Happy Monday

2014-03-31 @ 12:23:00
Ännu en solig vårdag är här och det känns underbart att ha semes... Ehh, jag menar (SÅKLART) vara sjukskriven just nu! ^^
Magen ömmar mindre och mindre för varje dag, vilket är skönt. Då vågar och orkar jag mer! :)
Idag började jag med att promenera med Neo till dagis, istället för att ta bilen som jag gjorde i fredags. Det är bara 10 min/väg (i mitt nuvarande tempo), men det är alltid nått. Och Neo var såklart glad över att han fick cykla även till dagis. (Vi brukar slänga in cyklen i bagaget påväg till dagis och jobb, så han kan cykla hem med pappa M på eftermiddagen)
 
 
Väl hemma igen, vilade jag mig och läste skvallerblaska för att sedan ta mig bort till affären och handla. Jag får ju dock inte bära tungt nu, så det blev till att hämta ner draGO'n från vinden först. En påse pantburkar fick följa med på vägen dit, haha... Kände mig som värsta lodisen när det skramlade bakom mig, men men! :D
Tre fulla påsar rullade jag med mig hem en stund senare, lovely att slippa bära! Och eftersom vi bor på 1:a våningen, använder jag ju aldrig hissen, men idag kom den till använding. ^^ Körde in varorna ända till köket innan jag lyfte upp en och en (försiktigt) på köksbordet.
Tummen upp för våran draGO!
 
Nu ska jag sätta mig och sola lite på balkongen innan jag rar en dusch och sen hämtar Neo.
Hasta la vista! ♥ ♥ ♥

Barnpassning, sol och värme!

2014-03-30 @ 20:05:00
Redan söndag kväll...! Vart faan tog helgen vägen? Jösses!
Inte för att vi gjort speciellt mycket, eller rättare sagt - vi har inte gjort ett skit, förutom att glassa ute på gården, i solskenet. :)
Kusinerna Klara och Filip kom hit igår strax efter lunch, då brorsan och Ulrika skulle iväg på festligheter. Hela eftermiddagen spenderades ute, lovely!
Sent på eftermiddagen packade vi ihop oss och gick in. Tacomiddag (för alla utom mig då, eftersom jag fortfarande bara äter flytande föda), lördagsgodis, gladiatorerna och earthhour hann vi med innan kidsen däckade en efter en. Därefter däckade både jag och M innan 22, hej frisk luft och soooool! ^^
 
 
Och i förmiddags var det dags att bege sig ut igen... Grannkidsen Casper och Celia var såklart oxå
med och röjde, medans jag och M höll till på deras altan (bästa solplatsen) med deras föräldrar. ^^
 
Klara och Filip blev hämtade strax efter lunch, men vi gick inte in förens sent på eftermiddagen... Gött!
 
Gissar på att jag kommer somna som en stock även idag! ^^ Men först ska jag kika på
Greys Anatomy som jag missade i onsdags när jag låg på sjukan. Den som spar hon har...? :)
 
Hoppas ni oxå tagit vara på solens härliga strålar denna helgen? ☼ ☼ ☼

Våååår!!

2014-03-28 @ 23:07:07
Vilken underbar fredag vi haft! :) Härlig sol, värme och... Hmm...! Jag som inte vågat mig utanför dörren pga att min mage vaknat till liv efter operationen. [Say no more!!] Jag har alltså inte varit ute i det härliga vårvädret (förutom en sväng på eftermiddagen med Lilleman) idag, som förhoppningsvis ni andra varit...?
 
Nåja, happy kid påväg till dagis i morse iaf ♥ ♥ ♥ 
 
Försökte dock få mig lite sol på balkongen och skulle i samma veva passa på att fota det absolut bästa vårtecknet (enligt mig), nämligen när gruset sopades bort! :) När jag väl fått upp iPhonen för att fota, hade dock sopa-upp-gruset-bilen kört vidare och hamnade tråkigt nog bakom ett träd. Dessutom hade en sk8are och en bil tagit sig in i bilden... Suck!
Men när jag sen kikade på bilderna, kom jag på att jag faktiskt fått med tre vårtecken på en och samma bild. ☼ (Kungälvs Solskydd AB står det på bilen ;) Haha, coolt!
 
Nu avslutar jag denna lugna fredagen och hoppas jag får sova lika gott i natt som jag gjorde igår... Zzzz!
~ God Natt ~

Hemma med mediciner och soppor!

2014-03-27 @ 21:02:13
Åhhh va skönt det är att vara hemma igen!
 
Efter att M hämtat mig på sjukhuset, åkte vi och hämtade ut mediciner på apoteket, några ska jag äta resten av livet medans panodilen bara är mot eventuell smärta nu i början, och järntabletterna tills jag blir en klimakteriekossa (om jag fattade rätt?).
Köpte även hem lite färdiga soppor, då det är det enda jag får äta nu första veckan. Tänkte vara duktig och laga egna soppor först, men dietisten sa att färdiga dög gott och väl... Och jag är inte den som behöver övertalas när det gäller att köpa halvfabrikat, haha! ^^
Idag fick även grabbarna käka (minestrone)soppa till Neos förtvivlan. (Han HATAR soppa!!) När dom tagit sina portioner hällde jag på lite vatten, mixade och silade sedan bort bitarna som var kvar.
 
Fick i mig knappt 1 dl, sen sa det bom stop! Kämpar även på med att få i mig vatten, men det är svårt... En märklig känsla just nu i magen. Snart hoppas jag lära mig tydligare signaler på MÄTT och HUNGRIG. Nu är det mest bara ett bubbel och en krampande "håll" känsla, ibland när jag dricker för fort/stora klunkar och ibland när jag inte druckit på länge, hmmm! Tur att jag är sjukskriven i två veckor för att lära känna min nya kropp. :)
 
Nu ska det bli väääldigt skönt att gå och lägga sig i sin egen säng! :D Happy Hanna säger godnatt för idag och skriver förmodligen lite mer i morgon... Kram på er!

Redo för hemfärd...

2014-03-27 @ 11:58:00
Två dagar sedan jag opererades och strax ska jag få åka hem. Ska bli riktigt skönt! :)
Natten till idag sov jag dock betydligt bättre än natten till igår, men jag känner mig ändå trött och uttråkad. Saknar dessutom mina älsklingskillar nått så fruktansvärt!! ❤️❤️❤️ 
 
Läkaren har varit här med intyg och information samt kollat läget. Allt ser fint ut och jag mår bra, men är som sagt väldigt trött. Zzzzz!!
 
 
Nu ska jag käka lunch, sen kommer M och hämtar mig... Jippie! :)
 
På återskrivande! ❤️



I en sal på lasarettet...

2014-03-26 @ 16:55:00
Blev inte många timmars sömn inatt, max 3 skulle jag tippa på... Obekväm säng och snarkande och oroliga roomies. Strax innan 6 i morse kom personalen in och tog tempen och gav smärtstillande. Sedan dess har jag fördrivit tiden genom att promenera i korridorerna, läst tidningar, lyssnat på musik och ljudbok, pratat i telefon och sist men inte minst... Jag har fått börja dricka vatten!! :) Små små klunkar åt gången blir det... Och lite fisksoppa till lunch och nu har jag precis slevat i mig lite skinksoppa med palsternackspuré till middag. Det förstnämnda var betydligt godare än det sistnämnda! 
 
Jag har även haft möten med dietisten samt med en sjukgymnast. Känna bra!
Förövrigt mår jag bra... :) Lite trött och öm i magen såklart, men inget värre än så.
I morgon får jag åka hem efter lunch... Känns lovely! Får liksom ingen lugn och ro här, haha! Tror ni jag får det hemma? ^^

Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer, sms, mail och andra hejarop och lyckönskningar! ❤️ Det ger mig en underbar energi att ha ert stöd! TACK!! 
 
Nu ska jag försöka få i mig lite mer vatten innan jag promenerar vidare i korridoren... Puss och kram!!!
 

Jag är Gastric Bypass opererad! :)

2014-03-25 @ 20:33:00
Whooop whoooop! ^^ Jag överlevde (såklart!) operationen och är sedan nästan två timmar, tillbaka uppe på avdelningen.
Enligt kirurgen gick operationen jättebra och tog bara (?) 56 minuter! Hoppas han inte glömde något?? Haha!
Därefter låg jag på uppvaket i ca fem timmar. Lite groggy och trött till en början, men nu mår jag nästan oförskämt bra! :) Vääääldigt törstig och torr som en öken i munnen, men jag får tyvärr inte dricka idag. Sköljer dock munnen med jämna mellanrum...
 
Har varit ute och promenerat med min man droppstället i korridorerna i någon timme, gött! Blev dock lite småsvettig och var tvungen att ta en bloggpaus, haha!
Men så snart jag skrivit klart vandrar jag iväg igen. :)
 
 
På återskrivande underbaringar...! ❤️
 

The day!

2014-03-25 @ 08:51:00
God morgon mina underbaringar! ❤️
Operationsdagen är här och jag har precis "checkat in" på avdelningen. Jag är torr som fnöske efter två dubbelduschar med descutan (bakteriedödande medel), då jag inte fått smörja in mig. Törstig är jag också, men annars känns allt toppen! :)
 
Ett trevligt gäng sköterskor har precis lekt nåldyna med mig, haha! På femte eller sjätte sticket fick dom äntligen in nålen... Tur att jag inte är nålrädd! ;)
Strax ska jag få lite lugnande och sen rullas jag ner till operationsavdelningen. Yeeeey!! ^^
 
En vacker dag... 
 
Skriver mer när jag får möjlighet... ❤️ Puss!
 
Ps. OM jag dör vill jag begravas på kvibergs kyrkogård! Känns mer "hemma" även om jag bor i Ytterby. ;) 
 

Äntligen måndag!

2014-03-24 @ 15:50:00
 Visst är det uuuuunderbart med måndagar?? ^^ Haha... Kanske inte alltid? Men idag var jag sjukt taggad att gå till jobbet i morse och få den här dagen "överstökad", i morgon är det ju nämligen dags för OPERATIONEN!! :)
Jobbdagen blev kort för min del, gick igenom rutiner och annat med min vikarie som ska täcka upp för mig dessa två veckor jag kommer vara sjukskriven, sedan checkade jag ut. Gött!
Hämtade Neo redan vid 14-tiden, vilket var mysigt eftersom pappa M ALLTID hämtar annars! Dock hade personalen ändå tänkt ringa, eftersom han bajsat lööööst...! :(
(Det går magsjuka på avdelningen) Så imån blir han hemma och jag hoppas INTE jag hinner bli smittad, för då blir det ju ingen operation. (HÅLL TUMMARNA!!)
Han hade ju feber hela dagen i lördags och va allmänt bombad, han sov tillochmed midda i typ 2,5 timme, vilket han inte gjort sen han va 2 år! Igår däremot fanns det inte ett spår av febern... Pigg och glad, åt och drack bra och vi var ute i stort sett hela dagen. Lovely!
 
Hur som helst, operation i morgon alltså... Jag har gått ner allt som jag behövde samt 0,5kg till. Sammanlagt sedan den 26/2 (då jag började med VLCD) har jag gått ner 13,5kg, ett stort och bra kliv i rätt riktning. Nu gäller det bara att fortsätta i den riktningen! :)
Lovar att försöka uppdatera från sjukhussängen. Första livstecknet blir förmodligen på instagram, förutom sms/samtal till nära och kära. ♥
följa mig på insta om ni inte redan gör't, HannaOfSweden heter jag såklart där! :)
 
Puss och kram!

Bloggbrunch

2014-03-23 @ 21:47:00
Gokväll på er! ♥ Hoppas ni haft en fin helg? Det har jag! Här kommer en del av den...
 
I går (lördag) bjöd Baby&Barn -mässan in till bloggträff i samarbete med Valentin&Byhr. Till skillnad från förra året, så var vi i Valentin&Byhr's lokaler på Vallgatan - veckan innan mässan, istället för samma dag. :)
 Stora fräscha lokaler... Perfekt för mingel med goa bloggvänner, föreläsning, mini-mässa och barnpassning för dom som hade med sig barnen. Tror jag var den enda som inte hade med systemkameran...? Haha, iPhone pics får duga... Enjoy!
 
Matbordet såg färgglatt och inbjudande ut, men jag åt såklart inget och fina Emelie var oxå färgglad!
Liselott var några av oss inbjudan bloggare. Alltid lika roligt att ses!! ♥ ♥ ♥
 
Föreläsning om bloggande och barnrumsinredning...
Fina goodibags på rad och en av utställarna på plats; Polarn O. Pyret
 
Den välfyllda goodibagen innehöll massa fina saker:
Trädgårdkanna från Blomrum.se, solbrillor, nyckelband och rabattkod från Geggamoja,
mockasiner från Tassa, entrébiljett till Alfonshuset, strumpor från Hous Of Lola, napp från MAM,
ekologisk matkasse (värdekod) från Coop, presentkort 200kr hos SPOJL, gossedjur
från Isbjörn Of Sweden, värdecheck hos POP, presentkort på valfri kurs hos Lillugglans BVC,
vykort och snuttefilt från Fine, träning vid fyra tillfällen hos Elixia, tre burkar vitaminer för
barn från Acrilex, två böcker från Glimra Förlag, två "I can" skedar från Rätt Start,
fantasigossedjur från Filurdesign, squeezy spoons från Bambino,
och en goodiebag att hämta i Careb's monter (C02:29) på mässan nästa vecka.
(Hoppas jag inte missat något eller någon...? Hojta i sådanna fall!!)
 
1000-tack Baby&Barn och Valentin&Byhr för ett trevligt event samt den grymma goodiebagen!
Beroende på hur snabbt jag återhämtar mig efter operationen (2 dagar kvar!!!) kanske vi ses
även nästa helg, på mässan! :) Ska ni gå?? Vilken av dagarna i sådana fall?

Rolig post från Lilla Mig ♥

2014-03-22 @ 08:12:00
I torsdags kom det ett litet paket med posten, adresserat till mig men innehållet var till Neo. :) Min snälla kusin hade sytt en så fin tröja till honom i läckert "havstyg". ♥ Neo som annars hatar att få nya kläder, blev faktiskt imponerad... "Woow, kolla hajen mamma... Och sköldpaddorna!!" Det är höga betyg kan jag lova, haha!
 
Från Lilla Mig till Neo :) Tack snälla!
 
Jag har även beställt en sån här fin t-shirt i bolltyg. Grymt snygg!!
 
Och titta vilket sött sett hon sytt till en av sina döttrar, Lilly... Underbart!
 
Tack ännu en gång Jenny! ♥ ♥ ♥
 
 • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° •
 
Idag står det BLOGGBRUNCH på schemat. :) Skulle egentligen tagit med mig Neo,
men han tempade 38,5°C för en timme sedan och är allmänt skruttig och snorig,
så honom lämnar jag hemma! Fast det betyder ju bara att jag får ännu mer tid att
umgås med mina goa bloggvänner. ♥ Ibland går det på tok för lång tid mellan träffarna!
 
Önskar er alla en trevlig lördag! ^^

Regn, rusk och skatteåterbäring!

2014-03-19 @ 20:59:00
Hej å hå vilken tråkig vecka! Regn, blåst, hunger, regn, trötthet, regn, ännu mer hunger, regn, storm och mitt i allt det tråkiga fick jag reda på skattebeskedet... Ahhh! Det satt fint och förhoppningsvis räcker det till en resa till hösten. :)
Fick ni tillbaka nått eller behöver ni betala? Kolla HÄR eller via appen som jag gjorde!
 
 
Jag kan tänka mig att det blir tjatigt att läsa om min nedräkning till operationen, men det är typ allt jag tänker på just nu, så ni får snällt stå ut med mig, haha! 6 dagar kvar! Wooohooo! Dock har jag fortfarande lite kvar att gå ner innan, 1,6kg för att vara exakt... Segt som faan går det men förhoppningsvis hinner jag ner innan det är dags, på tisdag! ^^
 
Nu ska jag bänka mig i soffan med en kopp buljong och kolla på Greys Anatomy, i skenet av uggleljusstakarna som pappa M fick av mig i present igår. :) Han fick även ett plättjärn som jag tyckte vi behövde.
Önskar man sig inget, så blir det sånt som jag vill ha och tycker vi behöver, haha... Snällt va? ^^
 
 
På återskrivande...

Hungrig och uttråkad!

2014-03-17 @ 20:38:57
Vanligtvis brukar jag faktiskt gilla måndagar, men idag har det varit riktigt segt... Jag har frusit konstant, kännt mig trött och hängig, ögonen har kliat och tårat (pollen?) och jag har varit JÄTTE HUNGRIG hela dagen! Magen har kurrat och gapat efter mat, trots att jag druckit massa massa vatten för att "döva". Blääää!!
Var påväg att "ge upp" och fuska ett tag på eftermiddagen... Men som tur är har jag bästa kollegorna som stöttar, peppar och hejar på mig! ♥ (Och dessutom släpar ut mig på promenader under lunchen i världens storm!!)
Här hemma har M fått fortsätta stötta mig... Oj va jag har gnällt idag, haha! Sorry!
Ja, det är tur att jag har så grymma människor runt omkring mig, annars hade jag nog aldrig klarat det här (inte för att det är slut än på långa vägar). Fortsätt så är ni snälla!! :)
 
I morgon har vi skärmfri tisdag här hemma vilket förmodligen kommer göra "flytet" ännu svårare, men men... 7 dagar till klarar jag väl??
Vill även passa på att gratta min gubbe redan idag här i bloggen... Eftersom han fyller år i morgon!
 
GRATTIS Magnus 33 år! ♥ ♥ ♥ Älskar dig!
 

Nu ska jag dricka lite äcklig grönsaksbuljong, förhoppningsvis både mättar och värmer den...
 
...:: over and out ::...

Förskottskalas

2014-03-16 @ 22:50:26
På tisdag fyller pappan i den här familjen år, så idag firade vi honom lite i förskott... :) Kaffe, kakor, saft och tårtor - för alla utom mig då, haha! Men jag var faktiskt inte ens sugen, inte det minsta! Men däremot fick M en kokbok i present (Pluras Husman) och den satt jag och dregglade i, såååå sugen på mat!! Tänk att få sätta tänderna i en god köttbit, mmmmmums! ^^
 
Innan gästerna kom, åkte jag och Neo iväg på några ärenden medans pappa M bakade tårtorna och fixade lite inför kalaset. Neo fick lunch på donken, medans jag drack "päron glass loka", haha... Yummie! :)
Hann med lite lek på den tillhörande "lekplatsen" oxå, tjoheeej! ♥
 
 
~ La familia ~
 
The cakes! Till vänster har ni en lakritstårta med philadelphiaost istället för grädde (RECEPT),
den verkade faktiskt ganska populär, iaf bland det vuxna sällskapet. Själv vrider sig smaklökarna
av tanken... Så jag hade nog föredragit den högra, en "vanlig" gräddtårta med chokladfyllning.
 
Resten av dagen har varit lugn och skön. Neo har varit ute och lekt/cyklat med grannpojken medan jag frös under en filt i soffan. Burr va jag fryser nu för tiden, och värre ska det tydligen bli efter operationen...? Någon med erfarenhet som vet?
Nu ska jag krypa ner bredvid min varma pälskling. ^^ Puss på er!

Härliga lördag! ☼

2014-03-15 @ 15:37:00
Regn och storm i går eftermiddag/kväll, och solsken idag - det gillar vi...
 
Neo vaknade långt innan tuppen i morse och tur var väl det, för vi hade bokat det tidiga tvättpasset i tvättstugen och jag hade inte ställt klockan...! Så förmiddagen spenderades med att springa upp och ner i tvättstugan. Gött med tom tvättkorg! :)

Sen gav jag mig ut på en långpromenad (lång för mig alltså och NEJ jag kommer aldrig kalla mina promenader för "PW", haha!!) i det underbara vädret. Storm typ, men jag blåste som tur var inte bort, haha...
 
 
5,97km på 1 timme och 4 minuter är förmodligen inte så grymt, men det ska bli kul att promenera samma runda om en månad och kolla skillnaden. Borde bli bättre tempo och tid va? :)
Jag har förresten gått ner ytterligare 1kg, vilket innebär att jag måste gå ner minst 2kg till innan operationen som är om 10 dagar. Whooop whooop! Längtar ihjäl mig! :)
 
Hoppas ni andra oxå har en trevlig lördag i solskenet...? Puss och kram!

12 dagar kvar...!

2014-03-13 @ 22:06:00
Sakta men säkert (?) börjar vågen gå neråt igen. -2kg sedan i måndags, vilket betyder att jag har 3kg kvar att gå ner innan operationen, som är om 12 dagar. Yeeey!
Faan om jag inte skulle lyckas gå ner alltså, eller om jag skulle bli sjuk eller att operationen ställs in pga något annat. Skulle bli så sjukt besviken och typ "ge upp"! Så nu vill jag bara att dagen D ska komma, snabbt... Så jag kan fokusera på mitt nya liv, lära känna mitt nya jag och börja med nya matvanor. Längtar!
 
Annars händer inte mycket. Fullt ös på jobbet och mycket att förbereda inför 2 veckors frånvaro (sjukskrivning). Puh!
På nätterna verkar det fortfarande vara vinter, eftersom jag fått skrapa bilen på mornarna hela veckan, men på dagarna strålar solen som aldrig förr och det verkar vara vår ute (?) - även om jag fryser konstant just nu! :) Hur som helst så känns det skönt att vi lämnat mörkret bakom oss... Det spritter i hela kroppen av vårkänslor!
 
♥ Kalv på grönbete, maj 2010
 
Dags för skönhetssömn... Adios!

Vågen rör sig inte!!

2014-03-10 @ 12:11:32
Jag börjar få lite smått panik, eftersom operationen är om 15 dagar och jag måste hinna gå ner X antal kilon tills dess! Började ju med Cambridge VLCD onsdagen den 26/2 och hade på 5 dagar, till måndag förra veckan, 3/3 hunnit gå ner 8kg!
Men nu har vågen i stort sett stått still sedan dess. "Bara" 1kg har jag gått ner den senaste veckan och MINST 5kg till måste jag gå ner innan operationen.
 
Jag vet att kroppen kan ställa sig i "viloläge" vid snabb viktnedgång, men på så kort tid?? Jag har inte fuskat, utan varit jättenoga med mina shakes och dricker mängder med vatten och pinkar som aldrig förr. Jag har inte promenerat varje dag, men varannan dag har det nog blivit iaf, vilket egentligen inte ens ska behövas vid såhär lågt kaloriintag...?
 
I övrigt känner jag mig väldigt pigg men såklart hungrig och sugen emellanåt.
Men vad tror ni jag gör för fel? Tips mottages tacksamt... Snabbt!!
 
 
 

Mellofiasko och söndagsbestyr

2014-03-09 @ 19:55:00
Trots att HELT FEL låt vann, hade vi en toppenkväll igår... :)
 
Efter att kidsen fått käk och slått sig ner i soffan med varsin godisskål, bjöds det på pulled pork. Det såg galet gott ut och luktade underbart, men jag "flyter" (när man dricker pulverdrinkar) ju nu inför operationen, så jag fick snällt titta på med en glas vatten. ;) Bittert, men jag har själv tuggat mig till den här situationen, så det är bara att bita i det sura äpplet.
Resten av kvällen bjöd på ännu mer frestelser... Jordgubb- och rabarberpaj med vaniljsås, godis, nötter och chips. Detta lockade dock inte lika mycket som maten.
 
Neo försökte kamma till en tuffinfrilla innan vi åkte, vilket lyckades sådär med det korta håret...
Vi mötte upp Ella, Salo och Andreas utanför...
 
Fullt ös som vanligt med kidsen, tills dom fick sina skålar, haha...
 
Som sagt... Det luktade gott! ^^
 
Mellomyyyys...
Kidsen hejade på Alcazar och dansade som galningar till deras bidrag...!
 
Som sagt, helt fel låt som vann tyckte vi alla. Men innan resultatet presenterades hade vi trevligt.
Tack Anna och Tommy och Salo och Andreas och alla barnen för en trevlig kväll!
 
 • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° •
 
Idag har jag storstädat här hemma, medans Neo och pappa M åkte ut till farfar och härjade.
M städade bilen medans Neo snickrade... (Snodde bilden från M's FB)
 
På eftermiddagen kom mormor hit en sväng. Det blev en promenad/cykeltur bort till affären
och sen lek på gården. :) Neo och mormor turades om att putta fart på varandra. ♥ ♥ ♥
 
Underbara vårväder... ♥ ♥ ♥ Hoppas du är här för att stanna!! :)

Nuuuuu köööör vi...

2014-03-08 @ 16:22:00
...iväg hem till Anna & Co på mellomys och semesterplanering. :)
 
Jag håller mina tummar och tår för att (H)Elena vinner, för hon är BÄST!! ♥ Sådesåå!
[Bildkälla]
 
Neo hejar på Alcazar och kommer börja gråta om inte dom vinner, haha! Jag börjar gråta om Sanna
vinner! Och pappa M kommer nog gråta för att han tvingas titta på skiten... Hej lördagsmys! ^^
Vem håller ni tummarna för ikväll??
 
• ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° •
 
Sedan vi bestämde dagens datum för semesterplanering, har vi faktiskt hunnit boka semesterhus.
Detta ↓ fina huset i Höganäs blir det i år, samma gäng som förra året. Kommer bli kalaskul!! :)
Ni som känner till västra Skåne, finns det något roligt att hitta på i och omkring Höganäs??
 
 • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° •
 
 Glöm nu inte att...
Om man inte röstar på något bidrag ikväll, får man inte heller gnälla över att "fel låt vann"!
Om ni ens kollar på skiten? Hahaha!
 
~ Puss & Kram ~

Cykelpremiär & Kvinnodag

2014-03-08 @ 13:03:00
 Efter regn kommer solsken? Uppenbarligen...! (Vi hade rena stormen här igår, med regnväder och hårda vindar) Så underbart och vårkänslorna går liksom inte att hålla tillbaka, även om vindarna är kalla. :)
 
Jag har nyss kommit in efter över en timmes promenad i solskenet, puh! Jag kan inte ens minnas när jag gick "så länge/långt" sist, haha! Hade Neo med mig som sällskap som hade cykelpremiär, så mellan varven fick jag småspringa för att komma ikapp honom. Bra motion! ^^
 
Han ser på tok för stor ut för sin cykel nu, så till nästa lön får det bli att köpa en 18", istället
för den 16" han har nu. Har spanat in en snygg på Biltema, hoppas den inte hinner ta slut bara. ;)
 
 • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° • · • ° •
 
Vill passa på att säga GRATTIS till alla kvinnor idag, på Internationella Kvinnodagen!! ♥
Vi firade redan igår på jobbet och delade ut en bukett tulpaner till alla kvinnliga medarbetare... :)
 
Va gör ni andra denna fina vårdag? ☼

Fredagsmys!

2014-03-07 @ 22:10:00
Förutom mina tre cambridge shakes på sammanlagt 470 kcal (kalorier) idag, festade
jag till det med "chokladpudding" från modifast ikväll. Är det fredagsmys så är det!
Portionen "kostade" mig 220 kcal vilket betyder att jag är uppe i 690 kcal idag. Fortfarande inom
dom tillåtna gränserna, då jag får äta max äta 900 kcal/dag... Av (V)LCD ersättning alltså!
Spännande att få äta med sked och känna liiiite motstånd i munnen för en gång skull, haha! :D
 
Hoppas ni andra oxå har en mysig fredag? ^^

Berörd! ♥ Och resan fram tills nu...

2014-03-06 @ 22:20:00
Jag blir ju nästan lipfärdig när jag läser alla fina kommentarer här i bloggen, på insta, på FB, sms och mail, ang operationen. TACK! ♥ Det värmer ska ni veta och det känns skönt att ni finns där ute med "hejaramsor" och kramar om jag skulle behöva det. :)
 
Såå, hur har resan sett ut fram tills nu då? Kortfattat...!
 
Redan för mer än 1,5 år sedan (sommaren 2012) fick jag avslag på min första ansökan om en GBP pga en pågående utredning om mina magbesvär. När utredningen var klar skickade min läkare på VC ytterligare två remisser som "kom bort" i hanteringen och jag var minst sagt uppgiven.
Vi stod inför en flytt, med allt vad det innebär och jag orkade verkligen inte med att tjafsa med VC och obesitasmottagningen om vart mina remisser tagit vägen, speciellt inte när jag snart skulle byta VC iom flytten till annan kommun. så jag la det på is...
 
Tiden tickade på och tyvär även kilorna, så i höstas (oktober 2013) ansökte jag på nytt, via min nya VC här i Ytterby och en remiss skickades omgående (utan att komma bort). Och i december blev jag kallad på den första gruppinformationen på Sahlgrenska Sj - där läkare, dietister och kirurger berättade om olika behandlingalternativ mot övervikt/fetma (denna informationen var jag dock på för 1,5 år sedan oxå, då jag sedan blev nekad op). På plats fick jag fylla i en blankett om vilket alternativ jag valde: Kirurgi - GBP. :)
 
Jul och nyår kändes som en evighet när jag gick och väntade på svar från Sahlgrenska. Skulle jag få avslag igen eller bli godkänd för operation? Den 17 januari fick jag svaret - Godkänd för operation :) Lycka!!
 
I måndags förra veckan (24/2) var jag på ytterligare ett informationsmöte i grupp. Denna gången på Östra Sj (där även operationen kommer genomföras) för oss som valt kirurgi.
 
I onsdags förra veckan (26/2) började jag med VLCD-kost (pulverdiet - very low calorie diet) i förberedande syfte, då jag visste att detta ändå kommer krävas av mig inför en operation. Jag kände att det var lika bra att köra igång, även om jag inte hade fått "order" från sjukhuset ännu.
 
I måndags (3/3) var jag på inskrivningsbesök på Östra och hade enskilda möten med en dietist, sjuksköterska, narkosläkaren och kirurgen. Alla var nöjda med att jag redan börjat med VLCD och på fem dagar lyckats gå ner 8kg (!!) yeeeey! :)
Alla mina prover såg bra ut och dom tyckte jag var redo för operation men kunde inte ge mig något datum, vilket jag trodde jag skulle få. Väntetiden kunde bli upp till 3 månader men eftersom jag redan startat med VLCD skulle dom försöka snabba på pappersarbetet, men vågade inte lova mig något.
 
Dagen efter, i tisdags (4/4) fick jag en kallelse om att operationen blir den 25 mars!!! :D Weeeeeiiii...!! Det måste alltså gått väldigt fort från att jag gick ut genom sjukhusets dörrarna i måndags, och det tackar jag för! ♥
Nu kör jag tre påsar Cambridge pulvershakes om dagen (ENDAST) fram tills operationsdagen då detta är ett krav för att operationen ska bli av. Jag måste gå ner MINST 6kg till, vilket jag inte tror kommer bli några problem. ^^
 
Frukost, lucnh och middag...
 
Som sagt, detta är den kortfattade versionen, haha! ^^ Nu är det hög tid för mig att sova... 
Men ställ gärna frågor om det är något ni undrar över, jag svarar gärna! :)
 
Puss och kram på er, ni är bäst! ♥ ♥ ♥
 
 

Varför är Hanna (extra) glad idag...?

2014-03-05 @ 21:30:03
Oh happy day!
 
Denna onsdagen har jag skuttat runt på små rosa moln och känt mig lycklig. :) Mungiporna har pekat uppåt och jag gissar att vissa kollegor tyckte att jag var lite fööör (jobbigt) glad...? Hahaha!
Hur som helst så är jag glad för att jag fick ett efterlängtat och roligt besked igår. Eller egentligen fick jag det roliga beskedet redan i måndags... Fast egentligen fick jag det redan den 17 januari. Hmm...! Krånglar jag till det nu?? Förmodligen! Jag lovar att berätta mer om allt vid ett annat tillfälle, just nu vill jag bara berätta varför jag är glad...!
 
Jag har fått ett datum för en Gastric Bypass operation!!! :) :) :) OM 20 DAGAR!!! Whooop whooop!!
Det är en sån himla befrielse att ÄNTLIGEN veta NÄR det blir av. Puh!! Sååå glad!!
 
Jag hade först inte tänkt skriva något om den kommande operationen här i bloggen. Men eftersom den förmodligen kommer förändra hela min värd, så måste ni såklart få veta... ^^ Annars är det ju ingen idé att jag fortsätter blogga.
Timmar av funderingar och tankar har lagts på beslutet och ja, jag ÄR redo! Jag varken vill eller behöver höra om eran "grannes kusins lillebrors gamla frökens syster" som gjorde en misslyckad GB operation. Jag är väl medveten om riskerna!
 
Som sagt, jag lovar att skriva mer om vägen till operationen innan det är dags att lägga sig "under kniven". Just idag ville jag bara berätta för er. Att jag är glad!