Nationalteatern, fest, bröllop och mer fest!

2014-08-31 @ 21:17:16
God kväll söndag!
Ligger i soffan under en filt med massor med tända ljus och myser, efter en rolig och underbar helg. Helt slut är jag men ett blogginlägg ska jag nog orka med innan jag stupar!

I fredags checkade jag ut redan vid lunch från jobbet och åkte in till stan för att uträtta lite ärenden. Sen hämta Neo, hem och packa en övernattningsrygga åt både honom och mig, duscha och skicka iväg Neo med min brorsa som skulle vara barnvakt.
Därefter åkte jag och M upp till Stenungsund och checkade in på Stenungsbaden. Strax efter oss kom Salo, Andreas, Anna, Tommy, Sara och Erika.
Vi fick passande nog rummen i samma korridor... :)

En "fördrink" och mys på rummet samt överlämning av Saras efterskottspresent innan det var dags att gå ner till restaurangen för att inta en tvårätters middag...
God mat och dryck med trevligt folk, snacka om fredagsmys! ❤️

Mätta och belåtna gick vi upp på rummet och förfestade lite, innan det var dags att gå ner till konsertområdet intill bryggan...
Laddat gäng längst fram bland 50+are, haha! ^^

Riktigt bra konsert och bra drag i oss i publiken! :)
Därefter blev det ytterligare en liten förfest på rummet innan vi gick ner och dansade på nattklubben. Galet mycket folk och en viktig morgondag fick dock mig och M att gå och lägga oss hyfsat tidigt. 
Med på tok för mycket frukost från buffén igår morse samt lite bakfylla mådde jag allt annat än bra när vi checkade ut från Stenungsbaden och vinkade hej då till gänget för att rulla hemåt igen...

Hemleverans av Neo (tack brorsan med familj som passade honom!!), packa om hans väska och svira om till nya partykläder för att åka iväg på Emelie och Zorans bröllop. :)
Först dumpade vi Neo hos mormor, sen hämtade vi upp syster Emma och sen rullade vi upp till Ramberget där vigseln skulle vara. TACK VÄDERGUDARNA för att vi fick uppehåll under ceremonin! ❤️
Så vackra!!!
Nygifa makarna Babunovic ❤️❤️❤️

Sen åkte vi till lokalen i Gamlestan, där middagen och festen hölls...
Givetvis skålades det i skumpa när brudparet anlände i den fina bilen...
God mat och dryck, trevliga människor, fina tal, skratt, överraskningar, dans och fest i många timmar... Tyvärr hade jag varken batteri eller utrymme på mobilen att fota med. :( Mer bilder finns på digitalkameran som jag får visa er när datorjäveln vaknar till liv igen...

Vi tackar Emelie och Zoran för ett fint bröllop och en rolig fest. ❤️ Idag mår jag som jag förtjänar, haha! ^^ Men det är ju bara ett kvitto på att jag haft en rolig helg...? :)

Puss! 

Gnäll och skräll...

2014-08-27 @ 21:54:40
När jag blev utskriven från sjukhuset efter operationen fick jag ett litet kort av läkaren, där står att jag genomgått en gastric bypass... När jag har gjort den och på vilket sjukhus operationen är utförd. 
Detta ska jag visa vid eventuell kontakt med sjukvården pga magsmärtor eller andra komplikationer som kan ha att göra med operationen.
På baksidan av kortet står det även "Innehavaren av detta kort har genomfört en operation som innebär att vedebörande endast kan äta begränsade mängder mat, varför vi av medicinska skäl rekommenderar halv eller barnportion vid restaurangbesök eller motsvarande." (Står även på engelska!)
Jag har visat kortet vid ett fåtal tillfällen (då jag inte äter ute så ofta) men visade det idag då jag och grabbarna skulle äta middag på en thairestaurang. Visserligen var det en bufférestaurang så nån "halv portion" hade ju inte fungerat, men jag frågade om jag kunde få betala samma pris som Neo, då jag ändå kommer äta mindre än honom pga operationen. 
Tjejen i kassan (man betalade påväg in i restaurangen) kollade på mig som om jag var dum i huvudet och skrattade nästan när hon svarade "Det här är en buffé!! Du är vuxen och betalar vuxenpris, du får äta hur mycket eller lite du vill."
Jag svarade att jag inte KUNDE äta så mycket och att jag kommer äta mindre än min son... Ingen respons!
Nu var det visserligen inte såååå farligt dyrt, men när man visar upp ett intyg från läkaren kan dom väl iaf titta på det?? Sjukt störande!
Hade vi inte varit så jävla hungriga alla tre hade vi givetvis vänt i dörren, men nu fanns inget allternativ. 

Från gnäll till skräll, här kommer veckans vikt...

23 veckor och 1 dag efter min Gastic Bypass operation:
Totalt sedan jag började med VLCD den 26/2 -46,3kg
Sedan operationen den 25/3  -33,7kg
Sedan förra veckan  -0,9kg

Det stör mig faktiskt lite att jag fortsätter gå ner i vikt fast jag inte motionerat en enda gång den senaste veckan (heller)! Det gör det så mycket enklare att stanna i soffan, under filten, om kvällarna istället för att komma ut på promenad.
Givetvis är jag jätte glad för ytterligare (nästan) ett kilo minus på vågen, men jag tror jag hade fått lite eld i röven om vågen stod still en vecka eller två...? Nåja, nästa vecka drar höstschemat igång på gymmet och då finns det pass på humana tider som jag klarar av. Då kör vi!! :)

Idag kom jag dock ut på en 8,5km cykeltur på kvällen. Cyklade in till Kungälv och Maxi och passade även på att sola en kvart på solariet. (Fick mersmak i förrgår!) När jag kom ut igen höll jag på att skita ner mig eftersom det redan var mörkt. Heeelp!
Det gick med andra ord snabbt hem, haha!

Nu ska jag duscha av mig kebablukten och sen blir det snabbt i säng... Galet trött!
Puss och godnatt! ❤️


Frusen fuskare!

2014-08-25 @ 21:14:12
Innan jag opererade mig i mars läste jag såklart på massor om gastric bypass, både sjukhusets material, i forum för opererade, i bloggar och på olika läkarsidor. Bland de vanligaste "biverkningarna" efter operationen fanns frusenhet. (Kanske inte heter så? Men ni fattar, haha!) Så detta hade jag givetvis räknat med, precis som med tröttheten och håravfallet...
För en gång skull svettades jag inte ihjäl i sommar, utan njöt av värmen till skillnad från många andra. Men nu när hösten kommit fryser jag konstant! Vågar inte ens tänka på hur det ska bli i vinter...!? Burr!!
Hur som helst så ösregnade det påväg till jobbet i morse och trots att jag hade paraply så blev jag pisseblöt sista biten från vagnen till kontoret. Som tur är har jag andra skor på kontoret, så jag fick av mig de blöta strumporna. Trots skobyte frös jag dock mig igenom arbetsdagen och när jag kom hem var det nästan ohållbart...
Hade vi haft ett badkar hade jag spenderat eftermiddagen och kvällen där, men tyvärr har vi bara dusch! :(
Istället åkte jag iväg till solarieöarna och la mig i bacongrillen i 20 minuter. Farligt och fuskigt men fy faan va gött det va!!

Höll på att svettas ihjäl påväg hem och luktar kebabhak nu, men det var det värt! Kroppstempen är fortfarande ok och jag har inte ens filten på mig här i soffan... :) Happy Hanna!
Dessutom fick den borttappade semesterbrännan en lite skjuts i höstrusket. A win win situation? ;)

Nu ska jag duscha av mig kebablukten, sen blir det läggdags. Bara måndag och jag är redan helt slut..!? Haha!

~ over and out ~


Playdate, playdoh och plask...

2014-08-24 @ 19:53:13
Det var väldans var denna helgen gick undan då! Redan söndag kväll... :( Snyft!!
Nåja, vi har haft en trevlig söndag iaf, som började med en playdate på Barnpalatset i förmiddags. Vid 10 mötte vi uppJessica, Alexander, Axel och Siri för några timmars lek och bus...

När folket började välla in strax efter 12, gav vi upp och tackade för en trevlig stund. :)
Vi handlade och åkte sen hem och pysslade med playdoh. Eftersom vi bara hade grön färg, gjorde vi gröna djur...
(Sköldpaddor, ormar och krokodiler för er som inte kan tyda våra konstverk... Haha!)

Efter soffhäng och middagsbestyr senare på eftermiddagen åkte jag och Neo iväg till badhuset. Det var nämligen dags för terminens första simskolelektion. Happy boy! ❤️

Tror dock vi satte honom i en lite för enkel grupp...? Eller om dom bara gick sakta fram eftersom det var första gången, hmm? Det återstår att se! Han hade iaf roligt och längtar redan till nästa söndag när det är dags att plaska igen. :)

En mysig söndag har nu tagit ut sin rätt och jag ligger halvdöd i soffan. Funderar på att spöa M i kortspel eller om jag ska ligga kvar och zappa... Svåra beslut! ;)

Hoppas ni oxå haft en trevlig helg?
Puss! ❤️

Lördag

2014-08-23 @ 21:10:07
Gokväll säger jag från soffan... Som vanligt nu för tiden blir det blogging från mobilen då min dator verkar ha kastat in handduken för gott! :( Känner mig handikappad!

Även denna helgen får jag och Neo husera själva då pappa M jobbar (förra helgen fixade han med bilen ute hos svärfar).
Vi startade dagen med supergoda banan- och kokosplättar med hallon och en liten klick hallonkvarg för min del... Mumsigt!

Tokmätta (fick i mig fyra!!) och efter morgonbestyren åkte vi upp till mina gamla "hoods", nämligen Bergsjön och Geråshallen, där det vankades veteran SM i brottning. 
Kände mig genast hemma när jag såg den sönderslagna bilen, haha...

Pappa/morfar som alltid varit engagerad i klubben (AK77) på olika sätt, var såklart oxå på plats. :) Han brottades dock inte, till Neos besvikelse... Haha! ^^
Trots att jag laddat med nya spel på ajfåånen och lördagsgodis till Neo, hade han inte ro att sitta still. Suck!! 
Så redan efter nån timme gav jag upp, efter lika lång tid av tjat om att gå därifrån. Sketunge!
Missade därför när pappa blev tilldelad ett hederspris för lång och trogen medverkan i klubben... :(

Vi åkte dock inte hem utan åkte och våldgästade moster Emma istället. Emma va dock inte hemma, så vi väntade på lekplatsen utanför tills hon kom... Goa ölkorvar och Wasa Sandvish fick hålla mig sällskap på parkbänken, yummie!

När hon väl dök upp kompletterade vi lunchen lite, Neo fikade donuts och jag lånade med mig lite klänningar från Emmas garderob, förhoppnigsvis slipper jag köpa en ny för bröllopet nästa helg. ;)
Sen hittade Neo två peruker i en låda, när han letade efter bilar, och vi var ju såklart tvugna att fjanta oss lite i dom, haha!

När vi kom hem igen toksomnade jag på soffan och när jag vaknade igen var det passande nog middag.
Resten av eftermiddagen och kvällen har varit lugn och skön med tv och soffhäng.
En helt ok lördag som nu avslutas med en bra film. :)

Kram på er! ❤️

Att se fram emot...

2014-08-21 @ 18:06:45
8 dagar kvar till...
Middag, konsert, fest och övernattning på Stenungsbaden med trevligt sällskap.

9 dagar kvar till...
Emelie och Zorans bröllop! ❤️

10 dagar kvar till...
Vi blir husvagnsägare :)

21 dagar kvar till...
Jag drar till London med tre fina kollegor över en långhelg, whooop whoop!

43 dagar kvar till...
Oktoberfest och konsert på Röda Sten! :)

80 dagar kvar till...
Minisemester i Danmark och Skallerup med Anna och Salo + familjer! ❤️

86 dagar kvar till...
Julklappsshopping och övernattning i Ullared med bästa brudarna! :)

Ingen risk för höstdepp här inte... Möjligtvis personlig konkurs, haha!
Hela hösten känns uppbokad även om det såklart finns plats för massa mer roligheter. :)
Men på något sätt känns det enklare att ta sig igenom en blåsig, regnig och mörk höst när man har något att se fram emot, och det har jag nu. Puh!

Innan vi vet hur det gick till så är det advent, jul och nyår! Och därefter är det dags att planera sommarsemestern, haha! Planera mera!?

På tal om planera... Är det inget roligt bloggevent på G snart?? Hade vart mysigt att träffa alla goa bloggkompisar igen, snart! ❤️


Regn, rusk och bortförklaringar!

2014-08-20 @ 21:36:47
Usch vilket sketvädet!! :( Sommaren är definitivt slut och hösten har kommit med buller och bång... Och en jävla massa regn och blåst!
Jag är dock väldigt glad över att vi haft en underbar sommar och semester med massa sol och bad! :) Detta vädret kom ju väldigt lägligt när vi (jag) började jobba igen, så man kanske inte ska klaga...? ^^

Men jag tycker att jag kan få skylla på vädret när det kommer till mina uteblivna promenader! Hmm...? Om inte så skyller jag på att jag är aptrött nu när jag börjat jobba, och fruktansvärt lat!!
Jag ska komma igång med gruppträning på gymmet... Lovar! :) Och mer promenader när vädret tillåter! (Nej, jag tänker INTE ge mig ut i ur och skur!!)

Hur som helst, här kommer veckans vikt...

21 veckor och 1 dag efter min Gastic Bypass operation:
Totalt sedan jag började med VLCD den 26/2 -45,4kg
Sedan operationen den 25/3  -31,8kg
Sedan förra veckan  -0,6kg

Juni 2013 | Augusti 2014

Ja, vad ska man säga?? Över 45kg!! :) Jag är riktigt stolt även om det inte går "lika snabbt" längre (vilket förmodligen beror på utebliven motion?). Men jag är peppad att fortsätta göra mig av med kilon. 
Det är många som frågar vad min målvikt är och hur mycket till jag vill/ska gå ner... Helt ärligt har jag inget bra svar på dessa frågor!
Jag vet inte vad som "passar" mig eller vad jag "ska" väga. Känner inte att jag vill gå efter någon BMI kurva då den alltid har skrämt mig (Neo "lider" ju tydligen av FETMA enligt BVC och deras jävla BMI kurva!!?).
Jag vill må bra, trivas i min kropp och orka med vardagen samtidigt som jag äter rätt och riktigt. 
Om jag gör allt detta om 5kg eller 25kg kan jag inte svara på förens jag är där. Och DÅ börjar det svåra, att BEHÅLLA vikten och fortsätta träna och äta mindra portioner oftare osv...

Hoppas ni vill fortsätta fortsätta följa min VIKT(iga) resa och peppa mig på vägen! ❤️


Barngolfen 2014

2014-08-19 @ 21:35:28
Även i år var "mitt" företag, FlexLink huvudsponsor till Barnsgolfen som gick av stapeln på Hills Golfklubb igår. Ett välgörenhetsevent som samlar in pengar till Drottning Silvias Barn- & Ungdomssjukhus. Kändisar, golfproffs, massor av företag och en hel del volontärer hjälptes åt och det blev en väldigt lyckad dag (precis som förra året) och stiftelsen fick in ca 2.200.000 kr!! :) Wow, riktigt grymt!! ♥ ♥ ♥
 
Även i år höll jag till i vårt sponsortält, detta år vid hål 1, precis nedanför klubbhuset...
Caddiefrukost (i stort sett bara FlexLink:are som jag tjatat hål i hövvet på om att ställa upp!)
och spresentation av lagen i ett, till en början, kallt och blåsigt Balltorp...
Camilla var en av fyra kollegor som höll mig sällskap i tältet...
Under eftermiddagen blev det varmare och vi klarade oss från regnet, puh! Även om det kändes nära!
 
På kvällen vankades det bankett på Elite Park Avenue Hotell. Trerätters, underhållning, prisutdelning,
auktion, skratt och väldans massa applåder... Tyvärr dog min mobil så jag kunde inte fota så mycket! :(
 
Trots att jag gick "tidigt" (innan festen drog igång) var jag hemma strax efter 23. Heeelt slut efter en
intensiv heldag! Denna dagen har jag gäspat mig igenom och nu är det verkligen hög tid för sömn!
 
...:: Over And Out ::...

Frisk, kräftskiva och playdate

2014-08-17 @ 20:54:00
Hoppla, här går det undan...! Redan söndag?!?
 
I torsdags var Neo feberfri och fick alltså komma iväg till fritids i fredags. Glad kille! :)
[Tack för alla krya på hälsningar ♥]
 
Igår var M iväg typ hela dagen och grejade med bilen ute hos sin farsa, Neo var ute och lekte med
kompisar och jag slappade mest. När M kom hem drog jag iväg till min moster Lena på kräftkalas,
då hon fyllde år igår. :) Goda egenfiskade åkräftor (heter det så?), god dryck och trevlig sällskap...
Utgång med min kusin och hennes kille efteråt, först en snabbis till Halta Lottas och sen till
Dubliners där jag träffade på Erika. ♥ Mycket folk men väldigt trevligt... :)
Trots att jag var hemma redan strax efter 1, har jag varit väldigt seg idag, haha!
Så det var väl tur att det regnade och var sketväder ute... För planen var att åka in på barnkalaset i trädgårdsföreningen idag, med Anna och kidsen. Men vi bokade om pga vädret och dom kom hit på
playdate istället... Anton lekte som "normala" barn och Neo och Elvira umgcks på sitt sätt... ^^
Anna kan då aldrig sitta stilla, utan fixade lunchen trots att hon va gäst, haha...
Kidsen gick ut och lekte i regnet efter lunchen, medan vi stanna inne i värmen.
När dom kom in igen blev det fika och tatueringar... Fyra var skulle dom ha, snyggt! :)
 
Vi tackar goingarna för en trevlig playdate! ♥ ♥ ♥
Ikväll blir det tidigt i säng, för även imån är det festligheter på stan...
Mer om det när jag orkar blogga nästa gång! :)
 
Puss och kram på er!

Fortsatt sjukstuga och veckans vikt...

2014-08-13 @ 22:14:48
Lillemans temp var nere på 37,7°C när jag kom hem från jobbet idag och hade inte fått alvedon sedan han vaknade i morse, med hög feber. Vi hurrade lite och hoppades att febern äntligen var påväg att ge sig efter tre dagar... Men lagom till att han skulle gå och lägga sig hade den stigit till 38,3°C igen. :( Ingen förkyldning eller hosta (eller andra symtom), men han klagar på huvudvärk och att det "snurrar".
Nu hoppas vi på en lugn natt och att han får vara feberfi i morgon. Hade varit roligt om han hann med iaf EN dag på fritids denna veckan, innan skolan börjar nästa vecka. :)
 
Nog om sjukstugan! Idag är det onsdag vilket betyder vägning...
 
20 veckor och 1 dag efter min Gastic Bypass operation:
Totalt sedan jag började med VLCD den 26/2 -44,8kg
Sedan operationen den 25/3  -31,2kg
Sedan förra veckan  -1kg
 
[Råkade skriva förra veckans totala viktnedgång på bilden nedan till höger... Ooops!]
 
Det står verkligen still i mitt huvud just nu och jag hänger inte alls med... Tur man har bilder att kika
tillbaka på! Hjääälp!?!? Inte undra på att typ varenda kollega har kommenterat min viktnedgång
den här veckan, efter att jag (och dom) varit på semester och vi inte setts på över fem veckor!!
 
Tyvärr har det inte blivit någon mer promenad sedan i måndags, igår var M iväg på kvällen och idag
har jag varit helt död, samtidigt som det ösregnat i omgångar. Någon som vill springa bakom med
en piska i morgon?? (Det går även bra med peppande kommenatarer, samtal eller sms! ;)
 
Sömnlösa nätter med en feberyrande prinskorv och tidiga mornar tar ut sin rätt...
Jag borde gått och lagt mig för länge sen! Zzzzzzzzz! God natt! ♥ ♥ ♥

Sjukstuga och pendel premiär!

2014-08-12 @ 22:21:44
Tjoflöjt! Två dagars inskolning och så var det dags att VAB:a... Slår ju aldrig fel!? Neo valde dock att pappa skulle vara hemma med honom, så jag fick snällt gå och jobba. :)
I dag gick jag hemifrån i god tid och fick stå och vänta på tåget i 10 minuter. 40 minuter senare var jag på jobbet... Smidigt! 

(Jag bor i det röda huset till vänster på bilden nedan. Väääldigt nära stationen med andra ord!!)
Nu slapp jag ju visseligen lämna Neo, så det riktiga eldprovet blir ju först när han blivit feberfri. Hans temp har legat och pendlat mellan 38 och 40 hela dagen och han var helt tagen både när jag gock i morse och när jag kom hem i eftermiddags. :( Lilla plutten!! ❤️

Efter middagen (några gurkskivor och en piggelin för hans del) orkade han dock spela lite spel med mig...
Men sen återvände han till soffan för att kolla Pokémon på Netflix. 
Planen var att köra igång våra skärmfria tisdagar idag igen, efter semestern. Men det får vänta en vecka... Vid VAB funkar det ju såklart inte! :)

Nu sover sjukligen sedan någon timme och jag kommer strax också somna. Helt slut efter att ha yrat med en liten febertopp hela natten och gjort morgon vid 5!! Zzzzznark!

Back to reality...

2014-08-11 @ 21:44:29
Sjukt segt att vakna till ett alarm i morse... Zzzznark!! Extra segt när grabbarna låg kvar och sov, fritids var stängt för studiedag idag och M var ledig med Neo. Fuskigt!
Men men, upp och göra sig i ordning, käka frukost och inse att man missat tåget (!!!) innan man ens gått hemifrån... Blir att ställa klockan väldigt mycket tidigare i morgon, eftersom Neo ska hinnas lämnas också.
Idag räddade jag mig själv genom att ta bilen... Fail redan första dagen! Jag är en värdelös pendlare, men imån gör vi ett nytt försök, haha! Förhoppningsvis SPÖregnar det inte då, som det gjorde i morse. Tur att jag har en "snygg" regnrock, haha!

Jag åkte hiss EN våning ner för att kunna ta en sån här urlöjlig "outfit bild"... Jag skäms!!!


Väl på jobbet (40 minuter tidigare än vanligt) njöt jag av en latte och insåg att jag hade klocka på mig för första gången på fem veckor. DÅ har man haft semester! :)

Härligt att träffa kollegorna igen och väldigt mysigt att sitta inne när det ösregnade ute... (Mindre kul när solen strålade 15 minuter senare!)

Dagens höjdpunkt var ändå att åka hem till älsklingskillarna och ett dukat bord, Happy Hanna! ❤️

När Neo somnat smet jag ut på en promenad. Jag har verkligen slappat under semestern och kände att det var viktigt att komma igång direkt med träningen, nu efter semestern. (Annars hade det aldrig blivit av!) Sagt och gjort... Vanliga rundan på 6,43 km promenerade och joggade jag idag på 54 minuter och 18 sekunder!! :) Jag slog med andra ord rekordet igen, whooop whooop! 
När jag hade stretchat färdigt och blodsmaken i munnen lagt sig, firade jag med citron/lime kvarg och hallon. Mums!

Yes, jag är redo för vardagen igen! ❤️
Back to life, back to reality...

Biodate och förberedelser...

2014-08-10 @ 21:13:11
Jahooopp, då var den här (och snart slut), min sista semesterdag...! Jag har haft en underbar semester men det ska bli såå skönt att börja jobba i morgon. Fem veckor och måttet är rågat! 

Idag hade vi planerat en date med familjen Alfredsson. Vi ville alla till ute simbadet, men vädret verkade lite tveksamt i förmiddags och alla prognoser (SMHI, Yr, Klart och Byvejret) visade olika. Så vi tog det säkra före det osäkra och bokade biobiljetter. :) 
Givetvis blev det riktigt varmt och hade varit perfekt badväder, men men...
Vid 15-tiden möttes vi upp utanför Bergakungen för att se Pettson & Findus.


När min snusklubba var uppäten satt jag mest och frös och tycke filmen var sådär (men väldigt fint gjord!), barnen tyckte dock att den va bra och det är ju huvudsaken. :)

Matlådan till jobbet är packad (nu ska jag bara komma ihåg att ta med den oxå!), jobbnycklar framrotade, skor och kläder framlagt och ett spårvagnskort är inhandlat! En månads testing om det är nått för mig, att pendla...? Hade vart skönt om det funkade! 

Blir tidigt i säng ikväll, det har blivit allt för sena kvällar nu under semestern... Puh!

Over And Out


Bohus Fästning

2014-08-09 @ 20:04:53
Nu har jag bott i Kungälv (Ytterby) i över ett och ett halvt år, så det var hög tid för mig att besöka Bohus Fästning. :) Neo och pappa M har varit där tidigare, men idag var det dags för mig att spana in "borgen"! 
Vi fick med oss kusin Filip, morbror Magnus och "moster" Ulrika...


Nu är jag inte så intresserad av historia, men det var kul att ha sett det även på "insidan" och inte bara från utsidan, som man ser typ varje dag när man kör förbi. :)

När vi kom hem tog jag och Neo en cykeltur med stopp på några lekplatser, med hans kompis. Det började dock regna när vi var som längst hemifrån, varpå vi kom hem pisseblöta... Burr! 
Klädbyte, soffmys, lördagsgodis och film... Cosy! ❤️❤️❤️

En helt ok lördag med andra ord som nu fortsätter med ännu mer soffmys och mer film. :)
Hoppas ni oxå haft en trevlig lördag?



Friday bejbyy!

2014-08-08 @ 23:36:06
Jag har inte ens börjat jobba ännu, men tycker ändå det är skönt med fredag, haha! Priceless! :)

Idag var inte Neo nervös alls inför fritids, varpå jag lämnade honom vid 9 och hämtade hem honom efter lunch, vid 12. Allt hade gått bra och han berättade glatt om sin dag (eller sina tre timmar) på fritids när vi promenerade hem. Han visade vart bamban låg, där dom ätit lunch och var stolt som en liten tupp över att ha fått plocka och lägga upp maten själv på tallriken. :)

Väl hemma fick han en "liten" börja-skolan-present (ok, fritids än så länge... Men snart så!) som han blev helt salig över. Ett 60-pack små Pokémon figurer som jag budade hem på Tradera. Han är helt tokig i Pokémon just nu och blev överlycklig. 
Han radade upp alla figuren på bänken vid lekplatsen och berättade vad dom hette och vad dom hade för styrka (??), sen tjötade han hål i huvudet på alla föräldrar och barn på lekplatsen om sina nya figurer, haha... ❤️

När pappa M kommit hem från jobbet, blev det eftermiddagsdopp i Ingetorpssjön. Mycker härligt!

Därefter blev det hem och käka middag, för att sedan fredagsmysa. ^^
(Bjuder på att jag ser ut som en jävla tok!)

Soffhäng och film för hela slanten och nu ropar sängen efter mig. I morgon väntar nya roligheter... :) Puss och godnatt! ❤️





Nervös kille på fritids

2014-08-07 @ 20:50:00
Hej å hå... Redan torsdag!? Hujeda mig!
 
Idag var det dags för Neo att gå till fritids för första gången. Han var galet nervös i morse och höll på att börja gråta när vi gick hemifrån. "Måååste jag mamma?? Jag vill inte gå i skolan och på fritds, jag kan vara med dig eller pappa på jobbet istället... Snäääälla??" Sorry darling, så funkar det tyvärr inte! :(
Som tur var är det ju "bara" inskolning idag och i morgon, så jag var med hela tiden, som visserligen bara var 1,5 timme. Väl framme träffade han två killar han kände och då rann den värsta nervositeten av honom. Fröknarna kom och kramades och hälsade honom välkommen och var hur gulliga som helst. ♥ Dom gick in och lekte i ett av rummen, medan jag satte mig i soffan och tjötade med några andra föräldrar. Han kom och visade mig saker ibland, men annars gick det kanon, puh!! :)
 
Idag var Neo noga med att jag INTE fick lägga ut några bilder när han visade sitt ansikte,
här i bloggen... "Jag är ju så nervös mamma!" Going, jag älskar dig så in i bomben!! ♥ ♥ ♥
 
Påväg hem frågade han varför han inte fick stanna längre, som några barn som redan var inskolade. Bra betyg av första dagen! :) Nu innan läggdags blev han dock lite skeptisk igen och frågade om jag inte kunde sitta i soffan i morgon också. Min plan var att lämna honom men vara i närheten, men vi får väl se hur det blir med det. Haha!
I morgon blir det även utelek och lunch, då han ska vara där i tre timmar. Spännande!
 
Fortsättning följer...
 

Vikt(ig) rapport från Skalleper

2014-08-06 @ 21:23:00
Gokväll onsdag!
Måste erkänna att det är riktigt tråkigt nu när M börjat jobba igen och jag och Neo är hemma själva. I tre dagar har vi typ bara gått omkring och glott på varandra och jag har inte haft ork till något och han har föredragit soffhäng och iPad framför mina förslag (bio, lekplats, cykeltur osv...) Samtidigt har det såklart varit skönt att bara vara, efter alla roligheter vi har gjort i sommar. :) Och i morgon och på fredag är det dags för Neo att skolas in på fritids, så då kommer vi iaf hemifrån några timmar. Skönt och samtidigt spännande!
 
Jag tycker det är dags för en uppdatering av vikten och gissar att ni tycker desamma...? :) Eftersom jag varit iväg så mycket har det hunnit gå hela tre veckor sedan sista uppdateringen på den fronten här i bloggen. På instagram är jag lite duktigare. ^^
 
19 veckor och 1 dag efter min Gastic Bypass operation:
Totalt sedan jag började med VLCD den 26/2 -43,8kg
Sedan operationen den 25/3  -30,2kg
Sedan förra vägningen för tre veckor sedan  -3,2kg
 
Jodå, trots på tok för mycket mat och fel sorts mellanmål vissa gånger under semestern, så rör det sig neråt på vågen. Härligt! Att jag dessutom inte har kommit ut på några promenader sedan förra uppdateringen är lite pinsamt... Men nästa vecka börjar jag (äntligen!) jobba igen och då ska det bli skönt med riktiga rutiner. :)
 
Känns helt otroligt att jag gått ner ÖVER 40 KILO!!! (Whooop whooop!!) Samtidigt som jag inte riktigt kan fatta det, så är jag såklart glad och stolt. Men det finns mycket mer att göra sig av med, så jag hoppas det fortsätter neråt, även om det kanske inte kommer gå i samma takt som det har gjort hittills...?
 
Jag mår bra och allt flyter på, jag har dock börjat äta vissa mål på tok för snabbt (speciellt under förra veckan då vi var 10 pers runt bordet och det var aningen "stressigare" än vad jag är van vid) och har fått några dumpningar vilket blir läskigare och läskigare (och mer kraftig) för varje gång. Så det är något jag "jobbar på" i nuläget, att äta långsammare och tugga ordentligt innan jag sväljer.
Något som börjar bli riktigt jobbigt är håravfallet! Varje gång jag borstar håret (oftast på morgonen) tappar jag så mycket hår som på bilden nedan...
Och under dagarna väller det av hår vilket märks om jag sätter upp eller släpper ut en toffs, på kläder och på golvet här hemma. Och efter varje dusch tömmer jag golvbrunnen på ungefär lika mycket som på bilden. Så jävla äckligt!! Jag som har hårfobi oxå... Bläää!
Som tur var hade jag väldigt tjockt hår innan (sådan kropp sådant hår?? Haha!!), men nu börjar det verkligen märkas och innan jag vet ordet av ser jag väl ut som Skalleper!?? Jag har därför börjat äta mina Silicea och Hairoptimizer igen och får väl helt enkelt ser ut som skäggiga damen istället för Skalleper... Hmm!
Nä, skämt åsido! Någon som vet hur länge detta håravfall brukar hålla i sig??
 
Fortsätt heja på mig, det är GULD värt!! ♥ ♥ ♥ Puss!

BILDBOMB - Höganäs

2014-08-06 @ 00:28:03
Pappa M lyckades fixa min dator redan i söndag... Men jag har varken orkat eller haft lust att sätta mig vid datorn förens nu. Eller, har suttit här i över två timmar redan och lagt in bilder och meckat, puh! Det är det (ända?) negativa med semestern, att det tas en jävla massa bilder som ska tas om hand. Dagen I-landsproblem?? Hahahaa!
 
Inget att spara på, här kommer en jävla massa bilder från vår härliga semestervecka i Skåne. Enjoy!
 
I lördags förra veckan packade vi in halva hemmet i bilen och körde söderut för andra gången
denna semestern. Vi åkte dock förbi Falkenberg denna gången och åkte vidare mot Höganäs
för att möta upp Anna och Salo med familjer. Jag och Neo höll ställningen i baksätet...
"Semestersyskonen" var inte sena med att börja busa... :) Efter storhandling i Ängelholm
och installation och uppdelning av sängplatser i huset avrundade vi med en sen middag
ute på altanen, där vi satt alla dagar förutom vid en frukost då det smådroppade lite.
Andreas tröttar ut barnen med springtävling ute i trädgården... ^^
 
Söndagen startade med sång och paket till 6-åringen! ♥
 
Sen drog vi till playan för sol och bad, lovely!
Lunchen intogs på Pannkaksladan, ett väldigt mysigt ställe med lekplats och massa "bondgårdsdjur"
och Europas största pannkaksbuffé såklart! :) Fanns såklart annat på menyn för dom (mig!) som
inte ville ha pannkakor... Anton va skeptisk, trots chokladpannkakor, stössel, godis, såser och
chokladmousse!? Haha... Fanns tillochmed pannkakschips och lakritspannkakor!! Coolt!
Mätta och spyfärdiga belåtna drog vi ner till stranden igen, men där möttes vi av mörka mullrande
moln, så vi åkte och kikade i outlet butikerna och sedan hem till huset och kalasade för Neo.
 
måndagen åkte vi till en lite roligare strand, City Beach - Kvickbadet. Helt underbar
sandstrand, långgrunt, inget sjögräs eller tång, flera rutchkanor att åka ner i vattnet från, lekplats,
grillplats, kiosk, toaletter och allt annat man "behöver" för en lyckad dag på playan. :)
 
När vi var färdigbadade och brunbrända (?) åkte vi upp till Kullens Fyr för att turista oss lite...
Kan inte påstå att själva fyren va något att ha, men en underbarare utsikt får man leta efter! ♥
Helt galet vackert och det kändes mer som en utsikt över medelhavet än något man hittar i Sverige!
Vi fick allihopa varsitt "Välkommen till Danmark" -sms från våra operatörer däruppe! Hahaha...
Då vet man att man är i Skåne! Eller Danmark?? Sjukt kul! :D
 
Även på tisdagen hängde vi på Kvickbadet för att sola och bada. Därefter åkte vi till
Flickorna Lundgren på Skäret för att ta oss en svindyr fika. Men, är man turist så är man...
Väldigt mysigt med galet mycket getingar (dom är visserligen överallt, men detta var extremt!).
 
Väl hemma igen blev det mer bad i Ellas lilla pool och Andreas läste sedan bok för...? Ja, nån lyssnade
säkert! ^^  Och när kidsen somnat blev det spel och godricka för oss vuxna, precis som varje kväll. :)
 
onsdagen regnade det lite på morgonen, varpå vi åkte till Helsingborg. Först blev det ett besök på
Tropikariet där vi klappade pytonormar, sjöstjärnor och hästskokrabbor, kikade på hajar och
gick genom fladdermus fyllda regnskogar. Läskigt när man kände något susa i nacken i mörkret!
M hittade nya kompisar, haha... ^^
Sen spanade vi in Helsingborg stad...
För att sedan turista vidare på Sofiero slott... Först gick vi till lekplatsen i slottsträdgården!
Sen lekte vi Daidalos och Taurus i labyrinterna. Jag och Anna var Taurus som ni ser...? Haha!
Tommy och hans lååånga arm... Hahaha!
 
torsdagen lämnade vi foppatofflor och flipflopps hemma och snörade på oss riktiga skor, det var
nämligen dags för bergsklättring... Typ! När vi parkerat bilarna fick vi promenera i 15-20 minuter i en
galen och väldigt brant teräng, för att slutligen komma fram till Nimis. Ett "konstverk" av Lars Viks
nere vid havet bland stenrös och klippor. Cool att ha sett det, men jag gör aldrig om det... Puh!
Svettiga och skakiga i benen efter att först ha klättrar ner och sen samma väg upp, var vi väl värda
ett svalkande dopp på First Camp i Mölle. Ett superfint och fräscht poolområde med en barnpool och en
lite större och djupare pool. Vi passade även på att lunch på deras inte lika imponerande restaurang.
Väl tillbaka i huset blev det som vanligt någon form av spel när kidsen somnat, kubb denna kväll...
 
Vi startade fredagen med en stabil frukost (som alla andra dagar) på altanen för att sedan bege
oss till Ängelholm. Från stortorget tog vi Pyttetåget till hembyggdsparken...
Där roade vi oss i flera timmar, på lekplatsen, spanade på djuren, lunchade, fikade och...
...gick på skattjakt i pytteskogen. :) Lättare sagt en gjort när en av skatterna saknades! Haha!
 
På eftermiddagen hade vi förskottskalas för Ella, som fyller 2 år på torsdag...
Sedan tröttade Anna ut kidsen (och oss vuxna?) med banandansen, sjukt roligt...
När kidsen ÄNTLIGEN somnat, lyxade vi till det med kräftor, som avslut på en toppenvecka! :)
Salo valde dock nudelwook istället...?! Galning! Sjukt gott var det och just dåå var jag lite bitter
över att jag inte kan äta så mycket som jag hade velat. Dom andra åt dessto mer. Mums!
 
Och i lördags var det dags att packa ihop allt igen, städa huset och tacka för en fantastisk vecka! ♥
 
Som sagt... BILDBOMB!! :)
Tack Salo, Andreas, Ella, Anna, Tommy, Elvira och Anton för en väldigt lyckad semester
även i år. ♥ ♥ ♥ Förra året var vi ju på Öland tillsammans en vecka, undra vart vi hamnar nästa år??
Ja, det återstår att se, för snipp snapp snut, så var detta blogginlägg (äntligen) SLUT!

Hemma igen...

2014-08-03 @ 11:47:42
Gissar att halva Sverige sitter och har megaångest över att gå tillbaka till jobbet i morgon?? Själv har jag ytterligare en vecka... :) Neo ska dock hinna skolas in på fritids och pappa M jobbar, så det blir en lugn vecka hemma och väderprognoserna se sådär ut. Men ändå skönt! ^^

Igår kom vi hem efter en toppen vecka i Höganäs. :) Tyvärr var ju täckningen där obefintlig, därav inget bloggande! :( Har med andra ord massor att blogga om och minst lika mycket bilder att BOMBA er med...
Men igår när jag tog fram laptopen ville den inte starta!!! :( Snacka om PANIK, eftersom jag inte lagt över några bilder från 2014 på den externa hårddisken. Faaan!!!
Pappa M håller på med en räddningsexpidition och nu håller vi tummarna för att han lyckas få igång den, även om det inte blir ett långvarigt uppvaknande kanske jag hinner rädda bilderna?? Hoppas!!


På återskrivande... Förhoppningsvis från lappisen! :)