Nää, så långt behöver vi inte gå, men en utskällning ska dom få! ^^
Nån som vet om den här lagen, att det är förbjudet att kissa offentligt, även gäller barn? O_o

Förra årets påskbilder på Neo har inget med inlägget att göra... Men slänger in dom ändå! ^^


Nu vankas det frukost, sen får vi se vad den här låååånga fredagen har att erbjuda. ^^
Massa kramar till er, mina fina...

Blogglista.seGillar ni min blogg? Då tycker jag att ni ska rösta på mig inne på

Mammablogg Galans hemsida. Jag är nominerad i kategorierna

"Bästa mammabloggen" och "Bästa vardagsmammabloggen". Man kan rösta

en gång per dygn i varje kategori... Så glöm inte att rösta varje dag! ♥ ♥ ♥
>>> KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL OMRÖSTNINGEN!! <<<


Söta små hälsningar..
Signed by: Emelie

Men hjälp, vad var det för kärring??? Helt otroligt ju!!

2011-04-22 @ 09:27:25
URL: http://fambabunovic.blogg.se/
Signed by: i min lilla lilla värld

Du skojar! Jag hade strypt tanten!Sötaste påskgubben ju

2011-04-22 @ 09:43:40
URL: http://saratilling.se
Signed by: Therese

Ja självklart får barnen kissa ute, skulle inte tveka en sekund... surkärring!!! det är vad tanten var. Ljuvliga bilder <3 Glad påsk till er!

2011-04-22 @ 14:53:15
URL: http://lurans.blogg.se/
Signed by: Fnulan

Men va f*n jä*la kärring!!! Sån surtant som man skulle vilja pissa på istället! Åh vad arg jag blir!!! Låt honom kissa jag tror inte polísen bötfäller en sådan liten godsak.sv: Duktig sambo =) Min lilla fick inte bara russin och fick glass med!

2011-04-22 @ 20:35:55
URL: http://fnulan.se
Signed by: Tessan

Ja de e böter att kissa offentligt, 800kr. Men jag har vääldigt svårt att tro att polisen bötfäller ett litet barn....

2011-04-22 @ 22:16:16
Signed by: Sandra

Det är böter om man kissar offentligt men jag har (som ovan nämnt) också väldigt svårt att tro att en polis bötfäller ett litet barn.Min son blev akut kissnödig i en butik och där fanns ingen toalett att få låna så det var bara att rusa ut och springa förbi hela parkeringen för att leta upp en buske, haha!

2011-04-22 @ 22:41:14
URL: http://shabbychicme.blogg.se/
Signed by: Anonym

Tycker det är urlöjligt att man inte får kissa offentligt, liksom vad vill dom att man ska göra när man inte har tillgång till toalett! helt sjukt. Min kompis fick åttahundra i böter när hon satt sig i en buske utanför tågstationen, bara för att inget i närheten var öppet, ingen affär eller någonting, och tågstationen var också stängd. Vad i attans skulle hon göra? de var typ tjugo minuter innan tåget kom o hon kunde verkligen inte hålla sig, och otur som hon hade så såg polisen henne.. Tycker de är fel. :/

2011-04-22 @ 23:19:20
URL: http://penella.devote.se/
Signed by: alexandra mamma till tove

inte tror jag att den regeln gäller barn..??är barn kissnödiga så har de sjukt mycket svårare att hålla sig än en vuxen.. de har ju inte utvecklat samma knipmuskler som en vuxen..sen tänker jag lite såhär med.. att om ett barn blir skrämt av en polis när de kissar ute så kanske de håller sig för mycket och inte vågar kissa alls och kan då få följdsjukdommar på grund av det.sen är det ju så att poliser vill ju aldrig skrämma ett barn för de är våran framtid så de skulle antagligen inte ens bry sig om man lät sitt barn kissa lite utomhus.nåä den där tanten borde störa sig på annat istället..

hon är säkert en av dem som låter hundarna bajsa ute utan att plocka upp det..

2011-04-26 @ 08:20:43
URL: http://axdal.se
Signed by: Anonym

söt header :D

2011-04-26 @ 08:40:19
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Signed by: Beatrice, mamma till Devin & liten i magen ♥

Meen, jag kan inte tänka mig att dem skulle bötfälla ett BARN. Det är ju skillnad på en vuxen och småbarn liksom!

2011-05-02 @ 19:00:09
URL: http://beabus87.blogg.se/

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: