Liten William ^^

2011-03-31 @ 23:10:31
Idag var jag och hälsade på min kompis Jenny, som (tillsammans med sin Kristoffer) fick en
liten William den 15 mars. Helt otroligt söt var den lille prinsen... Och pytteliten! ^^

Grattis till dom nyblivna föräldrarna! ♥ Ni har en fantastisk tid framför er...


Förövrigt har det inte hänt mycket idag. Grått och regnigt... Så efter dagis blev det att gå hem och mysa i soffan. Vi kikade på Lejonkungen och pratade om sommaren. Neo har massa saker han ska hinna med när det blir sommar, haha. Bäst att börja planera kanske? ^^

Nu är det dags att sova, god natt på er! ♥

Blåbärsjakt... (i mars??)

2011-03-30 @ 22:17:04
Igår var ju Neo hemma från dagis och hela förmiddagen tjötade han om att vi skulle gå ut i skogen och plocka blåbär. Försökte flera gånger tala om för honom att blåbären i skogen inte kommer förens det är sommar. Men han gav sig inte och frisk luft behövde vi ju i vilket fall som helst... Mot skogen på blåbärsjakt! O_o


Eftersom skogen ekade tomt på blåbär (No shit Sherlock?) så fick vi gå bort till torget och köpa...
Mums filibums! ^^


Filmade även sötkorven i jakt på blåbären... Enjoy!


Blogglista.se

Seriöst?

2011-03-30 @ 11:38:06

Förra våren/sommaren köpte jag TRE (eller om det tillochmed var fyra?) par solbrillor.... Och nu hittar jag inte några av dom!! O_o
Dom va absolut inte dyra, typ nån hundrig styck. Men ändå! Sjukt störande när man väl behöver ett par och inte har råd att köpa nya. (Ja, jag är fattiglapp som inte ens har råd att köpa ett par på ica maxi för en femtilapp!)

Jag ska ge det ett försök till och leta lite längre in i skåp och lådor och djupare i gamla väskor. För dom kan väl inte bara ha gått upp i rök?

Btw... Neo är tillbaka på dagis idag och jag ska (förutom att leta efter bortblåsta solbrillor) söka jobb med karta och kompass!
I eftermiddag blir det förhoppningsvis utelek, eftersom solen strålar... Det måste man ta vara på! ^^

På återskrivande! Blogglista.se

Pippi på is

2011-03-29 @ 13:57:02
Glömde ju berätta att vi köpte biljetter till "Pippi På Is" förra veckan när vi var i stan. ^^
Neo har (äntligen) börjar gilla "otecknade" barnfilmer och speciellt Pippi Långstrump (såklart?). Så när jag läste om att Pippi På Is -föreställningen skulle komma till Göteborg blev jag väldigt sugen på att gå med Neo.
Biljetterna va dock svindyra, men som tur var fick pappa M presentkort på Ticnet i 30-årspresent av sina systrar. ^^ Jag tyckte ju såklart att han skulle använda presentkortet till sig själv, eftersom det va hans present, men han sa att han ville ta med lilla familjen på detta äventyret. ♥ Weeeiii... ^^ Me like!!
Så den 23 April, på självaste påskafton, ska vi till Scandinavium och kika på Pippi, Tommy och Annika mfl. Ska bli roligt! Och Neo har redan börjat tjöta om det... "Pippi ska åka skjiskoo... Men ja ska baja titta på mamma!" Haha! Han vågar sig nog inte ut på isen igen, hmm! ^^


[Bild lånad från Pippi.nu]

Frisk luft

2011-03-28 @ 22:41:53
Strax efter jag publicerade förra inlägget fick Neo feber igen... Suck! Men vi gick trots allt ut och tog en nypa frisk luft. Mötte upp Emelie och töserna oxå. Alltid kul med sällskap i sandlådan! ♥
Febern försvann nog dessutom lika snabbt som vi kom ut, för Neo sprang runt som en galning och lekte rövare. ^^ Knäppte givetvis lite bilder... Enjoy!






Härliga vårsol
Blogglista.se

Måndagsbestyr...

2011-03-28 @ 15:10:08
Neo är (såklart) hemma från dagis idag. Febern är dock som bortblåst och hans allmäntillstånd är det inget fel på. Men han är inte direkt matglad och han har inte den där glödet i ögonen som han brukar ha...
Blir nog att ha honom hemma imån oxå, för säkerhetsskull. ^^
Pappa M är ledig idag (han har jobbat helgen) och tog med sig Lilleman ner till vårdcentralen, då han har klagat över att han har ont i halsen.
Nått fel på halsen (eller öronen för den delen) var det inte men hans sänka va lite hög, vilket kan bero på nått virus om jag fattade rätt...?

Medans grabbarna var iväg till läkaren, passade jag på att städa och har även fått tvättat fyra maskiner nere i tvättstugan. Balkongdörren har stått på vid gavel och lägenheten är nu vädrad och ren.
Dessutom köpte grabbarna med sig nya fräscha tulpaner hem, så nu känns lägenheten tipp-topp. Lovely!

Om nån timme ska vi ut och leka i det vackra vårvädret, men först ska tvätten, som hänger på tork nere i tvättstugan, hämtas upp och vikas samt läggas på plats.

Gotta go! Puss på er... Blogglista.se

Lovely Lördag & Seg Söndag

2011-03-27 @ 20:13:58
Jösses vilken rolig dag jag hade igår (lördag)! ^^
Solen stålade redan tidigt på morgonen och strax innan 10 mötte jag och Neo upp Jessikka och hennes lille Leonardo samt Emelie, Evelina och Laura på torget. Vi tog oss till biblioteket där det var en liten teaterföreställning med "Sagofen Isadora".



Alla kids satt som förtrollade typ, utan Neo som hade myror i brallorna
och mest sprang runt och fjantade...


[Alla småbilder är klickbara!!]



Varför sitta stilla när man kan dansa och hoppa i myshörnan...?


Som tur var höll föreställningen bara på i ca 20-30 minuter... Då blev det en sväng
upp till lekplatsen där vi fikade och busade i några timmar i det härliga vårvädret. Lovely!!



Väl hemma igen, packade jag ihop lite nödvändigheter till Neo som han
skulle ha med sig till mormor, där han har tillbringat natten...

"Hej då mamma... Ses i mojgon!"



För på kvällen var det nämligen dags för inflyttningsfest hos Anna och Tommy.
Kanonlyckad fest och jag blev full som en kastrull, typ... O_o Haha!
Med andra ord har jag varit bakis som ett ägg idag och mest legat på soffan och degat.
När Neo kom hem från mormor verkade han minst lika seg som mig, så han joinade mig i soffan,
där vi tillbringade hela eftermiddagen. Neos "seghet" visade sig senare bero på feber.
38,5°C tempade han. Det blev tidig sänggång för honom, så jag hoppas han mår bättre imån!

Slide show från festen... Enjoy!


Kram på er! ♥ ♥ ♥


Cash in... Cash out!

2011-03-25 @ 20:38:46
Sådär, då va det fredagkväll och "Så ska det låta" pågår för fullt i bakgrunden. Tantmaffian va dock inte så rolig som jag hade trott, så det räcker att jag kikar med ena ögat. ^^

Lönen landande på kontot i morse (det va dock inte så mycket, eftersom jag varit sjukskriven och förseningskassan är ju inte direkt snabba med sina utbetalningar...), så efter att Neo va lämnad på dagis drog jag in till stan för att kika lite. Det blev lite presenter, nya fingervantar och strumper till Neo, lite krims-krams till mig själv och ett par Nova Star byxor till Neo. Hade dessutom 20% rabatt i affären (Gula Hästen) eftersom jag har Idrottsrabatten. Bra skit med massa fina erbjudanden... Skaffa en om ni inte redan gjort det! ^^

"Safari Black" från nya vårkollektionen... Supersnygga!!


På vägen hem från stan hämtade jag upp Neo lite tidigare på dagis. Väl hemma blev det våffelmellis, dagen till ära. Yummie!
Vågade dock inte använda farmors gamla Husqvarna-järn från 50-talet (?) då det nästan började brinna sist jag använde det (för typ 3 år sedan?), så det fick bli mjukvåfflor från affären i år igen (påminn mig att köpa ett våffeljärn nästa år!!). Ner med dom i brödrosten bara så blev dom både varma och frasiga... Smaskens!
Neo va dock inte så förtjust, utan åt bara några smulor av våfflan och en hel del sylt, haha!! ^^

En helt ok fredag som nu ska fortsätta i soffan... Imån händer mer roligheter,

så jag ska försöka lägga mig i tid ikväll, haha. Good Luck Chuck!!

Kram på er och trevlig helg! ♥

Blogglista.se

Åbybadet

2011-03-24 @ 21:20:53
Även idag har pappa M varit ledig från jobbet och Neo från dagis och jag är som vanligt arbetslös och har inte heller blivit inringd på mitt "extrajobb". Tråkigt att inte få jobba, men vi hade kul ändå... ^^
Idag blev det tre timmars plask och bus i djungellagunen, vattenrutschkanan, bubbelpoolen och i djupa bassängen på Åbybadet.
Bjuder på en B I L D B OM B såklart, enjoy!



Fullt ös medvetslös...



Pappa M fick ställa upp att åka vattenrutschkanan med Lilleman typ tjugofem gånger,
eftersom min jävla svanskota höll på att DÖ efter två (eller om det var tre?) åk...



På djupt vatten övade vi simkunskaperna...


Behöver jag ens nämna att vi har varit helt döda under eftermiddagen och kvällen?? Puh!
Nu blir det sidoläge i soffan... rumpan min har ont! Kram kram!
Blogglista.se

Världskulturmuseet

2011-03-23 @ 23:30:23
Ja, planen var ju att vi skulle dra iväg på "roligheter" idag och jag hade fått tips om att världskulturmuseet skulle vara skoj för barn. Och dessutom gratis!
Så värst imponerad blev jag inte, men Neo verkade ha roligt inne på en utställning (den enda vi gick till) som heter "Jordlingar" som är för barn. Lite pekskärmar, kuddhav, tunnlar, klossar, musik, bokhörna mm. Helt ok tidsfördriv i ca 40-50 minuter, men sen fick det va nog.
Det blev lite lek på "båtlekplatsen" utan för Universeum (som ligger precis bredvid världskulturmuseet) innan det blev lunch på Donken och sen åkte vi hemåt igen. ^^
Även om inte  jag var så imopnerad, så var det mysigt att göra nått tillsammans och få umgås med mina grabbarna. ♥ Cosy!

Vi dumpade bilen hemma och tog spårvagnen för omväxlingsskull...


Väl framme fick vi vänta i 10 minuter innan det öppnade...


I lobbyn och påväg upp till "Jordlingar"...


Playtime...



Neo hittade några kloss-gubbar som tydligen var (från vänster) Neo himself, jag och pappa M...

Hahahaha!! ^^ Ser ni likheten?? ...inte jag heller! :D


Utanför Universeum...



Nu: Läggdags! Imån: Nya roligheter! ^^
Blogglista.se

Studiedag

2011-03-23 @ 10:59:08
Idag är pappa M ledig från jobbet, jag är arbetslös (har inte blivit inringd) och Neo har studiedag. Så nu ska vi strax iväg på roligheter... ^^ Vad det blir för skoj får ni veta senare!

Tomtebloss på balkongen...


Hoppas ni får en trevlig dag, kram kram! ♥

Blogglista.se


Geggamojja!!

2011-03-22 @ 20:57:55
Visst är det härligt när solens strålar och plusgraderna smälter den sista snön och isen så att det blir stora vattenpölar överallt...? Neo är förtjust i vattenpölar som han kan plaska i och extra glad blir han när vattenpölarna är i sandlådan, så han får göra geggamojja.
Vattenlek is the shit! ^^

Synd bara att vi inte valde kläder efter väder...


Blogglista.se


~ Till Laura från Neo ~

2011-03-22 @ 11:04:04
Emelies lilla tös Laura har tydligen börjat tjöta om Neo hemma. Emelie ville därför ha nytt "videomaterial" att roa henne med, haha... ♥
Bjuder därför på en videosnutt som jag filmade i förra veckan när vi var ute och tog lite frisk luft. Enjoy! (Glöm inte sätta på ljudet!)

 

(Både i denna ↑ och förra videon pratas det om klistermärken... På min kamera har jag några färgglada smileyklistermärken [gubbar kallar Neo dom]. Jag satte dit dom för nån månad sedan för att Neo skulle kolla på kameran, haha. Och sedan dess har dom fått sitta kvar. ^^ Så nu behöver ni inte undra över det!)

 

Blogglista.se


Tisdags tävlar...

2011-03-22 @ 09:46:30

Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om en valfri produkt upp till 500 kr

från E-leksaker som säljer leksaker på nätet Tävla HÄR du också!

 


Deklarera Mera!!

2011-03-21 @ 20:57:53
Fyyy faan! Va inne och kollade på skatteverkets hemsida för nån timme sedan och fick en jävla käftsmäll... Över 8000kr ska jag BETALA TILLBAKA!!! Suck!!
Förra året fick jag ju tillbaka över 9000kr, så det här var verkligen ett bakslag... Snyft!

Hoppas jag ska kunna dra av en hel del av denna summan, eftersom jag hade ett kontaktpersonsuppdrag hela förra året på 6 timmar i veckan. Men hur jag ska gå till väga och hur mycket jag kan reducera ner det till vet jag inte... =( Hojta om ni vet, jag behöver all hjälp jag kan få!! ^^

Har ni kollat eran deklaration? Hiss eller diss? O_o

Nu flyttar jag över till soffan och deppar... =( Kram på er!!

Trååååk!

2011-03-21 @ 12:18:02
Måndag och blåsigt, kallt och grått väder. Neo är på dagis och jag är inte längre sjukskriven... Men har dessvärre inte blivit inringd på jobb. Fast egentligen är det väl ganska skönt, med tanke på att jag fortfarande har ganska ont. Men när jag väl blir inringd är det bara att bita ihop. ^^

Funderar på att gå förbi lekplatsen när jag hämtat Lilleman. För idag har han "kläder efter väder" och inte tunna överdragsbyxor och vårjacka, som han hade igår när vi var ute en sväng... Det var svinkallt och dessutom började det regna. Både jag och Neo var genomfrusna när vi kom in igen. =(

 

Vad hittar ni på denna måndagen? ^^

Blogglista.se


Nyklippt...

2011-03-20 @ 14:52:31
Igår tog jag fram trimmern igen och klippte till Neo. ^^ Givetvis behöll vi tuppkammen... ♥

Mammas snygging!

Blogglista.se

Firandet...

2011-03-19 @ 23:44:05
Igår eftermiddag/kväll hade vi middag/fest för födelsedagsbarnetgubben. Det blev en lugn och städad kväll som slutade ganska tidigt (vid 23) men jag måste säga att det blev väldigt lyckat och trevligt. ^^ Det va min och Maggies familj, samt familjen Babunovic som va med och firade 30-åringen. Bjuder på en b i l d b o m b från kvällen, enjoy!

Moster Emma, släkten (är värst?), Neo och Evi och Emelie...


Ettåringarna Filip och Laura myste...


Neos coola kusiner, Felix och Willy (bröder)...


Emelie och co... ^^


Faster Angelica, faster Weronica & Willy, chokladsölig Laura och moster Emma...


Partyprinsessor! Emelie och Angelica...


Kvällens sista bild togs kl 22, precis innan Neo slocknade... Angelica joinade i soffan innan hon
nattade honom. Men trots att han somnade sent va han uppe med tuppen i morse. Zzzznark!



Borde gått och lagt mig för längesedan, för jag har gått och gäspat hela dagen... Men av nån
konstig anledning blir jag alltid uppe ändå. Men imån har jag sovmorgon, vilket ska bli lovley!

~ God natt på er! ~

♥ Grattis på 30-årsdagen! ♥

2011-03-18 @ 11:03:22
Idag pussar jag gubben min (minst) 30 gånger, för det är så många år han blir... ♥ GRATTIS!!

Älskar dig!

Congratulations and celebrations, When I tell everyone that you're in love with me
Congratulations and jubilations, I want the world to know I'm happy as can be.

Läggdags!

2011-03-16 @ 22:37:49
Fuck va blogg.se har varit segt idag. Har försökt logga in och uppdatera hela kvällen... Men utan resultat, förens nu. Puh! Men nu är jag så trött så jag har glömt av vad jag skulle blogga om, haha. Antagligen inget vettigt. ^^
Slänger in en bild från lekplatsen i eftermiddags. ↓ Har äntligen lärt mig göra gif-bilder nu, så ni lär får se en och annan nu i början, haha! ^^ God natt på er goingar!

 

Blogglista.se


Elvira & Neo

2011-03-16 @ 15:11:57
När vi va och firade Anna i måndags, lekte Elvira och Neo på hennes rum ganska länge. Efter ett tag hörde vi hur dörrar öppnades och stängdes och att dom "hyschade" åt varandra att smyga och vara tysta... Jag gick in för att kika vad dom pysslade med och passade på att smygfilma, tills dom upptäckte mig. ^^
För att ni ska förstå vad dom säger har jag textat filmen, hoppas dock ni förstår vad jag säger... Haha! För det har jag inte textat! O_o Enjoy!

Elvira bjuder Neo på Vattenlatte...

Visst e dom söta??

Tänkte oxå påminna er om mina tradera annonser (pojkkläder stl80/86) som avslutas ikväll!! Klicka HÄR! Skriver mer ikväll... Kram kram!

Mostej Emma är hemma! ^^

2011-03-15 @ 20:49:02
I eftermiddags åkte jag och Neo till Landvetter flygplats för att hämta min syster. Göttegrisen har varit i Mexico i nästan tre veckor... Lovely!!
Neo har tjatat om "mostej Emma" i stort sett varje dag och jag fick absolut inte åka och hämta henne utan honom. Dels för att det är väldigt spännande på flygplatsen och dels för att träffa Emma, såklart. ^^
Tyvärr blev vi lite försenade, så vi hann aldrig in på flygplatsen för att möta upp henne... Hon stod redan utanför och väntande på oss när vi kom rullande, så Neo fick aldrig gå in. Till hans stora besvikelse!
Men däremot såg han ett flygplan som lyfte och blev genast på bättre humör, haha. Dessutom fick han en jättestor klubba av sin kära moster... Lyckan var gjord!
Han och Emma satt och tjattrade i baksätet hela vägen hem och när han insåg att Emma inte skulle med oss hem och leka, blev han besviken igen. Plutten!
Nåja, hon dyker nog upp imån skulle jag tro...?

My boy lollipop!

Nu ska jag krypa ner i soffan och kika på Hemmafruarna som tydligen har säsongspremiär idag... Hade jag helt missat, tur att Anna påminnde mig, haha! ^^ Ska ni kika??

Blogglista.se



Nu är det (tydligen) vår!

2011-03-15 @ 11:06:52
Ja, nu har det varit plusgrader i över en vecka i Göteborg och då är tydligen våren här. Idag skiner solen och fåglarna kvittrar för full hals. Igår började gatubolaget (?) dessutom sopa upp gruset, sakta men säkert. ^^ Lovely! Det är ett tydligt vårtecken enligt mig... När all förbaskad grus försvinner!

Neo är på dagis och jag har tagit en promenix i mina nya pjux. Skönt med frisk luft, men nu har jag skoskav på hälarna... Snyft! Får ni oxå det så fort ni inviger ett par nya skor? Störande!!
På tal om skor så funderar jag på ett par Geggamoja sneakers till Lilleman. Sjukt snygga och praktiskt med dragkedja på insidan för att underlätta på- och avtagningen. Men dessvärre finns dom bara från stl.25 och Neo har 23 just nu, tror jag. Möjligtvis att han börjar avancera till en 24, men that´s it!

Så nu till "dagens fråga", har nån av mina läsares kids ett par Geggamoja sneakers? Är dom i sånna fall stora eller små eller helt normala i storlekarna? Hmm, jag hoppas ju såklart på små eller att Neos fötter växer i raketfart, så jag kan få köpa ett par. Haha! Min plånbok (och pappa M?) däremot hoppas nog att dom är stora eller normala i storlekarna. ^^

 

[Bild ↑ lånad från Geggamoja.com]

 

Nä gott folk... Nu ska jag försöka mig på att tvätta fönsterna här hemma.

Ser knappt den strålande solen pga av all smuts. Usch! O_o

Blogglista.se


Rompa mi...

2011-03-14 @ 21:53:23
...jag har så ont i rompa mi, trallalaalaalaaa! (Men sitter lite på den för eran skull, haha! ;o)
Fick btw brev från läkaren idag:

"Bästa Hanna!
Den röntgen undersökning som gjordes utav ryggslutet i sacrum och även coccyx som är en del av benet visar ingen fraktur med felställning. Lugnande besked till Dig således. Det här kommer att ta tid att läka ihop men ingen fraktur.
Med vänlig hälsning Christer Xxxxx distr läkare"


Alltså ingen spricka och inget brutet... Yaaay! ^^ Men va fan är det då som ska ta tid att läka ihop? Om nån läkare där ute läser min blogg, så får ni gärna förklara. För jag fattar inte! O_o

Kollar på "En unge i minuten" men tänkte slänga in lite bilder från besöket hos Anna tidigare idag, i pausen. Men långsam som jag är så tog det tre pauser och lite till, haha.... Enjoy!

Elvira är ett lejon (?) och Neo leker på Elviras rum...


Lunch... Yummie!


Innan födelsedagsfikat sjöng vi såklart för födelsedagsbarnet! "Ja må hon levaaaaa...."
(Anna fick stå på en stol medans vi andra sjöng, då jag inte orkade ställa mig upp, haha!)


Erika va oxå på plats! (Bilden till vänster...)


Elvira och Neo tog en "vilopaus" under vardagsrumsbordet efter lunch, fika och bus... ^^


Nu ska jag tillbaka till soffan! ♥
Blogglista.se



Två dagar kvar på mina tradera annonser... Skynda fynda! KLICKA HÄR!!

Snart förgår dina ungdomsdagar...

2011-03-14 @ 08:30:23
...och aldrig komma de, nej aldrig komma de nå mer igen! ^^

 

Idag fyller min allra bästa kompis Anna 29 år! Stort GRATTIS gumman! ♥ ♥ ♥
Hoppas du får en lovely dag... Eller, såklart att du får! Jag kommer ju om några timmar! ^^


Neo är ledig från dagis idag, istället åker vi och "firar" Anna. ^^
Men först, alltid en dusch... Inte lukta usch! Kram på er!
Blogglista.se


Bambi på hal is

2011-03-13 @ 22:39:17
Dagens skridskoåkning varade i ca 10 minuter för Neos del. Tror han fick ont i fötterna...? Eler så tröttnade han bara. Resten av tiden sprang han omkring på läktaren och tramsade. Till slut gav även Evi upp och joinade honom, medans pappa M och Emelie åkte en stund till. ^^

Det va kul så länge det varade...



På eftermiddagen kom faster Angelica hit och busade med Lilleman, medans jag mest har legat och slappat på soffan. Svanskotan börjar bli riktigt jävla tjatig alltså och det är tröttsamt att inte kunna göra allt man vill. Voltarenen (tar en om dan mot värken) tar dessutom musten ur mig och jag känner mig sjukt trött i stort sett hela dagen. Känner mig jävligt stressad av att jag "bara" är sjukskriven tills på torsdag... Visserligen kan under ske, men i dagsläget känns det inte alls som jag kommer vara i form till att arbeta då. Nåja, den dagen den sorgen! ^^

Nu är det läggdags... Puss och kram på er! Blogglista.se

Veckans fynd...?

2011-03-13 @ 11:35:33
Sprang på ett par billiga joggingpjux på Lidl (av alla ställen!) i fredags och tyckte att jag behövde ett par nya. Inte för att jag tänker jogga, men så fort svanskotan känns bättre ska jag börja promenera. Nu är ju så gott som all snö och is borta!
199kr kostade dom, som hittat. Väldigt sköna och "mjuka" dessutom. Sen får vi se vad det är för kvalitet på dom, hmm... Får man vad man vad man betalar för eller har jag gjort ett fynd?? Det återstår att se! Fanns lila oxå... Själv valde jag blå!


Nu ska vi iväg till ishallen som ligger ett stenkasst härifrån och åka skridskor... Eller rättare sagt så ska Neo, pappa M, Emelie och Evelina åka skridskor. Själv ger jag mig inte ut på hal is! Jag ska sitta på avbytarbänken och fota gänget istället, haha. ^^

På återskrivande!

Zzzznark!

2011-03-12 @ 23:26:13
Trött som faan är jag, men eftersom jag har sovmorgon imån kan jag sitta uppe lite till. ^^

Så, vad tyckte ni om mellofinalen nu då? Eller tittade ni ens? Jag tycker faktiskt att Eric Saades "Popular" (vinnaren!) är helt OK och jag kommer hålla tummarna för honom i ESC. Men Swingfly va bättre och borde fått mer röster. Neo däremot diggar ju "Ejic Spade" och kommer nog bli glad imån när jag berättar att han vann (om han ens fattar...?), haha!

Kalaset idag va lyckat och trevligt. Filip verkade nöjd med sina presenter och visade stolt upp för alla gäster att han numera kan gå helt själv. (Vilket jag dock missade att fota!) Duktig kille!!

Filip öppnade paket och Klara och Neo kontrollerade så att det va lekvänliga saker i... Haha! ^^


Efter "ja må han leva" och ljusblåsning var det dags för tårta... Mums!


Nu tackar jag för mig... God natt!!
Blogglista.se

Inga små apor får hoppa i sängen!

2011-03-12 @ 11:50:19
God förmiddag på er!

Grabbarna är iväg och handlar och jag ska strax börja fixa iordning mig... Vid 14-tiden bär det av på kalas för lille Filip, som fyllde år i torsdags. ^^ Blir att fira svägerskan oxå, som fyllde år den 4:e. Det blir en kalasdag med andra ord och ikväll blir det shlagerfinal för hela slanten. ^^
Har ni några favoriter? Själv håller jag nog en tumme för Swingfly med "Me And My Drum". Tror den hade funkat i eurovision!

Hoppas ni får en lovley lördag! ♥ Kram!

Boooring!

2011-03-11 @ 21:45:04
Så jävla tråkigt på kvällarna när M jobbar kväll. Sitter här som en änka och bara tråkar... Bläää!
Det va roligt fram tills Neo somnade strax innan åtta. Lejonkungen, saft och ostbågar. ^^


Fick fotat Neo i nya snickarbyxorna förut oxå... Cutiepie!


Hoppas ni haft/har en mysig fredag...? Kram på er!

Sol igen...

2011-03-11 @ 10:39:40
Äntligen fredag! Dessutom skiner solen igen, efter två dagars snö, reg och rusk. Yaaay! Hoppas vädret håller i sig i helgen, så man kan få sig en nypa frisk luft... Hade vart lovely! ^^

Neo är på dagis och jag ska strax iväg på lite ärenden. Neo har "beställt" ostbågar till fredagsmys, så det ska givetvis inhandlas. Men va ska man ha för middag? Hmm! Pappa M jobbar sent, så det är bara jag och Lilleman (om ingen vill joina vårat fredagsmys vill säga?). Alltid lika tråkigt att komma på vad som ska lagas, tips och idéer är varmt välkomna! ^^

Faster Angelica efterlyste en "opublicerad" bild på henne och Neo, som jag tog för några veckor sedan. Bjuder givetvis på den oxå... ♥ Visst är dom söt? Och lika som bär! ^^

Trevlig helg på er!


Höst...?

2011-03-10 @ 21:12:31
Fy faan vilket skitväder det har varit idag. Snö, blåst, snöblandat, mer snö, regn, lite mer snöblandat och sen en jävla massa regn och storm, som fortfarande håller i sig. Känns som att vi blev blåsta på våren och sommaren och gått direkt till hösten. Usch!

Efter dagis blev det med andra ord innemys för hela slanten. Mormor kom förbi en sväng oxå, till Neos stora förtjusning... ^^
Med sig hade hon ett par skitsnygga hängslejeans/snickarbyxor till Lilleman. Jag spanade in dom häromdagen men va lite tveksam till om han skulle se "bebis" ut i ett dom, men han blev störtcool. Lite "rockabilly" stil över dom typ... Najs!
Glömde dock fota när han provade dom, får fixa det nån annan dag...

Men lånade en bild från KappAhl´s hemsida:

 

Coola va?? ^^ (Lägg märket till scarfen i bakfickan!) Tusen tack mormor!!


Neo i väntan på mormor...

 

Hade jätte gärna velat läsa ikapp mig i massa bloggar, men min röv pallar inte

att sitta här mer... Så jag får helt enkelt flytta över till min vanliga plats

nu för tiden >>> "sido-ligg-läge" i soffan. Men innan jag gör det tänkte jag bara

tipsa om mina nya tradera annonser som är ute! 13 annonser med pojkkläder

(funkar på flickor oxå!) mest i stl.80/86. Allt är utropat från 1kr! Skynda fynda!

[Klicka på bilden för att komma till annonserna!!]


Grattis sötnos!

2011-03-10 @ 07:32:53

♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ Idag är ingen vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag, för det är

Filips 1-årsdag... Hurra! Hurra! Hurra! ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫ ♪♫

Redan 1 år?? Han föddes ju typ igår! O_o Min brorsson/gudson och Neos kusin...

♥ ♥ ♥ Stort GRATTIS på födelsedagen Filip! ♥ ♥ ♥

Blogglista.se


Back On Track

2011-03-09 @ 11:09:07
Sådär... Då va Lilleman så gott som frisk (förutom lite hosta och rinnande näsa) och tillbaka på dagis. Han sprang in direkt och började leka och hade absolut inte tid att säga hej då till mig. Jag gissar på att han saknat sina polare, även om han sa i morse vid frukostbordet att han inte ville gå dit. Haha! Knasunge!

I måndags var vi på vårdcentralen med honom, eftersom han hade haft feber sedan natten till fredagen och hostat konstant hela helgen och ingen av våra femtioelva hostmediciner hjälpte. Väl där visade det sig att han hade öroninflammation. (IGEN!) Hmm...?
Inte det vi misstänkte (även om han hade sagt vid ett tillfälle att han hade ont i ena örat), men sedan han började med kåvepenin har även hostan gett med sig. Hurra!

Idag skulle jag verkligen behöva städa här hemma, det ser minst sagt ut som en krigszon efter alla sjukdagar. Dammråttorna jagar varandra och det ligger saker överallt... Men jag orkar bara inte ta tag i eländet! Idag blir det en välbehövd vila för min del (har fortfarande jätteont i svanskotan) och städning får bli morgondagen projekt.
Dessutom SNÖAR det ute, vilket känns som ett slag i magen då jag trodde att våren var på G. Nä fy fan, jag lägger mig och blundar så jag slipper se skiten... Både snön och dammråttorna! ^^

Här har ni några pics från dom senaste dagarna...


I väntrummet på vårdcentralen får Neo alltid nya krafter, hur sjuk han än är! Haha...


Även febriga barn behöver frisk luft... ^^


Kram på er och tack för alla "krya-på-hälsningar"! ♥

Vi lever...

2011-03-07 @ 22:49:13








Sjukstugan håller i sig här hemma, men nu börjar vi se ljuset i tunneln. Förhoppningsvis är vi (och bloggen) på benen imån eller på onsdag igen... ^^

Hörs då. Kram så länge!
Blogglista.se

Feberyra!

2011-03-05 @ 00:07:07
Neo har haft en helvetes natt med en enveten hosta som vägrar ge med sig. Pappa M har passat upp på honom och hållt honom sällskap medans jag har fått sova. ^^ Vid 06.30 bytte vi dock skift och då steg även Neos temp till 40,3°C. Hua!
Han totalvägrar den flytande alvedonen och panodilen, vilket jag förstår - den smakar ju fan skit! Mutade med allt tänkbart, men den gubben gick inte. Till slut tryckte jag i honom en supp under högljudda protester. Usch! Känns verkligen som våldtäkt, men vad ska man göra...?
Nu är tempen nere på 38,7°C och han har precis bett om att få gå och lägga sig igen, efter att ha kollat på Bolibompa sedan 7. ^^ Plutten!
Hoppas han får sova ut febern och hämta nya krafter, men dessvärre har han redan börjat hosta. Suck!
Det känns som att detta kommer bli en långdragen lördag i mysbyxor och tofflor. O_o

Bjuder på några "gamla godingar"...


Önskar alla er andra en trevlig lördag iaf. ♥ Kram!
Blogglista.se

Sips!

2011-03-04 @ 18:59:05
Neo sitter i soffan och kikar på Mamma Mu & Kråkan och fredagsmyser med "sips" (chips) och festis. Tryckte även i honom 1ml cocillana mot hostandet nyss... Inte så poppis, men förhoppningsvis lägger sig hostandet innan det är dags att sova. Hans temp är nere på 37,4°C just nu, men har pendlat upp och ner under dagen. Hoppas på en lugn natt, så både han och vi får sova.

Själv var jag och röntgade svanskotan förut. Fuck va ont det gjorde att ligga på den stenhårda britsen och i ställningarna dom ville ha mig i. Gaahahaa!
Hur min stackars svankota såg/ser ut fick jag dock inte reda på idag, till min stora besvikelse. Utan jag får snällt vänta tills nästa vecka, då bilderna skickas till läkaren som jag träffade igår.

Nu ska jag slå mig ner bredvid Neo och mysa lite innan det är dags för honom att sova.
Tänkte bara passa på att påminna er om mina tradera auktioner som avslutas på söndag... Skynda fynda!! ^^ KLICKA HÄR!!

Hoppas ni har/får en mysig fredagskväll!!

Blogglista.se


Vi följer trenden...

2011-03-04 @ 09:47:01
...och har sjukstuga även här!

I 90% av alla mammabloggar jag läser, råder det just nu sjukstuga. Jag och Neo vill inte vara sämre, utan följer såklart veckans trend. O_o
Neo har hostat sig igenom natten och i morse tempade han 38,3°C. Ingen jättehög feber, men oj så ynklig han är och har varit. Näsan har förvandlas till ett vattenfall av snor och nån frukost fick han inte i sig.
Givetvis stannar han hemma från dagis och ligger nu nerbäddad framför tv:n (Nicke Nyfiken såklart ;o) istället. En nappflaska med stark jordgubbssaft har fått joina honom för att lena upp halsen efter allt hostande. Mammas lilla älskling!



Själv känner jag mig inte heller på topp och svanskotan gör jätteont. Förhoppningsvis kan pappa M sluta tidigare idag och pyssla om sjuklingar... ^^ Nu ska jag joina plutten i soffan. Hoppas ni andra får en trevlig fredag iaf, för vi verkar då inte få det. Hmm!! Kram kram!

Blogglista.se


BTW - Ni trendsättare kan väl säga till när ni börjar bli friska, för då följer vi även den trenden!
^^

Frikort

2011-03-03 @ 19:52:27
Det gick fint hos läkaren idag. Fick recept på nya voltaren, men dom två apoteken jag besökte på vägen hem hade inget på lager, så jag får snällt vänta tills imån. Blev även sjukskriven i två veckor, from idag. Hoppas jag kan börja jobba tidigare än så, för jag börjar redan bli rastlös. ^^ Hoppas givetvis att smärtan ger sig snart oxå, den tar musten ur mig. =(
Imån ska jag åka iväg och röntga svanskotan, fanns tydligen inget tid idag. Hoppas inte det är nån spricka eller liknande, för då lär jag ju vara invalid i flera månader. Håll tummarna!!

Idag fick jag även ett kvitto på hur sjuk jag varit det senaste året, eller sedan i somras rättare sagt, nämligen ett frikort. Synd bara att puckot som fixade det (han i receptionen gjorde ordning det till mig medans jag var inne hos doktorn) skrev FEL efternamn!! (Jag heter Arvidsson och inte Bervalt eller vad han skrivit...?) Kollade inte på det förens jag var påväg hem, annars hade jag såklart bett om ett nytt, suck.
Dessutom har han skrivit fel / bytt plats på punkt 3 och 4. Hmm?? Får helt enkelt fixa ett nytt när jag ändå ska dit och röntgas imån. Aldrig kan nått gå problemfritt när det gäller mig...

 

Blogglista.se

 


Tack för att du väntar...

2011-03-03 @ 10:47:18
"...du har just nu plats trehundrafemtioelva i kön, det blir snart din tur. Tack för att du väntar!"

Idag blev det dagis för Neo, en ordinarie personal är på plats igen, så förhoppningsvis blir det lite ordning på torpet avdelningen. ^^

Sedan jag kom hem, har jag "roat" mig med att ringa runt till, arbetsförnedringen (eller förmedlingen?), a-kassa, posten och nu även försakringskassan. Helt sjukt vilka köer man får sitta i för att få prata med nån!
Tydligen skulle jag ringt försäkringskassan redan första dagen jag var hemma (efter att jag ramlade). Attans! Nu blir det säkert massa papper som ska skickas hit och dit och godkännas och skrivas under osv... Bökigt!
Dessutom har jag en läkartid idag. Måste få en sjukskrivning, eftersom svanskotan fortfarande gör fruktansvärt ont i vissa rörelser, eller idag har det än så länge gjort ont hela tiden oavsett vad jag gjort. Medans det i förrgår knappt kändes alls. Skumt!
I vilket fall som helst, så ska väl denna sjukskrivningen skickas runt till arton olika myndigheter och handläggare innan den går igenom...? Och kanske, kanske får jag nån ersättning för dom här dagarna jag har varit hemma. Det återstår att se! ^^

Happy Neo och hans älskade pinnar, påväg till dagis i morse...


Nu har jag plats åtta i kön... Bäst att avrunda här! Hörs sen, kram kram!

Blogglista.se

Idag har jag fått nog!

2011-03-02 @ 21:26:03
Trodde vi skulle ha en soft innedag idag, med redan vid 11-tiden hade jag fått nog och tog med Neo ut på en promenad. Gick bort och lämnade in lite papper till chefen, handlade lite och på vägen hem gick vi förbi en lekplats som Neo bara var tvungen att leka på lite. ^^ (Glömde tyvärr kameran hemma...) Efter nån halvtimmes lek och bus fick vi dock fortsätta hemåt, eftersom vi höll på att frysa ihjäl.

Väl hemma började jag med lunchen medans Neo skulle "värma" sig under täcket i sin säng... Yeah Right!! Han toksomnade och sov i över en timme och jag fick äta lunch för mig själv.
Han sover vanligtvis inte middag nu för tiden (förutom när man åker bil långa sträckor och det inte går att hålla honom vaken), men efter några misslyckade väckningsförsök lät jag honom sova vidare. Vilket jag fick äta upp nu ikväll! 20.30 somnade han istället för vid 19-tiden som han brukar. Zzzzznark!

Vid 16-tiden i eftermiddags fick jag ännu en gång nog av att vara hemma. Så jag och Neo åkte och våldgästade Anna, Elvira, Anton och Tommy. Hann dock inte vara där så värst länge innan det var dags att åka hem igen, till Neos stora besvikelse. Men vi kom hemifrån en stund iaf. ^^


Neo roar en trött mamma med dans på förmiddagen...


Elvira och Neo hade inte tid att titta in i nån kamera när dom lekte...


(Dräggel ;o) Anton däremot ställde snällt upp på bild... Cutiepie!!


Nu ska jag hänga tvätt och plocka lite här hemma innan det är dags för Big Brother.
Varför i helvete började jag kolla på den skiten?? O_o Nu kan jag inte sluta! Haha! ^^
Kollar ni oxå? Några favoriter? Eller stör ni er på hela bunten, som jag i stort sett gör?

..:: o v e r • a n d • o u t ::..

Blogglista.se

Lika som bär?

2011-03-02 @ 07:31:57
Både jag och Neo är hostiga och snoriga idag. Han verkar dock vara på ett toppenhumör ändå, medans jag är helt bombad och seeeeg! O_o Blir med andra ord en lugn dag för oss.
Jag passar på att sitta framför datorn en snabbis nu, medans Neo kikar på Bolibompa. Men sen är det blir det ingen mer "bloggtid" förens han sover ikväll...

Tills dess tänkte jag roa er med en liten "omröstning". Det råder nämligen delade meningar om vem Neo är mest lik, mig eller pappa M? (Själv tycker jag han är lik oss båda!) I dagsläget verkar det vara M som Neo liknar mest. Sådan far sådan son?

Men vem av oss som barn liknar han mest?? Mini Maggie på dom fem översta bilderna,
Neo i mitten och jag på dom fem nedersta bilderna... Tyck till vettja!! ^^

[Nu har jag valt bilder där jag inte har tofsar och flätor, eftersom Neo inte har det!]

Hoppas ni får en trevlig dag! På återskrivande... ♥

Blogglista.se


Vikarier & frisk luft

2011-03-01 @ 20:43:31
Fuck A Duck! Nu när jag börjar känna mig bättre i svanken/röven, känns det som att jag håller på att bli sjuk... Hoppas dock bara att det är brist på sömn och inte nått annat skit. Men med min maximala otur åker jag väl på en dunderförklylning eller nått, haha! O_o

När jag lämnade Neo på dagis i morse var det bara två vikarier på avdelning, som varken jag eller Neo sett tidigare. En tredje vikarie var tydligen på rast... Alltså ingen ordinarie personal! Hade jag vetat detta hade jag låtit honom vara hemma idag oxå, men väl där kunde jag inte med att ta hem honom igen. Dessutom hade Neo aldrig gått med på att följa med mig hem igen. ^^
När pappa M hämtade honom på eftermiddagen, frågade han om det kommer nån ordinarie imån...? Tyvärr inte! Bara EN enda vikarie var klar inför morgondagen, förhoppningsvis skulle dom få in en till. Vilket innebär att det i sånna fall blir nån helt ny, igen!
Tycker inte att det är OK med så mycket personal i "omlopp", speciellt inte på en småbarnsavdelning där mer än hälften av barnen inte kan prata. Så jag ringde och sa att Neo blir hemma imån, igen.
Ska såklart bli mysigt att ha honom hemma och förhoppningsvis kan vi hitta på nått kul. Men om jag känner mig sämre imån blir det inte lika kul... Hmm!
Men det blir morgondagens bekymmer i sånna fall, nu tänkte jag slänga in en liten bildbomb från min och Neos eftermiddag i skogen. Underbart med frisk luft! ^^ Enjoy!

Neo visar vägen...


Såpbubblorna var givetvis med...


"Ja kan blåsa måååånga bubbloj mamma!"


Vi hittade även en trashad koja som "Hejj Nilsson" (Herr Nilsson - Pippis apa!) tydligen bott i... ^^

Efter 40-50 minuter behövde prinskorven kissa, vilket han vägrade göra ute i det fria, så vi fick snällt traska hemmåt igen. Men lite frisk luft fick vi iaf. ^^

Hoppas ni har haft en trevlig tisdag...? Kram!
Blogglista.se

Morgonmys

2011-03-01 @ 07:59:38
1 mars och helt plötsligt känns allt ljusare... Kanske för att Neo inte kom in och väckte mig förens 07:04?
Trots min "sovmorgon" är jag allt annat än pigg, så idag blir det dagis för Neo. (Hoppas att minst EN ordinarie personal är tillbaka!) För jag ska vila!! ^^ Iaf. en liten stund... Gääääsp!

Neo har som vanligt morgonmys framför Bolibompa.


Blogglista.se Blogglista.se Blogglista.se