Helgen

2014-11-30 @ 21:12:00
Gokväll söndag!
 
Jag överlevde helgen, hurra!! ^^ Det trodde jag nämligen inte att jag skulle göra, med tanke på att vi passade kusin Willy från i fredags till igår och direkt när han åkte hem kom kusin Klara och Filip för att stanna en natt även dom.
Men konstigt nog så mår jag faktiskt bättre nu än i fredags...!? Kanske för att jag legat och vilat hela helgen, trots att vi varit barnvakt? :) Tur att dom är såpass stora att dom klarar sig själva, haha!
Och medan jag latat mig så har pappa M hunnit få upp stjärnor och ljusstakar och även adventsljusen... Han är allt bra att ha den där gubben. ♥ ♥ ♥
 
Willy var både koncentrerad och road när vi spelade Funny Bunny igår förmiddag...
 
Klara och Filip [Flams och Trams]
 
När vi kört hem Klara och Filip i eftermiddags åkte vi och hälsade på M's pappa på sjukhuset. :( Han las in för fyra veckor sedan pga en hjärtinfarkt och väntar fortfarande på operation (ballongsprängning). Tyvärr har han nån infektion i kroppen och en jävla feber som vägrar ge med sig, varpå operationen blir framflyttad gång på gång... Tröttsamt och såklart jättetråkigt! Neo tröttnade efter bara fem minuter på sjukhuset, så jag kan bara tänka mig hur astråkigt det måste vara efter fyra veckor!! :(
Hoppas du blir bra snart Janne, så du får opereras och sedan komma hem och vila!
 
Efter besöket på sjukhuset åkte vi hem och käkade middag, för att sedan kasta oss iväg igen.
Det var dags för Neos sista simlektion (för den här terminen) idag, och Neo värmde upp ordentligt...
Nej, dom burkar inte värma upp, haha! Men Neo skulle försöka ta några simmärken idag
och det lyckades han med. Glad (och väldigt trött) kille gick därifrån med; blåa sköldpaddan
samt blåa, gröna och gula baddaren. :) Äntligen fick han pimpa sin sköld! ^^
Han längtar redan till nästa termin så han kan ta fler märken... :)
 
I morgon väntar inte bara en ny vecka och måndag, utan även 1 december med allt vad det innebär.
Känns skönt! Det är fan ett under att man överlever astråkiga och regniga november år efter år, haha...
 
Puss och kram!

Trax GPS Tracker

2014-11-27 @ 20:51:28
Idag hämtade jag ut ett efterlängtat paket från TraxFamily efter jobbet. Jag (eller vi) har nämligen fått äran att vara testpilot åt denna lilla sötsak... :)
Det är en GPS tracker som Neo ska få ha på sig när han är ute och leker själv. Via appen (som är kostnadsfri) kan jag och pappa M enkelt se exakt vart Neo befinner sig och i vilken hastighet han rör sig.
Ja, det kan tyckas vara överbeskyddande att spåra sitt barn... Men med denna kommer både Neo (som är extremt orolig och nojig nu för tiden) och vi känna oss tryggare när han är ute själv. Om han går vilse eller går med nån kompis hem utan att meddela oss så vet vi vart vi har honom.
Eller (GUD FÖRBUDE!!) om han skulle bli kidnappad eller bortlurad av nån idiot (som det tyvärr finns gott om!) kan vi agera snabbare.
 
Trax'en är liten och får enkelt plats i fickan och kan säkras med en hållare eller ett band (som följer med i paketet). Den är tålig mot både stötar och vattenstänk och fungerar även på hundar, en hållare att ha på hundhalsband följer med. :)
 
Det ska verkligen bli jätteroligt att testa denna lilla pryl. Och jag lovar att skriva mer om hur man använder den och hur appen fungerar så fort vi provat. :) Spännande!
 
[Alla bilder i detta inlägg är lånade från TraxFamily.com]
 
...fortsättning följer! ^^
 

8 månader

2014-11-25 @ 19:32:00
25 november, vilket innebär att det är mindre än en månad kvar till julafton, weeeiii...! :) Här går det minsann undan! Och i år är jag ledig alla mellandagar, vilket ska bli helt underbart. ♥ Längtar!
 
Och på tal om att det går undan, så är det idag exakt 8 månader sedan jag gjorde min gastic bypass operation. Visserligen känns det som en evighet sedan, samtidigt som det fortfarande känns så nytt. Märkligt!
Allt går fortfarande väldigt bra tycker jag. Förutom träningen som är under all kritik just nu... :(
Den senaste veckan skyller jag dock på en jobbig och enveten förkyldning som har klubbat mig totalt! Har haft feber till och från och en hosta som är allt annat än mysig... Har ont i varenda muskel på grund av denna dumma hostan och fick Cocilliana utskrivet igår när jag var hos läkaren. Så inatt fick jag lite sömn iaf.
Förutom att skriva ut hostmedicin, konstaterade läkaren att jag hade en väldigt hög sänka och möjligtvis en början till en lunginflammation, bläää!
Hon ville dock avvakta med antibiotika, så vi hoppas att jag blir bättre inom några dagar så jag slipper ta mig dit igen.
 
Hur som helst så tänker jag INTE börja träna förens jag känner mig helt frisk igen. Promenader hade dock varit skönt att komma igång med så snart som möjligt... :)
 
Och även vägningen väntar jag med ytterligare en vecka, då jag ju har en "vägningsfri" månad nu i november. Gaaaahhha vad jobbigt det är att inte väga sig!! ^^
Senaste vikten innan uppehållet var ju -54,3kg, förhoppningsvis har det minskat tills nästa vecka. Håll tummarna! :)
 
Puss och kram från sjukstugan! ♥ ♥ ♥

Äntligen fredag!

2014-11-21 @ 21:16:09
Tabuuuu att starta datorn mitt i fredagsmyset (!!), men jag kände att det var dags för ett inlägg då det ekat här i bloggen den senaste veckan. :)
 
Första hela jobbveckan på fyra veckor är avklarad! Studiedagar, VAB och semester har kortat ner de senaste veckorna... Vilket gjorde denna veckan till väääldigt lång. Puh!! Och med en förkyldning i kroppen, kristallsjuka och en jävla hosta så var det med nöd och näppe att jag klarade mig igenom den.
Känns väääldigt skönt med en nästintill oplanerad helg för en gång skull. :) I morgon ska jag bara kurera mig för att orka med en mysig playdate på söndag. ♥
 
Förresten så har headern bytts ut här i bloggen ikväll... Någon som såg det innan ni läste det? :) Ibland måste man förnya sig.
 
Nu ska jag återgå till fredagsmyset och Skavlan. Ostricka till kvällsmat idag... Muuuums! ^^ Hoppas ni får en trevlig helg raringar, puss och kram! ♥ ♥ ♥
 
Ni vet vad jag tycker om bildlösa inlägg, så jag passar på att tipsa om Locobase Repair.
I söndags på simskolan (innan han hoppade i klorvattnet!) såg Neos rygg ut som på den vänstra
bilden nedan... Han blir så torr och irriterad i huden så fort det blir kallt ute! :( Två dagar senare,
efter bara två insmorningar med Locobase, såg han jättefin ut i huden - högra bilden!
Dessutom svider den inte, vilket han tycker att Mini Derm gör... Bra betyg med andra ord! :)

Å hon frös å hon nös...

2014-11-18 @ 22:21:37
...atchi atchi atchi prosit!
 
Hua, då var det min tur. :( Har åkt på nån skit och har ont i kroppen, knoppen och är allmänt seg och hängig. Hostar lite oxå men ingen feber som tur är. Skulle egentligen behövt gå och lägga mig och sova för längesedan, men kände at det va dags att blogga. ^^
 
Var ju som sagt i Ullared i helgen. Åkte i lördags förmiddag tillsammans med Salo och Emelie, i bilen strax bakom åkte Jessica, Camilla och Liselotte. Väl framme möttes vi har miljoner människor, typ! Inga parkeringar och en jävla lång kö... Snacka om att man egentligen bara hade velat vända och åka hem igen, haha! Men eftersom vi hyrt en stuga att tillbringa natten i fick vi snällt ställa oss i kön (efter att vi käkat lunch och parkerat på Harrys). I över en timme köade vi för att komma in i varuhuset... Helt galet!!
Sen trängdes vi inne bland andra shoppinggalna människor innan vi fick köa i över en timme för att komma ut oxå, som sagt galet! Vi var dessutom med om ett nytt REKORD, dock inget jag är glad över då det var riktigt plågsamt.
 
Glada och ovetande om vad som väntade...
 
Frusna i kön...
 
Men, när bakkontot var tömt och vi äntligen lyckats ta oss ut ur kaoset hade vi en väldigt mysig
och rolig kväll i stugan. Alla var dok helt slut efter en intensiv dag, haha! Men hör och häpna
så vågade sig några in även på söndagen igen, innan vi rullade hemåt igen. :)

Många av julklapparna är klara, vilket känns skönt!
 
Nu ska jag gå och lägga mig, så jag orkar med morgondagen... Puss och kram!

Mot Ullared!

2014-11-15 @ 08:23:09
God morgon lördag! 

Sitter i soffan och snusar och myser med Neo. ❤️ I hallen står en väska packad och om 20 minuter bär det av till Ullared för julklappsshopping och stugmys med fem andra tjejer. Ska bli både roligt och mysigt... :)

Skriver mer om "resan" i morgon när jag kommit hem. 
Puss och kram!

Semenarium om äggfrysning

2014-11-14 @ 08:00:00
Jag fick en förfrågan via mail om att tipsa mina läsare om nedanstående semenarium. Givetvis hjälper jag till att sprida denna inbjudan och hoppas att andra bloggare i göteborgsområdet gör det samma... :)
 

Den senaste tiden har möjligheten för kvinnor att frysa ned sina obefruktade ägg, uppmärksammats mycket i media, både i Sverige och utomlands. Det finns flera skäl till att man som kvinna väljer att frysa ned sina obefruktade ägg. Metoden som även kallas för egendonation eller social freezing kan tillämpas när kvinnan till exempel måste genomgå en medicinsk behandling för sjukdom eller att hon befinner sig i en social situation där hon önskar ha möjligheten att senarelägga en graviditet.
 

Seminariet äger rum den 20 november, klockan 18.30 - 19.30 på Fertilitetscentrum på Carlanderska i Göteborg. Vänligen se nedan samt bifogad inbjudan. Välkommen!
 
INBJUDAN TILL SEMINARIUM OM ÄGGFRYSNING 
På Fertilitetscentrum i Göteborg har man sedan flera år kunnat erbjuda kvinnor att frysa ned sina obefruktade ägg. En metod som kan förlänga kvinnors fruktsamhet. Nu bjuder vi in till ett öppet seminarium där vi berättar om behandlingen, graviditetsresultat och den forskning som är gjord inom äggfrysning på Fertilitetscentrum i Göteborg.
 
Välkommen till Fertilitetscentrum på Carlanderska i Göteborg, torsdagen den 20/11 klockan 18:30 - 19:30.
Våra erfarna läkare, barnmorskor och embryologer kommer under seminariet att berätta hur det går till och svara på era frågor.
Anmälan sker till mottagningschef Birgitta Attebo, birgitta.attebo@fertilitetscentrum.se senast måndagen den 17 november.
 

Som sagt, sprid gärna vidare!

Lovebombad tavla från Smartphoto

2014-11-12 @ 20:06:00
Gokväll måndag, tänkte jag skriva... Men det är ju faktiskt redan onsdag. ^^ Whooop whoop!
Sååå, gokväll onsdag! :)
 
Idag efter jobbet, hämtade jag ut ett paket från Smartphoto. Det var min fina canvastavla som jag beställde häromdagen som kommit... :)
Som vanligt hade jag svårt för att bestämma mig för EN bild att framkalla/göra en tavla av, så jag lovebombade, och såhär fint blev resultatet:
 
I love it!
 
Supersmidigt att ladda upp och placera bilder med deras färdiga mallar, jag använde den HÄR mallen. Tavlan är 40x40 cm och har fått en fin plats på väggen mellan vardagsrummet och hallen.
Jag är otroligt dålig på att framkalla bilder och sätta in i fotoalbum, då bloggen fungerar lite som mitt fotoalbum. Jag tycker dessutom det är tråkigt att "stänga in" bilderna i album och lägga undan i en låda (även om det såklart är roligt att kika i framtiden), men att få upp många bilder i en tavla är både snyggt och roligt. ^^

Sitter och funderar på att knåpa ihop en fotobok eller två oxå, till mig själv i julklapp kanske? :) Snyggt att ha ståendes på en tavellist eller att fronta med i bokhyllan. Ja, så får det nog bli... Finns ju en hel del bilder att använda sig av. Och kanske en fotokalender för 2015? Hmmm! Många bilder, många möjligheter... Det är inte lätt att vara mammarazzi. :)
 
♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥
 
Förövrigt så har jag en liten paus i veckan vikt, då jag är med i "kampanjen" nedan...
Nu hängde jag ju inte med helt från början, eftersom jag vägde mig förra onsdagen.
Men planen är att undvika vågen resten av november. Det kan lätt bli lite "hetsigt" att kliva upp
på vågen flera gånger om dagen (även om jag bara publicerar vikten på onsdagar) och få smått panik
när det inte hänt något från dag till dag eller timme till timme.
Det är svårt att undvika den, men nyttigt!
En ny uppdatering om vikten får ni alltså först i december... Om tre veckor!
Idag var det dock rätt lätt att undvika den, med tanke på allt frossande under mini-semestern...
Shame on me! Jag hade förmodligen inte hurrat över resultatet, haha! ^^
 
. . : o v e r a n d o u t : . .
 

Danmark, dag 3

2014-11-12 @ 07:37:19
Stör mig fortfarande på att vi "bara" bokade tre dagar (två nätter) i Skallerup, Danmark. Eftersom två halvdagar gick åt till att ta sig dit och hem, så hade minst en dag till behövts... Nåja, men lär av sina "misstag", nästa gång får det bli en extra dag. :)
Igår (tredje dagen) vaknade vi till växlande molnighet och uppehåll, vilket såklart gillades så vi skulle spana in utomhusaktiviteterna innan hemfärd. Eller rättare sagt visa utomhusaktiviteterna för vårt resesällskap, då jag och mina grabbar ju varit i Skallerup två gånger förut (första besöket kan ni läsa om HÄR och förra årets besök kan ni läsa om HÄR!)
Sagt och gjort... Vi började med en promenad (bara några hundra meter från vårt hus) ner till havet. Underbar sandstrand som förmodligen är ett paradis på sommaren. Det va riktigt skönt med frisk luft tyckte jag, medan barnen inte verkade ha fått nog av allt vatten och badande...!? Tur det finns regnkläder och gummistövlar! :)
 
 
Sen promenerade vi genom sanddynorna...
 
...bort till jungelstigen. Neo låtsades att han var med i Fångarna på fortet, haha! ^^
När alla kommit "i mål" gick vi över till stora lekplatsen (ligger även små lekplatser bland alla feriehus
i området) precis intill och lekte lite... Och testade även utegymet lite, såklart! :)
 
Därefter var det dags att lämna Skallerup Seaside Resort. Men första stoppet blev bara ett stenkast
från anläggningen, på Klithusgården - en bondgård som tillhör och ingår i aktiviteterna. :)
Det blev bara ett kort besök, men ändå mysigt att få hälsa på några av djuren innan vi
körde vidare mot Fredrikshamn och Stena Danica för att flyta över till Sverige igen... :)
 
Vi tackar Salo, Andreas, Ella, Anna, Tommy, Anton och Elvira för en väldigt trevlig mini-semester. ♥
Som vanligt hade vi både roligt och mysigt när vi semestrar med er... :)
 
Snipp snapp snut så var detta blogginlägg slut...!

Danmark, dag 2

2014-11-11 @ 19:57:18
Hej hej på er! Nu sitter jag hemma i min egna soffa och bloggar och surar lite för att vi inte bokade in en till dag i Danmark och Skallerup. Tiden gick på tok för fort och en till dag hade blivit perfekt. Nästa gång...! :)
 
Här kommer en bildbomb från igår, andra dagen alltså... Enjoy!
Vi vaknade till en regnig och grå dag, vilket inte gjorde så mycket, med tanke på att vi hade planerat för inomhusaktiviteter.
 
Vid frukostbordet iaktogs vi av en liten katt som satt ute på altanen. När kidsen gick ut (i regnet!)
för att hälsa, sprang den under altanen för att gömma sig. Elvira och Neo kastade in lite "frukost" till den.
 
När frulle och andra morgonbestyr var klara, tog vi oss upp till huvudbyggnaden för att börja våran dag
på leklandet. Det är inte så överdrivet stort, men det duger gott och väl och det var knappt några
andra människor där. Lugnt och skönt med andra ord! ...eller nja, barnen höll igång såklart! ^^
 
I ett stort akvarium inne på leklandet bor sköldpaddorna Skalle och Skipper...
Anna visar sina talanger i pingis... :)
 
När vi var svettiga, färdiglekta och hungriga gick vi och åt lunch på café Clownen, som oxå ligger
i huvudbyggnaden. När vi gick därifrån var vi INTE hungriga längre. Maj gadd vilka portioner!!
 
(Propp) Mätta och belåtna gick vi in till badet, igen!
Även där var vi nästintill ensamna, skööönt att åka "off season"! :)
 
När vi såg ut som ett gäng russin tog vi oss tillbaka till huset (som bara låg ca 300 meter från
huvudbyggnaden, men eftersom det spöregnade tog vi bilarna) och käkade middag och nattade
väldigt tröttna barn. Vi vuxna höll oss vakna en stund till, med quiz och spel såklart... ^^
 
Innan vi åkte hemåt idag passade vi på att vara utomhus, eftersom det inte regnade... :)
Mer om det i morgon. Nu ska jag hänga tvätt och sedan slappa i soffan.
 
Puss och kram!

Danmark, dag 1

2014-11-10 @ 10:22:00
Måndag förmiddag och dom flesta är förmodligen tillbaka på jobbet efter helgen... Men inte jag! :) Vi har precis klarat av morgonbestyren här i vårt fina hus i Skallerup. Strax ska vi upp till leklandet och röja, för att i eftermiddag plaska i badlandet igen, precis som vi gjorde igår eftermiddag. :)
 
Här kommer en bildbomb från gårdagen... Enjoy!
 
Samling vid Stenateminalen på morgonen, i väntan på att få köra ombord på Danica.
 
Poängpromenad ombord...
Lite dans och kramkalas med Nicke Nyfiken såklart... ^^
 
När vi kom fram till Fredrikhamn körde vi vidare mot Hjörring för att handla lite
och sen vidare till Skallerup Klit och vårt fina hus, med havsutsikt! :)
Vi slängde in all packning i huset och promenerade upp till huvudbyggnaden och badet, där vi
tillbringade några timmar... tills vi allihopa såg ut som russin, typ! Hahaha!
 
Underbara och asroliga undervattensbilder, haha!! ^^
 
Middag och kvällsunderhållning innan kidsen somnade...
 
Vi vuxna satt uppe en stund till, efter att barnen somnat. :) Quiz och sällskapsspel, mysigt!
 
Nu måste jag springa iväg... Skriver mer när jag får tid, puss och kram!! ♥

Mitt i långhelgen...

2014-11-08 @ 22:31:40
Gokväll lördag!
 
I morgon bär det av till Danmark och Skallerup. :) Det mesta är packat och det sista får slängas ner i morgon, nu orkar jag inte...
För usch va trött jag är! Dels för att jag har slarvat med maten i dag, ätit för lite och sen för mycket och sen inget alls och sen för tätt inpå, bläää! Men, men lär av sina misstag...!? (Hoppas jag!)
Tror dessutom att tröttheten beror på att vi inte fått sova en hel natt här hemma den senaste veckan. Neo hostar fortfarande och var hemma från skolan hela veckan. :( Ingen feber sedan i onsdags, men usch vad han har hostat. Både på dagarna och nätterna, svårt att få till sömnen då. Speciellt eftersom han kommer in till oss och skäller och gnäller på sin dumma hosta som inte låter honom sova. Stackarn!
Men idag har det faktiskt blivit liiite bättre, skönt med tanke på att vi delar hus med vårt resesällskap i Skallerup. Känns ju lagom kul om vi (Neo) ska hålla dom vakna om nätterna oxå, med sin hosta...!
 
Förutom att packa idag, har jag äntligen fått tummen ur och klippt prinsen. Inte en dag försent om ni frågar mig... Alldeles för tidigt om ni frågar Neo, haha! ^^
 
Resultatet av nyklippt gluggbert... ♥
 
Nää, nu är det dags att gå och lägga sig. Klockan ringer tidigt i morgon... Zzzznark!
Beroende på uppkopplingen i Danmark så ska jag försöka blogga. Annars hörs vi på onsdag!
Puss och kram!

Vikten, tanden och hostan

2014-11-05 @ 19:53:00
Onsdag = vägning. Pass opp, här kommer veckans vikt...
 
32 veckor efter operationen:
Totalt sedan jag började med VLCD den 26/2 -54,3kg
Sedan operationen den 25/3 -41,2kg
Sedan förra veckan -1,2kg
 
Har varken promenerat eller tränat den senaste veckan (pga tråkigheter i vår närhet)
och ätit "mindre bra". Så hur jag lyckats gå ner 1,2kg är för mig en gåta... Men ändå, yeeeey! ^^
 
Idag på jobbet fick jag ett sms av den VAB:ande pappan, att ännu en tand hade lämnat Neos mun.
(Den första tanden lossnade ju i måndags) En lycklig tandlös kille mötte mig efter jobbet... ♥ ♥ ♥
 
Japp, M har VAB:at även idag och det ser inte ut som Neo kommer iväg till skolan resten av veckan heller. Febern verkar ha försvunnit, men den jävla hostan är fruktansvärd. :( Inatt hostade han konstant och hela familjen är såklart trötta och less på skiten. Mest synd är det såklart om prins-bus! :( Helt förstörd är han på nätterna när han inte får (kan) sova... Usch!
Hoppas han snabbt blir frisk, eftersom vi drar till Danmark och Skallerup på söndag. Tre dagars stugmys och äventyr väntar med våran "semesterfamilj", haha! :) Ska bli väldigt trevligt faktiskt!
 
Nu ska jag hänga tvätt, hepp hepp... Puss på er!

♥Nätkärlek♥

2014-11-04 @ 22:34:00
Texten nedan är kopierad från MerNätKärlek.Se
 
I filmer vinner det goda alltid över det onda. Så är det helt säkert även på nätet.
Värme smälter is. Kärlek bromsar hat.
 
Hot och hat i mejl och sociala medier skadar och sårar tusentals barn, unga och vuxna varje dag. Det är allt från kränkande ord och bilder till hot om våld och övergrepp.
Och det är långt ifrån okej.
 
Nu sätter vi in världens bästa motgift. Kärlek. Låt oss testa vad som händer om vi hjälps åt att sprida massor av snälla, varma och kärleksfulla hälsningar och bilder på nätet.
Börja idag. Börja i din närhet. Bara du börjar.
 
Tänk på människor du vill berömma, tacka eller fylla med självkänsla. En släkting, kompis eller kollega, en kändis, bloggare eller journalist, någon du ser upp till, en granne eller någon på andra sidan jorden. Skriv ner och skicka dina tankar över nätet. Dela gärna med andra.
Gör samma sak i morgon. Hela veckan. Året ut. Och så länge du vill.
 
För om ingen gör något så händer inget alls. Men om alla gör lite så kan det hända riktigt stora saker. Man kan till och med förändra internet.
 
Med kärlek

Jessica, Jag och Anna sprider nätkärlek ♥

 "Näthatet växer. Låt oss sprida lite nätkärlek och göra internet till en varmare plats."

VAB av tandlös son ♥

2014-11-03 @ 22:23:00
Gokväll måndag!
Här hemma har det VAB:ats idag. Neo hostade sig igenom natten och hade även feber igår kväll. Under dagen har den kommit och gått, men mest jobbigt har hostan varit. Men annars har han varit både pigg, glad och mysig. :)
 
Mysmorgon, med ny dos av hostmedicin efter natten, tjockstrumpor och onepice, frulle och tvätt...
 
Mario cart på wii:et, en sväng till affären och apoteket, mer medicin och lunch...
 
Uno, iPad, glass framför en film och trött morsa, haha... Det tar på krafterna att VAB:a!
 
Och på eftermiddagen, när pappa M kommit hem och middagen var uppäten tog Neo äntligen mod till
sig och drog ut sin lösa tand. Den har hängt på en skinnbit i flera dagar, men han den ängslige
har varit för skraj för att dra ut den. :) Hans första tappade tand ligger nu i ett glas vatten
i väntan på tandfen som i skrivande stund redan har varit här och bytt ut den mot en guldtia...
 
Redan igår köpte jag två små presenter till honom och slog in, som en morot att våga dra den
satans tanden. Han fick öppna dom först när första lösa tanden var ute... Och han var snabb med
att öppna presenterna! Suddgummin med bokstäver i glada färger, att bygga med tyckte Neo. :)
 
Och i det andra paketet låg "fancy loops" att göra armband av. Mest för att jag själv ville testa, haha!
Han var även tvungen att gå över till grannarna för att visa sin snygga glugg och fick fina
tatueringar där. Tack snälla! ♥ :) (Tandlös och tatuerad, hej gangster unger!)
 
En väldigt glad, men tyvärr febrig och hostig, son gick och la sig ikväll... :)
I morgon är jag tillbaka på jobbet igen och M vår den äran att VAB:a
 
Puss och kram från sjukstugan! ♥ ♥ ♥

Matbloggsträffen 2014

2014-11-02 @ 20:58:00
Nej, jag titulerar mig verkligen inte som matbloggare (tyvärr!!), men blev jätteglad för inbjudan från Ylva och Kinna, och kunde såklart inte tacka nej när jag fick chansen att medverka på årets Matbloggsträff på Svenska Mässan och "Mitt Kök" igår. :)
Vid 12:30 möttes vi upp vid Rent A Chef's monter där kocken Douglas vägledde oss i en matlagningsaktivitet. Något stressigt och lite för högljutt och "stimmigt" för att jag skulle hänga med i vad vi faktiskt gjorde, haha... Men det var ändå roligt och resultatet blev vääldigt gott! Mums!
 
Ett gäng matbloggare (proffs!!) mot mammabloggarna, haha! Ni kan ju gissa vilka som "vann". ^^
Alexandra, Desirée, Sandra och Emelie in action...
 
Mätta och belåtna gick vi vidare till ett pivat rområde/rum i mässhallen för förälsning och debatt.
Ylva och Gunilla pratade om olika bloggresor och Kinna pratade bland annat om historien kring julbordet.
 
Tiden gick otroligt fort och helt plötligt var det dags att bussas till Gunnebo Slott för att smaka på
deras fantastiska ekologiska julbord som har premiär först om några veckor...
Såhär skriver Gunnebo själva om sitt julbord:
Vår tolkning av julmat är långt ifrån traditionell. Istället bjuder vi på högklassigt mathantverk,
munsbitar och smakexplosioner – en lekfull tolkning av allt som växer på Gunnebo under ett år.
Våra kockar och bagare har bevarat smaker och tagit vara på råvaror under hela året
för att kunna bjuda på nya spännande smakupplevelser.
 
YES, mathantverk var ordet! Wow... Långt ifrån ett julbord man är van vid, men så gott och spännande!
 
Och dessertbordet... Maj gadd! Inget för en gastic bypass opererad! (Nej, jag åt inte upp allt!!)
Det jag åt var dock gott, men väääldigt sött. Lite väl sött för min del faktiskt, haha! ^^
Tokmätta, belåtna och trötta efter en fantastisk heldag med Matbloggsträffen, bussades vi
tillbaka till centrala Göteborg. Tack alla inblandade för en väldigt lyckad och rolig dag! ♥ ♥ ♥

AW och tråkig unge!!

2014-11-01 @ 10:41:55
Igår eftermiddag åkte jag inte hem och fredagsmyste med grabbarna i vanlig ordning. Istället åkte
jag in till stan med ett gäng kollegor där det blev AW på Clarion Post, vilket var väldigt trevligt. :)
 
Några av kollegorna... Helt normala, verkligen! ^^ Haha!
 
Jag tackade dock för mig ganska tidigt och tog tåget hem redan 20:40, eftersom denna lördagen
är (var) fullspäckad. Jag och Neo skulle börjat med att gå på förhandsvisning med Loppi.
Tjuvarnas jul och trollkarlens dotter...
Men Neo totalvägrade eftersom han trodde bion skulle börja brinna!?!? Han har ångest för
ALLT nu för tiden, vilket jag får förklara mer om i ett annat blogginlägg. Hur som helst så
blev det inställt! :( TRÅKIGT! Och nu ska jag strax rusa iväg så jag inte missar resten av
dagens roligheter... Mer om det i morgon eller under dagen på instagram! :)
 
Puss och kram!