Ljudbok...

2007-09-07 @ 09:09:29
Nyss klivit upp ur sängen efter en god natts sömn. =) Men som vanligt drömde jag massa knas... Ofta blir det juh det man tänker på innan man somnar. Och igår kväll lyssnade jag på ljudbok innan jag somnade, "Gömda" med Liza Marklund. Har läst den förut men tänkte jag kunde ta den igen då jag vill läsa (lyssna) på resten av hennes böcker oxå. För er som inte läst den eller hört talas om den kommer här en kort beskrivning...

"Maria "Mia" Eriksson bor i en svansk småstad och lever ett normalt liv och jobbar på bank när hon träffar "Mannen med dom brinnande ögonen". Mannen är från Mellanöstern och Mia blir störtförälskad, men allt eftsom tiden går blir han mer kontrollerande och även aggresiv. Mia blundar för alla "tecken" och försvarar honom inför sina vänner och sin familj som tycker att hon ska lämna honom. Mia förlovar sig och blir med barn och tror förhållandet ska bli som i början. Men mannen bli bara mer och mer våldsam, slår henne och hotar henne och vill att hon ska konvertera till Islam. När hon säger att hon inte vill ge upp sin tro blir han rasande. Han kallar henne för hora och blir mycker missnöjd när Mia föder en dotter (Emma). Han ville ju ha en son! Han förnekar faderskap och bryter förlovningen och vill inte ens ta i dottern. Mia är såklart ledsen men känner ändå en lättnad över att förhållandet är slut. Men det var inte slutet, utan början på många år av förföljelser, misshandel och hotelser..."
 

Usch! Man kan inte låta bli att bli lite halvrasist när man läser den. Fast, jag är INTE det!! LOVAR! =) Men "lika barn leker bäst" och jag tror att när två kulturer eller religioner krockar kan det sällan bli bra. Tyvärr! Men det beror ju iof. på vad man är beredd att ge upp för ett förhållande. Och i mitt tycke ska man inte ge upp nått alls, utan möta varandra halvägs och respektera varnadras bakgrunder.

Nu ska jag äta frukost och sedan göra mig iordning för jobbet. Tjohooooo.... NOT!!

Söta små hälsningar..

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: