Vecka 20

2008-02-29 @ 22:19:32
♥ ~ HALVLEK ~


Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt. (((Gravid.se)))

image434

Tjohoo!! Nu är det bara halva tiden kvar!! =)
Tycker det har gått jätte fort hitills men antar att det snart kommer bromsa upp...
Eller ska det gå så här fort??? Bara att le och vara glad antar jag.
Dessutom tror jag att jag börjat få vatten i kroppen, mina händer och fötter somnar eller domnar bort jätte ofta. Riktigt störande faktiskt!! =(
När jag tar av min strumporna får jag även snygga "ränder" eller typ som en grop där dom suttit åt. Verkligen jätte snyggt! Haha... =) Det borde väl vara vatten? Nån som vet??

Puss och Kram


HJÄÄÄÄLP!!!

2008-02-28 @ 15:52:39
Jag har gjort nått dumt.
Nått riktigt dumt.
Och nu kan jag liksom inte göra det ogjort.
Jag vet, ja är så jävla smart!! -Inte!
Jag gick nämligen in på Youtube och kollade på privatfilmer från förlossningar. ♥Magnus♥ varnade mig, så jag får skylla mig själv... Men helvete va äcklad och skraj jag blev nu... =/ Tjejerna skriker ju som faan!! MUUUUHHHÄÄÄÄÄÄÄ!!!
Men jag antar att man får stå ut med den smärtan och det lilla helvete för att få pussa på sin lillskrutt sen. Hihihi... Men just nu e jag jävligt nervös. Oh shit!! Längtar tills dagen efter förlossningen, haha!! =)

image433
♥ Det va bättre förr, när bebisarna kom med storken... Hehehe!! ♥

Bortförklaring!

2008-02-27 @ 15:47:41
Jösses! Det är redan onsdag...Och jag har som vanligt slappat med bloggandet. Shame on me!! ^^ Får la skylla på att jag har ett liv, hahaha... -Eller inte! Har varit trött och slapp bara, tycker att jag är trött jämt nu för tiden. Undra hur det kommer bli i slutet av graviditeten....? =/ 

Igår va jag och Magnus på sjukhuset och hälsade på lille Felix (och Weronice och Mattias såklart). Trodde han skulle ha växt sedan vi såg honom senast... Men jisses va liten han var!! Lilla söta goa plutten. =) Så otroligt söt och snäll. En riktig stålkille!! Så nu längtar jag ÄNNU mer efter våran ♥lillplutt♥ ("Bara" ca 150 dagar kvar!!) ^^

Och idag har dagen bedrivits i Ullared. Alltid lika kul... =) Åkte hemifrån 06.45 med Jennie och Nathalie, och va framme lagom tills dom öppnade 08.00. Trodde det skulle va knökat med folk, iom löning och allt. Men icke!!  Vi fick en parkering längst fram och kunde bara knalla rätt in på ett i stort sett TOMT Gekås. Så jävla skönt! Handlade massa onödigt trams som vanligt, samt en massa t-shirts till Magnus. Och även några saker till bebisen. ^^ -Lite tidigt kanske, men ja kunde inte hålla mig! Hihihihi...

image432

Måndag!

2008-02-25 @ 10:12:00

Jag överlevde denna helgen oxå, alltid lika förvånad. Hahaha!! =)
Vi hade fest för mamma i lördags, hon fyllde ju 50år den 12e. Så vi drog ihop ett gäng och och hyrde lokal och hade party för hela slanten... Puh!! Kan lova att vi (jag och min syster -samt min Magnus) har haft fullt upp hela helgen. Men allt blev lyckat (till slut) och alla såg nöjda och glada ut! =) Mamma fick massa fina presenter och hade jätte trevligt. Dessvärre tog jag inte en ända bild under hela kvällen!! Fattar inte va som flugit i mig... Jag som är känd som "paparazzi Hanna". Hmm... Får väl skylla på att jag hade fullt upp med allt annat.  ^^ Men ska försöka sno bilder från nån annans kamera. -Nån måste ju ha fotat!!

Nu är det dags att hoppa in i duschen för att sedan bege sig mot jobbet. Hurra!! -Ehh...?? Eller inte!! Men det är ju iof löning idag och det är ju inte fy skam!! Tjohooo... =)

So long!!


Vecka 19

2008-02-22 @ 10:59:28
Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.
Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan.
Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.
(((Gravid.se)))

image431

Yes sir!! Idag ska järntabletter inhandlas. Är sjukt trött hela tiden och har huvudvärk i stort sett varje dag. Puhh!! Det tar på krafterna att vara gravid kan ja lova. Hahaha!!
Hoppas jag snart blir piggare så jag kan blogga ordentligt!
Puss på er! Och trevlig helg!! ♥ ♥PS
Ni som vantar på att jag ska lägga ut "magbilder" väntar i onödan!!
Jag kommer INTE lägga ut några bilder på min gravid mage... ^^
Lalalalaaaalaaalaaalaalaaa!!

2008-02-21 @ 10:14:49
image430

Bästa påsen!!

2008-02-19 @ 18:42:40
Finns det någon bättre "ta-med-matlådan-till-jobbet-påse"
än systembolagets påsar??
Dom är så sjukt bra! Precis lagom stora, och breda i botten
(till skillnad från apotekets eller h&m:s småpåsar).

image429

Inte varje dag man "hyllar" en påse i sin blogg, haha!!
-Men jag hade inget annat att skriva om... =)

Sorry sorry sorry!!

2008-02-18 @ 10:50:37

Inget bloggande på två hela dagar! Oooops!! Hoppas ni kan förlåta mig...? =)
Helgen har varit helt ok. Så nu är jag utvilad och redo att gå till jobbet med nya krafter. Riktigt skönt!
Andra deltävlingen i melodifestivalen är avklarad oxå. Bättre än första... Helt klart! Jag tyckte för en gång skull att rätt låtar gick vidare. Tjohooo!! ^^
Sen undrar jag ifall man ska vara STOLT eller om man ska SKÄMMAS för att komma från kortedala, precis som dessa snubbarna...?? Hmmm!!Andra generationen - Kebabpizza slivovitza

De sjuka är att jag tycker låten är BRA, nu när jag lyssnat på den några gånger... Hahaha!
Vecka 18

2008-02-15 @ 11:02:46
Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. (((Gravid.se)))

image428

Hopp, då e man i vecka 18. Eller 17 + 0 som vissa oxå säger.
Det sägs att "den västa tröttheten har lagt sig", och att man nu ska vara pigg osv...
Ehhh?? Det är NU jag gått in i tröttheten!! Har aldrig varit så här trött!
Vågar inte ens tänka på hur trött jag kommer bli i slutet av graviditeten!!
Puh!! Och sen när bebisen är ute lär man ju inte få sova speciellt mycket... Haha!!

Nu har jag även börjat känna rörelser inifrån magen.
Precis som alla beskriver så känns det som fjärilar eller en liten fisk som sprattlar. =)
Hihih... Gulligt!! ^^

Annas mage! ^^

2008-02-14 @ 20:18:56
Min söta kompis ♥Anna♥ är oxå gravid!!
Fast hennes bebis kommer redan i April. -Och jag ska ju inte ha fören i Juli... =)
Hennes kille Tommy har fotat magen, månad för månad.
Och nu gjort en liten film av bilderna... Hehehe!! Så himla grymt.
Så ja va "tvungen" att sno den från hans sida och visa ER den. =)
Enjoy!!Detta är alltså INTE min mage!!

Utan Annas ^^

~ Happy Valentine´s Day ~

2008-02-14 @ 09:05:06
Önskar alla en mysig alla ♥ dag!!

image423

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

  
♥ ♥ ♥ Hanna Loves Magnus ♥ ♥ ♥
Dags att skratta!!

2008-02-13 @ 13:31:15
Måste erkänna att jag höll på att pinka på mig när jag
såg detta klippet första gången... Jösses alltså! Hahahahaha!!


Ett gott skratt förlänger livet

GRATTIS MAMMA 50 ÅR!!!!

2008-02-12 @ 09:50:47
image419

Idag är ingen vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag... För det är mammas födelsedag. Hurra hurra hurra!!


Idag blir min kära ♥mamma♥ tant =) hihihi... Stort GRATTISdin dag!!


Love You Mami ♥ ♥ ♥


image420Visst e hon söt??? -De ligger i släkten... Hahahaha!! Puss mamma!!


image422
Göteborgs PostenULTRALJUD ^^

2008-02-11 @ 17:01:07

Idag har vi fått kika på ♥bebisen♥ !!
Vi har nämligen varit på ultraljud idag... Hihi! Måste erkänna att jag va riktigt nervös innan. Tänkte typ att jag skulle ha inbillat mig att ja va gravid eller att nått va fel. =/ Eller att det skulle vara flera bebisar. Hahaha... Då hade jag nog svimmat!
Men allt va som det skulle!! =) Hjärtat slog och lillplutten hade tio fingrar och tio tår.
-Enligt barnmorskan som kikade i magen iaf... Hon mätte även bebisens huvud och lårben. Och på så vis fick hon fram ett nytt datum för beräknad födsel. Tidigare var det 21 Juli, men nu sköts det fram 4 dagar till den 25 Juli. Rätt komiskt, med tanke på att min syster, Emma och min brorsdotter Klara fyller år den 25 Juli. Hmm... Men jag ska försöka knipa ihop till 080808. Hahaha! Det hade väl varit fräckt?? =)


image417
Bebisen ligger gott i mammas mage

image418
♥Bebisen suger på tummen♥ 


Melodifestivalen!

2008-02-10 @ 11:30:32
Då har det stora spektaklet MELODIFESTIVALEN dragit igång igen. Så igår kväll laddades det upp med massa godsaker och röven hamnade mitt i soffan. Härligt!! Nått som inte va lika härligt va startfältet. Ooops! Sicken miss... Helt värdelöst om ni frågar mig!
Och Wz Up med Christer Sjögren???? Gubbfan gick vidare!! Med sin totalt värdelösa låt... HJÄÄÄÄLP!! Och hon den där tanten som såg helt drogad ut och lät som en skadeskjuten varg (Suzzi Tapper tror jag hon hette), gick till andra chansen. Hmm... -Nej, JAG ringde inte och röstade. Då hade det sett anorlunda ut. Tro mig!!
Därimot tyckte jag The Poodles va helt ok, men kunde dom inte dumpat E-type??? Puh!!

Nästa vecka därimot blir det nog lite mer krut. Då ska bland annat Carola och Andreas Johnson vara med. Måste erkänna att jag INTE är något stort fan av Carola, tycker hon är rätt så överskattad!! Men därimot tycker jag att Andreas Johnson är rktigt bra, så det ska bli spännande. =)

Söta Som Socker ^^

2008-02-09 @ 11:23:06
Ordagrant!!! -Dessa små söta bebisarna är nämligen gjorda av marsipan.
Så gulliga så att man vill (och kan) äta upp dom! Hihihihi... =)

image411
image412

image413
image414
image415
image416
Något att dekorera doptårtan med kanske??
♥♥♥


 


Nyinköpt!

2008-02-08 @ 22:31:28
Tjohoooo!! Äntligen fredag... Så jävla gött! =)

Och idag innan jobbet köpte jag ett par nya skor! Weeeee!!! =) Gissa vilken färg?? ROSA såklart!!! =) Värsta fyndet! Bara 299kr på "Din Sko". Så jävla grymma!
Pink P!nk & Rock´n´Roll änna! -That´s me... ^^

Som ni kanske märker så har jag lite damp idag (yes sir, BARA idag). Är så sjukt övertrött! Blää.... Ska strax sova. Mmmmm!! Puss på er!! ^^

image410
Sjukt grymma eller hur?? Yehheeeee!!Lika Som bär! Del 6

2008-02-07 @ 11:07:24
Ni trodde väl inte att jag glömt av "Lika Som Bär" ?? Här kommer ~Del 6~ i min serie av kändisar som är lika varandra... Alltid lika kul!! =)
Och glöm inte tipsa mig om dom som borde vara med i kommande "Lika Som Bär".
Enjoy!!
image409
Vill ni även blicka tillbaka är det bara att kika här.
Del 1 ~ Del 2 ~ Del 3 ~ Del 4 ~ Del 5 ~

Hål I Ozonlagret???

2008-02-06 @ 11:16:00

Man kan undra VARFÖR det är hål i Ozonlagret!! Hmm...??
Jag skyller på alla er som härjade på 80-talet!! Hahahaha!!

image408

Hockeyfrillor och pudelfrillor för hela slanten!! HJÄÄÄLP!!Föresten så fyller lille Felix ~EN VECKA~ idag!
♥ Hipp hipp hurra!! ♥


Vecka 17

2008-02-05 @ 11:36:42
Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Barnet är nu 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln
. (((Gravid.se)))

Lilypie Expecting a baby Ticker

Yes sir!! Nu är jag i vecka 17... =)
Och det är "bara" 167 dagar kvar till beräknad födsel.
Känns som en evighet, men innan jag vet ordet av så är dagen med stort D här. Lika bra att njuta! ^^ Passa på att sova... Hahaha! För det lär ja ju inte få göra på 18år sen!
Nä, det kommer nog bli helt underbart!! Längtar som en tok!!
♥ ♥ ♥


Priceless!!

2008-02-04 @ 22:25:07
image407

Hahahaha!!!! -Riktigt kuk, ehh... Ja menar kul!! =)Legenden!!

2008-02-04 @ 15:30:48
Cornelis Wreesvijk - Felicia Adjö


Today!

2008-02-04 @ 11:56:40

Måndag
Ledig
Trött
Tvättstuga
Sol
Promenad
Städa
Huvudvärk
Softa
Fisksoppa

image406Blogg Torka

2008-02-03 @ 18:12:19
~ Bumbibjörnarna ~
 

~ Jag Är En Gummibjörn ~

30 frågor!!

2008-02-01 @ 11:49:11
~ Utmanad av Mija ~

Hur svarar du i hem-mobiltelefonen?
Beror på vem som ringer...

Ringer det mycket till dig? 
Klart, e man populär så e man! ^^

Ringer du mycket? 
Hmm... Enligt telefonräkningen så gör jag det! Haha...

Vem ringde du senast?
Öhh... Anna?? 

Hur mycket pengar har du?
För lite!! =(

Senast kramat och när?
Magnus, typ nyss...

Antal timmar sömn inatt? 
9-10 timmar kanske men är ändå trött! 

Sov du ensam?
Neeej, Magnus snarkade bredvid mig!

Vem sov du hos senast?
Oj, ingen aning. Sover alltid hemma! Borta bra men hemma bäst... =)

Vem sov hos dig senast? 
Systra Mi (Emma) bodde ju här i December!

Vem vet mest om dig?
 
Jag! Hahaha...

Vem vet du mest om? 
Mig själv?? Eller Magnus...? Ehh, vet inte!!

Vad ser du fram emot?
Våran ♥bebis♥ som kommer om ca 170 dagar! LÄNGTAR!!! 

Vad vill du ha just nu?
 Några miljoner och en jordgubbsmilkshake... Mmmm!!

Vem hånar du?
För många för att få plats här!

Vem längtar du mest efter?
Bebisen!! ♥ ♥ ♥

Vem vill du helst slippa?
Fredrik Reinfeldt

Anser du dig själv snygg? 
Yes sir, I´m EGO! Hahaha... NOOOOT!!

Är du en bra partner?
Aaaaa! (Magnus nickar och svarar)

Har någon varit otrogen mot dig? 
Yes!

Har någon varit otrogen med dig, mot någon annan? 
Japp... Sorry!! ^^

Har du varit otrogen? 
Noop! Ja e ju en fin flicka... =)

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Klart!!

Vad åt du senast?
 Frukost! -Äggmacka, mums!!

Är du polare med grannarna?
Ehh, skulle inte tro så! "Happy Feet" går mig på nerverna...

Har du varit utomlands?
 Givetvis! ^^

Vilken tid gick du upp imorse?
När mamma ringde och väckte mig, ca 09.30

Vad gjorde du kl 2 inatt? 
Öhh, sov typ!

Vad är det första du gör på morgonen?
Kissar!!

Vad ska du göra efter det här?
Borsta tänderna och sminka mig...Sådär, nu fick ni lite smaksig information om mig!!
Hoppas ni oxå antar utmaningen...