Frågestund...

2011-07-30 @ 08:16:58
Helgen är här! Lovely! Än så länge skiner solen och det kommer enligt väderprognosen att bli riktigt varmt idag... Me like! ^^
Det blir en helg med roligheter och jag tänkte att bloggen kunde få vila tills på måndag. Tills dess tänkte jag ha en frågestund för er läsare. Så passa på att fråga mig vad du vill (skriv din fråga som en kommentar i detta inlägget). Jag svara på alla frågor, även från er som vill vara anonyma! Givetvis får ni ställa mer än EN fråga...

Have fun och ha en trevlig helg alla fina! ♥ ♥ ♥


Motmanifest mot Breivik!

2011-07-29 @ 18:22:09
Nedanstående text är kopierad inne hos Lady Dahemer:

Ett fantastiskt intiativ; "Motmanifest mot Breivik" som jag tycker vi alla ska ta del av! Alla vi som har hemsidor och bloggar eller fildelar. Tanka hem manifestet; sabotera det och dela vidare. Spara bilder på bajskorvar och annat trams och döp dem till "Anders Behring Breivik".
När folk googlar hans namn så ska trams komma upp. Är ni med mig?


Gilla inlägget på Bloglovin. Blogga om det. Tweeta och facebooka. Sprid!bildbomb - Kalaset

2011-07-29 @ 08:34:00
Här kommer dom utlovade bilderna från Neos 3-årsdag i onsdags. Enjoy!

Egentligen var det Neo som väckte oss och inte tvärtom, men jag bad honom
att gå och lägga sig igen... Så vi kunde tåga in med ett "Ja må han leva..." ^^
Present och fika på sängen är såklart ett måste när man fyller år! ♥

↑ Utav oss fick han en radiostyrd grävskopa. ↑

Medans jag bakade tårtor, fixade pappa M, moster Emma och morbror Magnus iordning
borta i scoutstugan som vi hade hyrt för kalaset, som ligger ett stenkasst från oss.
Neo och kusin Klara i väntan på g'ästerna...


När folket började droppa in slängde sig alla ungarna i poolen... ^^


Poolparty! :D Underbara Laura med vattenfylld blöja, haha... Bootylicious!!


Smarriga tårtor... Mmmm!


Fint folk och härligt väder! Kunde inte blivit bättre... ^^


En galet trött 3-åring somnade gott i en av sina presenter, senare på kvällen.
Supersöt Smurf-pyjamas från Fam Babunovic. Thx!!


En stor hög med presenter fick han, tack alla!! ♥ Jag har knappt hunnit kika igenom dom,
men ska försöka hinna med det i helgen. Vill ni ha bilder på presenterna? ^^
Nu - fortsätta jobba... Sen - heeeeeelg! ♥ ♥ ♥

Dagens skratt...

2011-07-28 @ 22:59:26
Idag vid middagsbordet la Neo en ljudlig brakare och sa därefter: "Men mamma då!! Sitter du här och pruttar?"
Både jag och Neo började asgarva! ^^
Varpå pappa M blängde på mig och frågade hur Neo någonsin ska lära sig "vett och etikett" om inte hans mamma föregår med gott exempel!?
Det var alltså INTE jag som fes, utan Neo som skyllde på mig. Hahaha!
Pappa M tror mig fortfarnade inte...?

Ok, jag erkänner att jag har "lärt" honom att skylla ifrån sig sina fisar, då jag brukar göra det, haha! ^^

Skynda fynda!

2011-07-28 @ 14:18:00
In med det nya och ut med det gamla... På Tradera! ^^ Skynda fynda mina vänner.
Alla mina auktioner startar på 1kr! Klicka HÄR för att komma till mina auktioner. =)Lyckat!

2011-07-28 @ 08:38:00
Lillemans 3-årskalas igår gick jättebra. Fullt ös medvetslös, men väldigt lyckat... ^^
Tack alla som var med och firade prinsen och för alla fina presenter!


Och tack vädergudarna för det fantastiska vädret! Sol och värme hela dagen, lovely!


Lovar att bjuda på en bildbomb från kalaset, men det får bli ikväll eller imån.
Nu ska jag återgå till arbetet... Kram på er!! ♥ ♥ ♥

♥ Grattis Älskade Neo 3 år ♥

2011-07-27 @ 10:34:00
Idag för 3 år sedan låg jag på förlossningen på KK Östra och kämpade mig igenom värk efter värk efter värk... O_o
Natten hade jag spenderat på BB några våningar upp, utan bebis men med en "sovdos" (som inte hjälpte ett skit!). Redan vid 15-tiden dagen innan hade jag nämligen kommit in till förlossningen i hopp om att föda... Men icke! Över ett dygn och miljoner (?) värkar senare var han redo att komma ut. ^^
Vi tar det från början... Här kommer en såkallad förlossningsberättelse (bättre sent än aldrig, haha) för er som orkar läsa:

Natten till den 25 juli 2008 (fredag, som var Neos BF) gick min slempropp och förvärkarna satte fart lite smått. Jag låg en stund och funderade på att gå upp och "hålla igång" värkarna, men beslutade mig istället för att försöka sova vidare och ladda batterierna inför förlossningen. Efter ca 2 timmar avtog förvärkarna till min besvikelse.
BF dagen som jag hade väntat på så länge kom och som vanligt firades Klara och Emma i vanlig ordning. Vid 16-17 tiden på eftermiddagen, mitt i firandet, började (för)värkarna igen. Inte så täta, men ändå med jämna mellanrum.
Framåt kvällen kom värkarna allt tätare med 5-8 minuters mellanrum och höll i sig i ca 30-50 sekunder. Smärtan och styrkan i värkarna ökade ordentligt under natten och när det kom 3-4 st på 10 minuter och dom höll i sig i 45-60 sekunder åkte vi in till förlossningen (kl 03:00 den 26/7).
Väl där fick jag ligga med CTG (sånt där band runt magen som mäter bebisen hjärtljud mm) i 40 minuter innan barnmorskan kollade hur mycket jag var öppen... 1,5 cm. Fuck!! Förstod direkt att jag skulle bli hemskickad igen och mycket riktigt så blev jag det. Barnmorskan sa "Du känner när det är dags att komma in, värkarna kommer tätare och det gör MYCKET ondare."
Jag som redan tyckte dom kom tätt och gjorde ruggigt ont, givetvis förstod jag att det skulle göra ondare... Men då ville jag ju redan vara på sjukhuset och kunna drogas med nått smärtstillande. Haha! ^^

Väl hemma igen försökte jag vila, men det va lönlöst. Var 3:e-5:e minut kändes det som att nån gjorde voodoo på mig, typ. Försökte även ta en varm dusch, men varje gång jag fick en värk höll jag på att halka och slå ihjäl mig. Så istället stod jag i köket och lipade, medans pappa M stod och masserade mig i svanken och även försökte vila lite.

Vid 15-tiden den 26 juli (lördag) pallade jag inte att vara hemma längre, utan åkte upp till förlossningen igen. CTG kopplas, men såg tydligen "inte normal ut" (enligt förlossningsjournalen som jag sitter och läser i...) och nu var jag öppen 2 cm. WTF?? Varför hände inget??
Som tur var blev jag inte hemskickad igen, utan fick gå omkring några timmar i korridorerna innan det var dags för en ny CTG-kurva och VUL (vaginalt ultraljud). 3 cm öppnen... Hmm!
Tog ett bad på ca 2 timmar vilket var LOVELY!!  Därefter gjordes en ny CTG och ett VUL, 2-3 cm öppen... Skämtade dom med mig? Började jag stänga mig igen?? Gaaahahha!!
22:45 flyttades jag upp på BB och fick en såkallad sovdos (morfin och flunitrazepam). Jag var sjukt trött och lipade över att det inte hände nått... Någon sömn blev det dock inte den natten, eller kanske 20-30 minuter sammanlagt på hela natten, eftersom jag kände varenda värk precis lika kraftigt som innan. Sovdos - my ass!!

Vid 9-tiden på morgonen den 27 juli (söndag) hämtades jag ner till förlossningen igen. Ny CTG kurva och nytt VUL. Värkarna kom med 4 minuters mellanrum och jag var nu öppen 4 cm (tror förlossningstiden börjar räknas vid 4 cm?). Wooohhhooo... Bara 6 cm kvar! Undra hur många dagar det skulle ta? O_o
Minns att jag höll på att svettas ihjäl oxå, då det var +30°C!! För att inte dö av värmeslag och samtidigt hålla igång värkarna, blev det ca 2 timmars promenad nere i kulvertarna under Östra Sjukhuset. Puh!
Varje gång jag fick en värk, som kom med 3-5 minuters intervaller, stod jag och slog i väggarna medans pappa M masserade min svank och höll mig i handen. ♥

13:00 var jag öppen 5-6 cm och istället för att fortsätta promenera, la jag mig i ett bad igen. Underbart! Där i lärde jag mig äntligen att andas igenom värkarna istället för att bita ihop och hålla andan. Inte undra på att det inte hade hänt nått innan!?
15:20 fick jag 4 st "sterila kvaddlar" i korsryggen. Det underlättade i ca 40 minuter, men eftersom dom gjorde SKITONT (som ett getingstick! x 4) att ta, så är det inget jag rekommenderar.
16:30 lärde jag känna min gode vän LUSTGAS. Weeeeiiii... ^^ Härifrån minns jag knappt nått och får läsa innantill och fråga pappa M. ^^ Haha!
17:30, när jag som bäst höll på att hångla med lustgasmasken, gick vattnet. Det knäppte till och sen forsade det vatten längs benen. Mindre mysigt, men jag slapp torka upp det iaf... ^^ Moohahaha!!
18:00 fick jag min efterlängtade EDA (epidural - ryggbedöning). Oj vilken skillnad, vilken befrielse! (Narkosläkaren som la EDAn halkade tydligen i mitt fostervatten och ramlade, vilket barnmorskan och M berättade i efterhand... Hahaha!!)

Minns som sagt inte så mycket mer och förstår inte alla förkortningar på journalen och M´s minne börjar blekna så här 3 år senare. Men han vet att barnmorskan tillkallade en läkare för att plocka ut Neo med sugklocka. "Basfrekvensen" var tydligen begränsad och svårbedömd...? O_o
När läkaren precis hade plockat/letat (?) fram sugklockan och satt sig tillrätta mellan benen på mig (hmm!) fick han snabbt plocka ihop sina saker igen och flytta sig. Då var det nämligen dags för Neo att titta ut... Eller först fick jag kämpa mig igenom några krystvärkar och sen kom det ut en slemmig "liten" conehead. ♥ ♥ ♥
♥ 27 juli 2008 ♥ Kl 22:56 ♥ 4180 gram ♥ 52 cm ♥ Äntligen! Som vi längtat...

(Bilderna nedan är klickbara!)
0-6 månader, 6-12 månader, 1-1½ år och 1½-2 år   


♥ Grattis på 3-årsdagen älskade Neo!
Idag är jag ledig från jobbet för att fira min prins. Stort kalas med släkt och vänner blir det.
Vi har hyrt scoutstugan precis som förra året... Hoppas regnet håller sig borta!!
Stressad är bara förnamnet!! O_o Gotta go... Puss på er!

Snart tre...

2011-07-26 @ 14:47:00
Sista dagen som 2-åring! Vart tog min lilla kille vägen? När blev du så stor?

Mammas älskade, finaste Prins-Bus! ♥ ♥ ♥[Ser att även klockan börjar närma sig tre... ^^ Vilket innbär hemgång om två timmar. Whooop!]

Står på hållplatsen och väntar på vagnen.....

2011-07-26 @ 07:40:14

20110726592 (MMS)

Står på hållplatsen och väntar på vagnen... I regnet! Men under mitt (rosa) paraply håller jag mig torr. ^^ Nu håller vi tummarna för att regnet tar en dag ledigt imån. För då fyller ju Neo år och vi ska ha utomhus kalas för prinsen. Ska bli skoj! Nu kommer vagnen, kram på er...


Back to work...

2011-07-25 @ 21:31:11
Första dagen gick kalas... Kändes faktiskt super att gå tillbaka till jobbet en regnig och grå dag som denna. ^^ Dock är nästan alla kollegor på semester, så det va typ döden i gruvan hela dagen. Haha! Det kallar jag mjukstart!
Så jag tog det lungt, gick igenom massa mail, njöt av en latte i lugn och ro, tände ljus för alla drabbade i Norge och höll en tyst minut kl 12:00 i min ensamhet. ♥
Neo och pappa M kom och hämtade mig när det va dags att "stämpla ut" (nej, vi har ingen stämpelklocka!) och givetvis passade Neo på att ta ett glas bubbelvatten i "bubbelmaskinen" och snurra lite i fåtöljerna i receptionen. ^^ Han älskar att hälsa på mammsen på jobbet! ♥En härlig måndag börjar gå mot sitt slut... ^^ Puss!

Grattis tjejer!

2011-07-25 @ 09:06:00
Ett stort GRATTIS till min fina brorsdotter Klara på 7-årsdagen och till
världens bästa syster, Emma på 31-årsdagen! ♥ ♥ ♥ Hoppas ni får en fin dag... ^^

Kalasdag, igen...

2011-07-24 @ 20:10:00
Om 12 timmar är jag tillbaka på jobbet igen, efter 2 veckors semester. Vemodigt men helt ok med tanke på vädret. Pissväder rent ut sagt!

Idag har vi varit och firat min brorsdotter Klara, som fyller 7 år imån... Och för andra gången på "alla" hennes kalas, fick vi vara inne, pga vädert. Surt! Neo som ville leka i trädgården. ^^

Paketöppning, sång och ljusblåsning...


Moster/faster Emma med syskonbarnen...


Då Klara och hennes kompisar lekte "tjejlekar" på hennes rum, fick småpojkarna hålla till på
Filips rum. Kusinerna lekte faktiskt bra med varandra, trots att Filip bara är drygt 1½ år...
^^


Efter kalaset följde Neo med moster Emma till Allum. Själv la jag mig på soffan och läste
skvallertidning... Cosy! En helt ok dag, trots kyliga vindar, tunga moln och täta skurar.
Kram på er!

Slutspurten...

2011-07-23 @ 22:37:24
Satan i gatan vad dom här två veckorna gick fort då. På måndag börjar jag jobba igen och det känns som jag inte riktigt hänger med i tempot just nu. Borde vara utvilad efter 2 veckors semester, men tvärtom... Jag är helt slut! Känns som vi hållt igång i ett. Ingen rast och ingen ro, haha!

Idag har vi som sagt varit på kalas. Emelies systerson Fievel fyllde 1år i torsdags och idag var det dags att fira lillkillen. Kalaset ägde rum hemma hos familjen Babunovic, då Emelies syrra bor i Örebro och bara är här och hälsar på i några veckor under sommaren. ^^ Bjuder på några bilder innan jag gör kväll... Enjoy!

Fatima och Faivel


Systrarna och Zoran


Kidsen


..::Over And Out::..

Grattis Bloggen!

2011-07-23 @ 12:18:08
Hipp hipp hurra, för Hanna Of Sweden Bloggen som blir 4 år idag!! ^^
Idag är det alltså 4 år sedan jag skrev första inlägget i den här bloggen... Känns som jag bloggat mycket längre. Haha!
Tror ni jag pallar 4 år till?? O_o

Hur jag tillbringar dagen? Med kalas såklart! ^^ Dock är det inget kalas för bloggen, hmm... Än har jag inte blivit knäpp. Haha! Däremot ska lille Fievel firas, som fyllde 1 år i torsdags.
Så nu bär det av på kalas! Kram på er!

Älskade knasboll ♥

2011-07-22 @ 22:40:14
♥ Du är den finaste som finns, älskar dig mest av allt! ♥

Neos första läger...

2011-07-22 @ 10:51:14
Igår gjorde vi en utflykt till Alingsås, där moster Emma har varit ledare på ett familjeläger denna
veckan. Lägergården heter Pojkebo och ligger intill Lygnareds Camping vid sjön "Stora Färgen".
Jättemysigt ställe... ^^ Vädret kunde dock varit bättre, men varmt och skönt va det iaf.

På denna ↓ udden ligger lägergården... Bild tagen från campingen.


Studsmatta på campingen...


Och bad vid campingens strand och brygga... Neo badar med Fanny.


Medans Neo fick paddla kanot med Emma bort till lägergården, så promenerade vi...


Väl på Pojkebo blev det lunch och sen massa lek och bus...


När det var dags att åka hem blev Neo jätteledsen och sa att han ville stanna med moster
och alla barnen. ^^ Hade som tur var med ett ombyte till honom... Så inatt har han alltså
sovit på lägergården. Mysigt! Men nu börjar jag sakna honom och det är strax dags att åka och
hämta honom. Får passa på att gosa med honom ordentligt nu i helgen innan
jag börjar jobba på måndag igen. O_o Gaaahaa! Vart tog min semester vägen??

Slottskogen

2011-07-20 @ 23:02:00
Idag blev det en liten utflykt till Slottskogen. Till Neos stora besvikelse höll dom på att bygga om
lekplatsen "Plikta", så det blev dessvärre ingen lek. Istället traskade vi upp till djurgårdarna...


...för att titta på älgarna! ^^


Alla andra djur höll sig tyvärr på avstånd, så vi såg dom knappt...
Neo brydde sig inte så mycket, utan kikade på utsikten istället. ^^


Nere på Barnens Zoo fick vi dock se några djur på närmare håll...


Och även sälarna (som jag glömde fota) och pingvinerna spanade vi på...


En lagom liten utflykt idag med andra ord... Förhoppningsvis blir det fint väder (uppehåll)
även imån, så man kan hitta på nått kul. Helst hade jag velat ligga på stranden och SOLA,
men sån tur med vädret lär jag ju inte ha innan jag börjar jobba på måndag igen. Suck!
Nåja, man får väl vara glad så länge det inte regnar...?
Nu är det läggdags, godnatt på er! ♥ ♥ ♥

Den som spar han har...

2011-07-20 @ 12:06:25
Sedan Neo föddes har vi sagt att vi ska öppna ett sparkonto åt honom, när jag fått jobb.
Och nu har jag ju fått ett riktigt jobb (heltid och förmodligen fast innan året är slut).
Så nu har vi äntligen gjort slag i saken och öppnat ett sparkonto år prinsen, lagom till hans
3-årsdag nästa vecka. ^^ 600kr i månaden börjar vi med, 300kr från oss var. I framtiden ska
ska vi försöka spara undan hela "hans" barnbidrag, men detta får bli en start...
(Dessutom öppnade ju mormor och morfar ett sparkonto åt honom när han döptes, där
dom sätter in en symbolisk summa på 100kr var i månaden, som han ska få när han fyller 18.)


Vi valde Ikano Bank, där man just nu får en fin tisha till sitt barn om man öppnar ett
barnsparkonto. Tishan finns från stl. 62 till 122 och designad av Karin Mannerstål. Såå söt! ^^

En rosa söt gris, som jag antar ska symbolisera en spargris...?

Sparar ni åt era barn? Eller har ni kanske öppnat ett konto där där släkt och vänner kan
sätta in pengar vid födelsedagar och jul, istället för att köpa presenter? Let me know! ^^

Lata semesterdagar...

2011-07-19 @ 22:27:59
Idag har jag inte ens gått 100 meter hemifrån och ändå träffat massa folk och haft trevligt...

I förmiddags kom min gamla barndomskompis/granne Päron hit och hämtade sina
två CITY CARD's som han vann i min utlottning häromdagen. Hans söta son Charlie va med
oxå och huserade runt i Neos rum medans Neo mest gnällde... Hmm!


Strax efter att dom åkt iväg kom Emelie och hennes töser hit. Det blev innebus, lunch och
lite film innan vi gick ut till fotbollsplanen för att flyga drake i det härliga vädret...


Kusin Felix och Willy kom oxå förbi fotbollsplanen en stund... Gosekillarna!


Lek och bus i eftermiddagssolen... Lovely!


Nu ska jag se klart en film, innan det är dags att sova... Kram! ♥ ♥ ♥

Hönö - Knippla

2011-07-19 @ 11:39:00
Igår åkte vi ut till Hönö, där Salo och Andreas håller till den här veckan. Vädret var toppen
(till en början), så våran planerade båtutflykt blev av och Neo fick inviga sin nya flytväst. ^^
Jag kan absolut ingenting om båtar och glömde fråga var det var för båt... Hmm!?
I vilket fall som hellst fyllde vi den full med packning och oss själva. Andreas syster
Angelica och hennes man Johan va oxå med, så det blev en ganska trång (men mysig) båttur
till Knippla. Där la vi Andreas och Johan till i gästhamnen och sen promenerade vi bort till en
badplats. Picknick, bad för dom våghalsiga, lek, bus och tjöt hann vi med innan det mulnade på.
Väl tillbaka till båten började det regna så det blev en minst sagt blöt båttur tillbaka till Hönö.
Iaf. för alla utan oss (jag, Magnus och Neo), eftersom vi satt under det lilla taket, haha...

Bilder från utflykten:Tack alla inblandade för en trevlig dag! ♥

Vinnarna är...

2011-07-18 @ 10:30:14
Det var "bara" åtta personer som var med i utlottningen av Go:teborg CITY CARD's. Och nu är två vinnare dragna. En som behövde fyra kort och en som behövde två. (Perfekt, eftersom jag bara hade sex kort att lotta ut) Givetvis hade jag gärna velat ge er alla en hel bunt med kort, så ni hade kunnat ta del av härliga Göteborg! ♥

Alla som var med i utlottningen...


Neo bevakade lapparna innan han drog två vinnare... ^^


Vinnarna:

GRATTIS Johan (Päron) som får två kort och Fnulan som får fyra kort! ^^
Hoppas ni får 48 roliga timmar med korten... (Kontaktar er båda under dagen!)Nu ska jag packa väskan inför dagens roligheter... På återskrivande! ^^
♥ ♥ ♥

Blåbärsjakt... Del 2

2011-07-17 @ 20:52:01
I eftermiddags fick jag efter mycket tjöt tillsist med mig Neo ut på lite frisk luft... Då jag (och grabbarna?) höll på att bli tokig här inne.
Vi slängde sopor, bokade tvätttid och gick sedan upp i skogen för att fortsätta våran blåbärsjakt som vi startade i mars. ^^

Regn regn regn... Suck!


Väl uppe i skogen letade vi och letade och letade lite till...


Resultatet:


Det får med andra ord bli en "Del 3" av våran blåbärsjakt. För mer blåbär än såhär ↑
vill vi ha med oss hem... (Utan att behöva köpa dom i fruktaffären, haha!)


Nu är det filmtajm som gäller här hemma... Cosy!
Och om några minuter avslutas min utlottning/tävling. ^^ Maggie ska få dra lott efter filmen,
så skyll på honom om ni inte vinner. Hahaha! Vinnarna presenteras imån, så håll utkik!

Tråksöndag!

2011-07-17 @ 15:15:27
Usch vilket tråkväder! Regnigt och grått har det varit hela dagen... Vilket blivit att vi suttit inne, boooring! Har dock hunnit med att städa lägenheten, vilket va på tiden. Har även plockat och sorterat en massa kläder, en del som ska ut på tradera och en hög som ska bort till insamlingskontainern. ^^

Igår åkte i ju till badhuset... Och som tur var valde vi Vattenpalatset i Lerum, som även har utomhusbad. Vädret klarnade upp och det blev en solig och fin dag igår. Lovely! ^^
Moster Emma och hennes kompis döttrar Fiona och Fanny va med oxå...
Fanny försökte stå på händer i bebispoolen... Det gick bättre på gräset! ^^


Och några åk i rutschkan såklart...


Pommens-lunch i solen...
Idag fyller pappsen år!! ^^ Stort GRATTIS på födelsedagen... ♥ ♥ ♥


Ikväll kl 21:00 avslutas min utlottning av 6 CITY CARD! Skynda er att vara med!

Mot badhuset...

2011-07-16 @ 09:57:35
Växlande molnighet  med risk för regn, lite blåsigt och ja... Typiskt svenskt sommarväder helt enkelt. O_o
Neo vill bada men det är på tok för kallt för att åka till stranden idag. Så idag drar vi till badhuset. Vet dock inte vilket ännu, men roligt ska vi ha... ^^ Får se om Neo fortfarande vågar hålla andan under vattnet. Det återstår att se!
På återskrivande lovers!

Elvira jagar Neo... Haha!

Utlottning - Göteborg City Card

2011-07-15 @ 23:16:00
Är det någon i långa landet falukorv som har vägarna förbi Göteborg snart eller vill ha en
anledning att åka hit? Eller kanske någon Göteborgare som vill turista i sin egen stad?
Jag har nämligen fått äran att lotta ut 6 st "48h CITY CARD" här i bloggen. Värde 395kr/st.

Med go:teborg CITY CARD åker du fritt med kollektivtrafiken (spårvagn, buss, pendeltåg
och båt) i Göteborg samt i grannkommunerna under 48 timmar. Om du föredrar att ta
bilen har du FRI PARKERING på över 30 olika, centrala parkeringar... LYX!!
Med kortet har man fri entré till Liseberg, Universum och ett gäng olika museum och andra
sevärdigheter. Sightseeing turer med Paddan-båten, Stinsen-tåget och Turst-bussen ingår oxå!
Klicka HÄR för att se ALLT som ingår i kortet!! Går det att hinna med allt på 48 timmar tro? ^^

Vill DU ha ett eller flera CITY CARD för att "göra stan" i Göteborg under 48 timmar??
Kommentera detta inlägget och motivera varför just du vill turista i Göteborg, samt hur
många kort du vill ha (tänk på att småbarn går in / åker gratis på dom flesta ställerna och
kanske därför inte behöver ett eget kort). Skriv oxå vilka sevärdigheter och turistattraktioner
du hade prioriterat under dina 48 timmar som turist i Göteborg! (Här hittar du alla...)
ALLA kan vara med och tävla - du behöver ingen egen blogg för att vara med!!
(OM ni vill blogga om tävlingen går det bra att hämta bilden HÄR!)
Glöm INTE att uppge din mailadress, så jag kan kontakta dig om du vinner... ^^

Tävlingen/utlottningen avslutas på söndag (17/7) kl 21:00, så skynda er!!
♥ ♥ ♥

Spana även in go:PLAY där det finns pyssel, spel och massa och tips på vad
man kan hitta på Göteborg. >>> www.play.goteborg.com <<< Mycke nöje! ^^


AVSLUTAD!


En vecka kvar...

2011-07-15 @ 20:55:51
Fuck a duck va första semesterveckan gick fort då! O_o Bara en kvar nu och jag hoppas verkligen inte att den går lika fort...

Idag har jag och Neo varit och hälsat på Jessica och Alex i deras nyköpta radhus i Gråbo. Salo och Andreas samt Jennie (som inte vill va med i bloggen) och hennes kids va oxå med. Det blev rundvandring i huset, fika, tjöt och kidsen testade även områdets lekplats. ^^ Lagom mysig fredag i ett gråmulet och regnigt Göeborg (och Gråbo).

Dom blivande föräldrarna Jessica och Alex...


Salo och Andreas lär ni får se mer av här i bloggen under semestern, haha... ^^


Huset är blått... No shit?? O_o

↑ Neo och Jennies kids gav lekplatsen godkänt... ↑

Nu skickas den vidare...

2011-07-15 @ 11:31:00
Sådär, nu har jag bestämt mig... Den tredje personen att skriva i bloggboken blir Emelie. ♥
Eftersom vi är kompisar även privat, tänkte jag faktiskt inte ge/skicka den till henne. 
Men eftersom det inte varit nått direkt högtryck på fjäsk för mig, så vinner hon överlägset!
Efter detta och detta inlägget var jag tveksam... Men när jag igår kväll fick ett sms från henne
där det stog "Öppna dörren!" och detta ↓ fina hjärtat stod utanför dörren, smälte jag! ^^


Jag antar att ni alla håller med mig om att Emelie har fjäskat bäst?? ^^ Visst var det fint?
Boken fortsätter nu sin resa, inte så långt denna gången... Bara några hundra meter.
Men efter att Emelie skrivit i den ska den vidare igen, börja fjäska reda nu vettja! ^^

♥ ♥ ♥

Bildbomb - Orust

2011-07-14 @ 23:00:03
Bort bra men hemma bäst...? Jodå, det är skönt att vara hemma igen, trots att vi hade det supermysigt på Orust tillsammans med Anna, Tommy, Elvira, Anton, Salo och Andreas.
Idag har det dessutom regnat, så det känns som ett bra val att åka hem idag istället för imån som egentligen var planen. ^^
Som vanligt knäppte jag en hel del bilder, vilket alltid är lika frustrerande att sortera när man kommer hem, haha. Men nu är det äntligen gjort och givetvis bjuder jag på några av dom i form av en B I L D B O M - Enjoy!

I väntan på färjan (Kålhättan - Svanesund) i måndags...


Väl framme fick Salo och Andreas roa sig med att montera ett tält, medans vi
la beslag på friggeboden. Neo kastade av sig kläderna och joinade Elvira i poolen. ^^


Lilla E och Herr T (Grillmästan)Efter god mat och dryck och när barnen va nattade, vankades det kvallitetstid för oss vuxna.
Sällskapsspel, skratt, mer gott att dricka, tjöt och flams... ♥


I tisdags promenerade vi ner till havet... Det blåste dock "isvindar" så det blev ingen lång
vistelse där. Men Andreas och Tommy hann med ett dopp i det blå... Vikingar!! O_oUppe i trädgårn och poolen var det betydligt varmare... ^^


Eva och Adam i lekstugan... Hmmm!


Sötkorven Anton som fyllde 1år igår! ♥


Elvira ville oxå ha blommor mellan tårna, precis som Salo!


Trädgårds häng...


Igår gjorde vi en mysig utflykt till Hafstens Camping, jätte mysigt ställe!! ^^


Kanonväder, härlig strand, minipool för kidsen, studsmatta och mycket mer, lovely!
Har som sagt mycket mer bilder... Men detta räcker gott och väl, för idag! ^^
Tusen tack Anna och Tommy för att vi fick komma och joina er på landet, i år igen... ♥


Nu ska jag gå igenom vem som har fjäskat mest och bäst för mig, så jag vet
vem jag ska skicka vidare bloggboken till. ^^ Imån får ni veta vem som blir
"lucky number 3" (tredje personen att skriva i boken). Spännande va??

..::Over And Out::..

Hipp hipp hurra...

2011-07-13 @ 20:50:32
För Annas lille Anton som blev 1år idag!!


Idag har vi firat Anton här på landet med rabarberpaj och sång. Vi har även
gjort en utflykt till Hafsten, där vi badat och göttat oss på stranden... Lovely! ♥
Datorn, bredbandet och minneskortsläsare strular, så det blir inget mer bloggande
förens jag kommer hem, vilket antagligen blir imån eftermiddag. Hörs då! Kraaaam!

Det funkar!!

2011-07-12 @ 08:42:30
Tjooohooo... Det mobila bredbandet funkar (för stunden).

Igår packade vi alltså bilen full, för att åka och hälsa på Anna & Co på deras land som ligger på Orust. Vi har lagt beslag på friggeboden som ligger i trädgården och har det jättemysigt. ^^
Nu vankas det frukost, så jag hinner inte skriva mer, haha. Får se om jag hinner med nått mer bloggande senare. ^^ Slänger in två bilder från gårdagen, enjoy! ^^

Elvira, Neo och Anton...


Sällskapet: Andreas, Salo, Anna, Maggie och Tommy...

Här ju glömt berätta att vi åkt till Orust...

2011-07-11 @ 19:39:02

20110711583 (MMS)

Här ju glömt berätta att vi åkt till Orust. ^^ Har med mig lappisen, men givetvis finns det ingen täckning här. Så ni får hålla till goda med mobilbloggning tills vi kommer hem i slutet av veckan... I den här mysiga friggeboden ska vi bo. Cosy!


~Bloggboken~

2011-07-10 @ 22:48:00

 


Sommarben

2011-07-10 @ 09:11:35
Jag undrar hur Neos ben kommer se ut i slutet av sommaren,
när dom ser ut såhär ↓ just nu... O_o Tur att han inte verkar bry sig iaf. ^^Idag vankas det namnkalas för min kusins bebis Olivia. Mys pys! ♥
Vad hittar ni på idag? På återskrivande...

Första semesterdagen...

2011-07-09 @ 20:27:50
...börjar nu gå mot sitt slut. [16 dagar kvar tills jag börjar jobba igen!]

Det blev en heldag på lekplatsen, med trevligt sällskap, härligt väder och picknick. Lovely! Jag är dock helt slut nu, är verkligen inte van vid så mycket frisk luft. Haha! ^^
Mycket trevlig att få träffa massa kompisar och deras kids oxå. Camilla, Emelie och Jennie (som inte vill vara med i bloggen) joinade och det blev tjöt och lek för hela slanten. Cosy!
Slänger in lite bilder innan jag flyttar över till soffan. Puss och kram på er... ^^
Camilla tog med sig sin hund Makita... Hon höll sig dock utanför lekplatsen. ^^


En mycket bra start på semestern!! =)

På flickavdelningen...

2011-07-09 @ 11:53:33
Jodå, nu har jag varit inne på flickavdelningen och härjat igen. På Lindex denna gången.

Det blev ett par svarta (även om dom rosa oxå va fina) "puffbyxor" till Neo, eller baggy som man skulle kallat det på pojkavdelningen...?
Påminner om Nova Stars "Safari Black" men mycket billigare och utan N:et förstås. ^^ Jättemjuka och sköna och väldigt tunna, perfekt nu på sommaren eller tidigt till hösten!

Nån mer än jag som inte förstår varför dom svarta hänger på flickavdelningen?? O_o Eller... Givetvis får dom hänga där. Men dom borde även hänga på pojkavdelningen!! Eller? Ser ni nått "flickigt" som jag möjligtvis missat?

Nåja, dom satt som en smäck på prinskorven och va billiga, 179kr. Så it´s a keeper även om det finns en rosett gömd någonstans. ^^

[← Bilder från Lindex.se]

Liten plutt goes stor grabb!

2011-07-09 @ 08:32:22
Första semesterdagen för mig och Neo är äntligen här och egentligen skulle vi åkt med
fastrar och kusiner till Skara Sommarland idag. Men jag kände för en lite lugnare start
på semestern och ställde därför in. Istället tar vi det soft idag och går till en lekplats eller nått.


Känns lite vemodigt att Neo igår gick sin sista dag på småbarnsavdelningen på dagis.
Efter semestern är det STORAbarnsavdelningen som gäller och det känns ju visserligen kul.
Men vi kommer verkligen sakna toppenpersonalen på hans gamla avdelning... ♥ ♥ ♥

 

Nu är det frukost som gäller. Sen får vi se vilken lekplats Neo vill hänga på idag... ^^

Nu har den kommit...

2011-07-08 @ 21:41:00
Jag pratar såklart om BLOGGBOKEN!!
Först ut att skriva i den omtalade boken var ju Fnulan (jag veeeet att hon heter Malin, men det är mycket roligare att säga Fnulan, haha!) och nu är det alltså min tur... Spännande!
Medans jag klurar ut vad jag ska skriva i boken, kan ju ni slåss om tredjeplatsen. Alltså om vem som blir den tredje personen att skriva i boken - den jag skickar vidare boken till. ^^
Jag vet att det va många som fjäskade för Fnulan, men hur många orkar/tänker fjäska för mig? Det återstår att se...
Skriv en motivering i din bloggar om varför just du vill skriva i bloggboken och varför jag ska skicka den till just dig. Låna gärna MammaBeas bilder eller bilden här nedan, till ditt inlägg. Kommentera sedan detta inlägget och glöm inte länka till ditt inlägg om bloggboken.
Have fun!!
♥ ♥ ♥

Just nu är bloggboken i trygga händer... ^^


Senast på onsdag (13/7) nästa vecka måste du ha bloggat om boken!

Gissa vem som sköter inköp av kontorsmater...

2011-07-08 @ 15:12:38

20110708567 (MMS)

Gissa vem som sköter inköp av kontorsmaterial här på jobbet? ^^ Haha! Om två timmar har jag semester. Och givetvis öser regnet ner. Förvånad? Inte det minsta! Skriver mer ikväll, kram kram...


Min gubbe! ♥

2011-07-07 @ 23:00:00


Efter att pappa M jobbat röven av sig åtta dagar i streck är han nu schemaledig i tre dagar innan han går på´t igen till helgen. Men tro inte han sitter och latar sig och petar naveln medans han är ledig och jag är på jobbet!
No, no...
Igår hjälpte han svärmor (min morsa) med att montera möbler, diskade undan ett berg med disk (diskmaskinen har gått sönder!!), handlade, fixade handfatet samt tvättade fem maskiner tvätt + vek, sorterade och allt sånt där.
Och idag har han roat sig med att damma, plocka, dammsuga och svabba golven.
De är min gubbe de!
Nitlotter!

2011-07-06 @ 22:52:09
Har absolut inget vettigt att blogga om utan tänkte bara meddela er att jag inte vann ett ruttet öre på dom rosa trisslotterna. Men jag är inte bitter! Hur skulle jag kunna vara det när det BARA är 2 dagar kvar till semestern??? Whooop whoop! ^^ Lite bittert är det dock att jag "bara" har 2 veckor semester och mina grabbarna har 4, men men... Over and out!


Plötsligt händer det...

2011-07-06 @ 10:11:00
Nu ska jag skrapa ROSA trisslotter! Det måste ju betyda tur?? Håll tummarna! ^^

Kvälls Status....

2011-07-05 @ 22:15:55
Neo sover sedan några timmar tillbaka. Pappa M jobbar sedan många timmar tillbaka. (No shit att han jobbar lixom!) Och jag har suttit och spanat runt på nätet och mölat góa gübbar sedan Neo somnade. Cosy! Men nu börjar det bli tröttsamt och röven börjar bli öm, så det blir att avancera till sängen. God natt mina fina!

 


Finally!

2011-07-05 @ 17:43:27
Missförstå mig inte nu, men gud va härligt med REGN!! Luftfuktigheten har varit så hög dom senaste dagarna och jag har trott att det ska börja regan vilken sekund som helst, i flera dagar.
Och nu äntligen, står regnet som spön i backen. Hoppas det regnar ut ordentligt nu, så vi slipper den där jobbiga "klibbiga" värmen. ^^

I eftermiddag håller vi oss med andra ord inne, med gott samvete. ^^ Neo myser i sin "Jump In" efter ha blivit dränkt påvägen hem, haha.

Nu är det middag som gäller. Köss på er!

Tisdag

2011-07-05 @ 09:39:00
4 dagar kvar till semesten... Whoop whoop! ^^ Det flyter på här på jobbet och
dagarna går faktisk snabbt trots att jag inte har så mycket att göra nu i semestertider.

Lilleman är ledig från dagis idag och spenderar dagen med mormor och hennes
polare Carina. Tror dom skulle röja runt i Slottskogen...? Funny bunny! ^^
Hoppas regnet håller sig borta bara, för jag skickade inte med några regnkläder. O_o

Min coola kille va stolt som en tupp häromdagen då han fick ett godishalsband...Önskar er alla en trevlig tisdag! På återskrivande... ♥

Tack Fnulan!!! ♥

2011-07-04 @ 21:57:00
Fjäsket lönade sig! Fnulan har nu valt en "vinnare" att skicka bloggboken vidare till... MIG!!! Weeeiii. ^^ Happy Hanna kommer alltså inom några dagar få hem boken och SKRIVA i den. Vilken ära!! :D
Har dock redan börjat kallsvettas, vad fan ska jag skriva?? O_o Nått seriöst? Nått roligt? Om mig själv och bloggen? Om Neo? Eller bara allmänt tjaffs? Hmm...?
Vill ju inte gärna kludda lite, ångra mig och riva ut sidan och hålla på så tills boken är tom på sidor! Då blir nog inte MammaBea glad, haha. ^^ Och inte ni andra som ska skriva i den efter mig heller...? För visst vill ni oxå få chansen att skriva i den åtråvärda boken?? :D
Ja, ni vet ju hur jag bad mig åt för att få den... FJÄSK!! Så börja fjäska (för mig) vettja! ^^ Emelie har redan börjat, haha. Så låt henne inte få för långt försprång.Tack bästa Fnulan för att du valde MIG av alla som fjäskat för dig!! ♥ ♥ ♥

Gröngöling ^^

2011-07-04 @ 13:21:00
Trots min beslutsångest som lutade åt den lila, så blev det den gröna... (Mkt finare!)

♥ ♥ ♥

98/104 blev det. Något stor, men det ser bara extra mysigt ut, oxå kan han ju
använda den längre. ^^ Tack mormor som hann före mig med att köpa den... ♥


Soft söndag

2011-07-03 @ 22:30:27
En lugn och skön söndag börjar gå mot sitt slut och sista jobbveckan innan semestern tar fart imån. Gissar på att den kommer gå i slowmotion...? But i hope not! ^^

I eftermiddags när pappa M kom hem från jobbet (ja, han jobbar typ jämt!!), drog vi till smörvattnet för ett dopp. För trots tunga moln har det varit supervarmt, kvavt och klibbigt idag oxå. Puh!
Det tog ett tag innan Neo vågade sig i och när han väl trotsade det kalla vattnet var även jag tvungen att ta årets första dopp... I Sverige. Burr!

Grabbarna grus!


Nakenfis goes blompojke...


Vi fick sällskap av en familj canadagäss som Neo försåg med kakor... ^^


Hoppas ni haft en trevlig helg...? Kram kram!

Headache!

2011-07-02 @ 22:37:14
Det MÅSTE vara åska på G!? Klibbigt, kvavt och varmt som faan och mitt huvud håller på att sprängas. Bläää! Ska snart gå och lägga mig, men kastar in några pics från dagens besök på Barnpalatset. Enjoy!

Vi kom dit 20-30 minuter innan det öppnade och fick därför snällt sitta och vänta... Myror i brallan?


Anna + kids joinade...


...och även Emelie och hennes töser (och pappa Zoran som jag aldrig lyckades fånga på bild!)


Evi roade sig bland annat med att kasta boollar på mig, haha! ^^


Fullt ös medvetslös! O_o


Ja, dagen va trevlig tills huvudvärken kom. Nu - sova, god natt! ♥

Typiskt!!

2011-07-02 @ 08:32:42
Det har varit kanonväder hela veckan. Sol och värme för hela slanten! Men givetvis och typiskt nog, så regnar det idag. Varför är jag inte förvånad? Suck!
Så idag drar jag och Neo till Barnpalatset. ^^ Neo är laddad... Det va längesedan vi va där nu!
Och i eftermiddag när pappa M kommer hem från jobbet, tänkte jag dra iväg och shoppa lite. Jag behöver nya skor och lite annat smått och gott. Har även spanat in den här ↓ mysiga heldressen till Neo. "Jump In" för 299kr på Lindex. Känns faktiskt helt ok att shoppa myskläder inför höst och vinter, en regnig dag som denna. ^^ Kan dock inte bestämma vilken färg jag ska köpa bara...? Tycker den lila är finast (på bilderna), men den är väl menad åt flickor. Vilket tror ni skulle passa bäst på Neo? Har visat båda för honom och han vill ha båda, haha. ♥

Nä, nu blir det att fortsätta med morgonbestyren innan det är dags att bege sig.

Hoppas ni får en härlig lördag, trots regn... Puss och kram!! ♥ ♥ ♥