Heldag på Liseberg

2013-08-31 @ 20:46:40
Sista augusti idag och äntligen fick vi tummen ur att besöka Liseberg. Första besöket för i år... Gissar att det blir ett till jul oxå? ^^
Vi mötte upp kusinerna Klara och Filip, samt morbror Magnus och Ulrika såklart, strax efter 11 i förmiddags och inte förens 19 lämnade vi parken. Behöver jag säga skriva att jag är helt slut och strax kommer dö på soffan? Men innan jag gör det slänger jag in en BILDBOMB, håll i hatten och enjoy! :)
 
Text känns överflödigt...
 
Mot soffan!! Puss på er...
 

Fredags feeling!

2013-08-30 @ 12:43:00
Trots regn, rusk och ett mörker som ligger över Göteborg har jag pirr i magen och en underbar fredags feeling! ♥
Fyra veckor har gått sedan jag kom tillbaka efter semestern och jag minns knappt vad vi gjorde på semestern...? Tur att jag har bloggen och instagram att kika tillbaka i/på. :) Jag tycker det är hög tid att börja planera för nästa semester, om så bara för några dagar - det behövs för att orka med höst och vintermörker som är på ingång. Pappa M är dock inte så intresserad av mitt tjat, haha!
På tal om M, så är han hemma med en "mancold" idag, hua! Helgens planer är med andra ord hotade, så nu hoppas vi att han kryar på sig snabbt. ^^
 
Jag, paraplyet, Neo och Barbaskön, påväg till dagis i morse...

Neo: Varför måste jag ha långa kläder mamma??
Jag: Den är är ju lagom, inte alls för lång eller stor...
Neo: Men långa ben och armar! Jag vill ha shorts och t-shirt!!
Jag: Jag tror sommaren är slut nu gubben, dags att lägga undan shortsen.
Neo: Men åhhh!!
 
Jag håller med honom, men vilken sommar vi hade! Får försöka leva på den ett tag... :)

Dags att sluta... Igen!

2013-08-28 @ 17:29:13
Jag veeeet att det är ett evigt tjötande på mig om att sluta snusa, men jag lyckas ju faan aldrig!! :( Nästa vecka gör jag ett nytt försök. Igen. För femtioelfte gången?
Just den 3 september slutade jag ju snusa förra året och höll mig faktiskt ett (nästan) helt halvår, innan jag trillade dit på min tjejmiddag i januari. Shame on me!!
 
Anledningen denna gången, är densamma som då - att det är så vansinnigt dyrt!! Sen är det självklart så otroligt äckligt oxå (samtidigt som det är förbaskat gott!). Så här ser min kudde ut...

Pappa M (som förövrigt oxå snusar) trodde jag hade blödit näsblod (heter det blödit eller blött??) eftersom det va massa äckliga fläckar på min kudde... Men noop, det är bara jag som somnar med prilla under läppen, typ varje kväll. Som sagt - ÄCKLIGT!!
 
Hejar ni på mig även denna gång? :D Tisdagen nästa vecka kör jag första snusfria dagen, förmodligen bryter tredje världskriget ut då. Gaaahhaa!!

Höstens Loppipåse!

2013-08-28 @ 11:56:49
Förra veckan släpptes höstens Loppipåse i samarbete med Lekmer.se. Innehållet i höstens förskolepåse är maxat och det totala värdet på innehållet + påsen är över 700kr!!
Du kan köpa den till självkostnadspris HÄR eller handla för 800kr (eller mer) hos Lekmer.se och få påsen gratis, på köpet!
 
 
Innehåll Loppipåsen Förskola höst terminen 2013:
 
A-creme - Full-size burk och rabattkupong värde 160 kr.
Ajax Pure & Clean - Rabattkupong värde 4 kr.
Arla - Mjukklass värdecheck 29 kr.
Bonnierförlagen - Pixibok värde 12 kr.
Colgate - Provförpackning barntandkräm 10 ml (värde 5 kr).
Disney on Ice - Rabattkupong, ca: 30% rabatt på årets show.
General Mills - Majs, saltfri (värde 8 kr) och receptblad.
Göteborgskex - Ballerina Päron (värde 5 kr).
Lekmer - Flyer som ger 15% på ett köp.
Linas Matkasse - Recepthäfte inkl. värderbjudande 350 kr.
Nordisk Film - Vykort med Alfonsmotiv – bjud en kompis på bio.
SebaMed - Provförpackningar av bubbelbad, olja, kräm och ett plastdjur (värde 25 kr)
Viaplay - Prova-på-erbjudande värde 79 kr och micro-popcorn.
Loppipåsen (förskola) - Själva påsen har måttet 35x35x14,5cm
och är tillverkad i 100% återvinningsbart material pp-woven. Värde 49kr.
 
Påsen är perfekt för att bära extrakläder fram och tillbaka till dagis,
som "tvättstugepåse" eller till blöta strandhandukar och badkläder!
Och givetvis till veckohandlingen för att slippa köpa nya varje gång... :) 
Vad använder du din Loppipåse till när du tömt den på ovanstående innehåll?

Simskola

2013-08-27 @ 21:49:00
Förra hösten gick Neo på "simskola" (baddaren hette kursen) på Vattenpalatset i Lerum. Jag tror dom va 12-15 ungar i 4-årsålder som trängdes i en ganska liten, uppvärmd pool i ett avskiljt rum. Ljudnivån var helt galen så man hörde knappt var instruktören sa, samt att alla barn + en förälder till varje barn, knappt fick plats att öva på instruktionerna. Om vi som föräldrar behövde hjälp eller hade någon fråga, fanns det knappt tid för detta.
Dessutom började lektionerna 18:30 och Neo brukade då gå och lägga sig vid 19:00. Med en bilresa på 30 minuter (enkel väg) kan ni räkna ut hur det brukade sluta... Zzzz!!
Neo gillade det dock men dom 5 sista lektionerna sket vi i, trots att vi hade betalat 2200kr (!!) för kursen. Rena rånet, men har man bara ett barn så "har man råd". ;)
 
Efter att Neo börjat simma utan armpuffar i sommar, under vattnet, kände vi att det var värt att hålla liv i hans intresse så han inte tappar det. Försökte få plats i Kungälvs kommunala simskola på Oasen, men det är tydligen över ett halvårs väntetid, så det sket sig ganska snabbt.
Men en kollega tipsade om Aquabarn, som visserligen kostar lite mer (men mycket mindre än Vattenpalatset!) än kommunal simskola men det är mindre barngrupper och enklare att få plats (fler tider att välja på). Sagt och gjort... Vi sökte och fick plats, i Kungälv - på Oasen, där Aquabarn hyr in sig i "lagunen" som är en uppvärmd, avskärmad bassäng. :)
Igår var det dags för första lektionen. Och snacka om att jag blev förvånad när det bara var 4 (FYRA) andra barn med i gruppen!!! Jag som satt vid sidan av och kikade (medans pappa M var med i poolen) hörde klart och tydligt var instruktören sa. Hon hade gott om tid att hjälpa varje barn och alla fick plats för övningarna. Vilken skillnad!
Heja Aquabarn!! :) Kan (efter bara en lektion) varmt rekommendera Aquabarn till er som bor i Göteborgsområdet. :)
 
Happy fish boy!!
 
 Neej, det här är inget sponsrat inlägg... Vi betalar fullpris som alla andra! ;)
Neo längtar redan tills nästa lektion! ♥

Dags att köpa nytt!!

2013-08-27 @ 15:20:00
Efter en lång, härlig och varm sommar, som visserligen fortfarande håller i sig, är det snart dags att börja använda långbrallor på Lilleman igen. Ruggigt som faan, redan nu på morgonen... Men eftersom det blir runt 20+ på dagarna får han frysa en snabbis på väg till dagis, i shortsen. :)
Kollade igenom Neos byxlåda häromdagen och bland typ 20 långbrallor fanns det typ 2-3 st som fortfarande passar. Alla andra är försmå! :(
Nu gillar jag ju visserligen att köpa kläder till honom, men det hade ju varit kul om han kunde använda kläderna i mer än ett halvår!? (Det tycker även min plånbok!)
 
Har kikar runt lite på olika nätbutiker efter de senaste barnkollektionerna till pöjken, men jag blir så less på alla spiderman, cars och angry birds tryck, på typ alla kläder!! (Och hello kitty på flickavdelningen... Spyr!!) Och hittar man något man kan tänka sig att köpa, så är det redan slutsålt - vilket innebär att alla andra ungar oxå har samma plagg. Lite tråkigt! 
 
Spanade efter något att ha på mig på Fab Mamas (INTE ENS EN MÅNAD KVAR!!) och såg då att Zalando även säljer barnkläder. (Och jag som trodde jag hade koll på nätbutikerna, haha!)
Nu var det ju visserligen byxor Neo behövde, men jag hittade såklart några andra favoriter oxå...
(Bilder lånade från Zalando.se)
 
Älskar overallen från Molo (för givetvis har han växt ur förra årets), och pjuxen från Hummel
och den orangea fleecen från CMP! :) Och allt annat på bilden oxå... Haha!
 
Har ni andra börjat shoppa kläder inför höst och vinter än?
Tipsa om bra barnklädesbutiker (gärna online) tas tacksamt emot!

Och på 13:e dagen återuppstod hon från de döda...?

2013-08-26 @ 21:20:26
I'm back! :) Har ni saknat mig? KLART NI HAR!! ^^ (Jag har dock inte saknat er bloggen ett dugg, sådesåå...!)
 
Vardagen slog till som ett knytnäveslag och semestern är nu ett minne blott. Jag har alltså inte haft något roligare för mig än att jobba och dö på soffan därefter... Tyvärr!
Helgen som gick var dock desto roligare! Underbart väder, dop, kräftskiva och (årets sista) strandhäng. Bara att njuta medans man kan, eller hur? :)
 
Jessicas lilla Siri döptes i lördags och vi var såklart på plats (även om vi kom lite försent, host host!) för att kika. Tösabiten sov sig igenom första halvan, men vaknade till när det skulle skvättas vatten. Helt rätt Siri! :)
Och på tal om att skvätta vatten, så höll jag både på att pinka ner mig och börja grina när Jessicas syster Lina sjöng "Utan dina andetag", så vackert! ♥
 
 
Tvillingtöserna Alva och Teah, Neo och lilla Ella hade såklart lite myror i rumpan i kyrkan... ^^
 
På mottagningen fick dom dock springa av sig i solskenet, medans vi vuxna smaskade på godsaker!
 
Framåt sena eftermiddagen åkte vi vidare till Partille och familjen Alfredsson för att mumsa kräftor,
medans gubbarna "gjorde ordning maten" luftade vi kidsen ute på gården. Lovely väder som sagt!! :)
 
Varsitt kilo kräftor knödde vi i oss... Galet gott och trevligt såklart! ♥
 
I går (söndag) åkte vi ut till Rörtången, där vi fick sällskap av moster Emma. Sol, bad och krabbfiske...
 
En underbar helg som, som vanligt, var för kort... Tur att det kommer en ny snart!
Puss på er!

Vart tog min bebis vägen??

2013-08-13 @ 22:28:24
Alltså... Vart faan tar tiden vägen!? Neo va ju nyfödd nyss (typ?) och helt plötsligt är han 5 år och springer ute och leker med kompisar på gården. Själv! Utan mig eller pappa M. Helt galet!
Han har fått en egen "nyckel plupp" till porten nere i svalen (trapphuset), så vi slipper springa ner och öppna varje gång han ska in och hämta eller lämna nått. Han är sååå stolt över den, såklart! ♥
Och i eftermiddags, tog han för första gången med sig sin egna mobiltelefon ut, när han skulle gå till granngården med några barn som bor där - då vi inte ser honom från fönstret.
Mobilen är min gamla knapp-nokia med kontantkort som är laddat med 50kr. Inget av värde med andra ord... Det finns inte heller några spel på den (förutom snake som Neo inte känner till), så den får snällt ligga i fickan utan att han ska leka med den eller visa upp den för någon. :) Vi har lagt in fyra nummer på den, med bilder på oss - så han enkelt kan ringa - OM det skulle vara nått!
Han behövde dock aldrig ringa idag, men däremot svara när jag ringde hem honom... "Hej mamma, ska jag komma hem nu?" svarade han. ♥
 
Mammas stora kille, med mobil och nyckel-plupp i högsta hugg, på väg ut!
 
Men så kommer kvällen, och min bebis är tillbaka... Gosandes på sin älskade Mini
 
Vad tycker ni andra? När (vid vilken ålder) är det ok att springa ute själv och till vilken tid? Nyckel? Mobil? (Och till vilket syfte den ska användas - spela, ringa kompisar, bli nådd på, spåras med osv...)
Ger ni äldre syskon ansvar för småsyskon? Och hur har ni förberett barnen på att gå ut ensamma?
 
Nyfiken!! ^^ Let me know...

Barnkalas

2013-08-11 @ 20:59:00
Hujeda mig! Redan söndag och i morgon börjar den andra arbetsveckan efter semestern, här går det undan!
 
Igår hade vi en riktig tråk-dag, som mestadels spenderades hemma eftersom det regnade till och från hela dagen... Det blev lite pyssel och kalasförberedelser, för idag var det nämligen dags för Neos barnkalas. :) Några dagiskompisar, grannkidsen och två gamla kompisar från kortedala va här och levde rövare under två timmar i eftermiddags. Nää, så illa va det inte...! Alla barn va faktiskt jätte snälla och skötte sig fint och lekte bra, dock lite högljutt på slutet, då vi lagt partytutor i fiskedamspåsarna. Haha! ^^ Den tabben gör vi INTE om nästa år! :D
 
Vimpel, ballonger, choklad och strösseldoppad marshmellows och tårta på plats...
 
Snurra flaskan och öppna presenter...
Vi hade förberett två andra lekar, förutom snurra flaskan, men mellan korv och bröd och tårta lekte
alla barnen så bra och ville varken sätta "knorren på grisen" eller leka "dansstopp", snopet men kul!
Två timmar gick galet snabbt, så nästa år får vi nog öka till tre timmar... Puh! ^^
 
Efter att alla kalasbarnen gått, hann vi bara plocka undan det värsta innan nästa gäng kom.
Familjen Babunovic kom nämligen och firade Neo i efterskott... Roligt! ♥
Känns som det var evigheter sedan vi sågs, förutom nån snabbis i somras.
Nu hoppas vi att det inte dröjer lika länge tills nästa playdate. ^^
 
Innan Neo gick och la sig, ville han sätta knorren på grisen, som inte hanns med under kalaset...
Jag hade förberett två "knorrar" till alla barnen, så jag fick heta Leon och vara blå
och pappa M var gul och hette Noel. :) Neo va grön och vann överlägset, haha... ♥
 
 
Nu är det dags att lägga sig under en filt på soffan... Inte ens mitten av augusti och redan ruggigt?!
Puss och kram på er!

Tapas & biodate

2013-08-07 @ 22:35:00
Vakna. Sminka. Väcka. Dagis. Pussa. Jobba. Sushilunch. Jobba. Flamsa. Tramsa. Stämpla ut. Stan. Anna. Date. Mysigt. Sol. Toro Blanco. Tapas. Gott. Mums. Mätt. Bio. Snusklubba. Känn Ingen Sorg. Håkan. ❤ Zzzova!


Back to business!

2013-08-06 @ 21:48:00
Efter 18 glassar, 15 korv med bröd, 17 myggbett, 36 dopp, 4 kalas, 170 mil i bil, 184 fångade krabbor, 3 regndagar, 3 förbrukade solkrämstuber, 8 grillade majskolvar, 44 plåster och 20 semesterdagar, var det idag dags att infinna sig på jobbet igen!
Om jag sovit nått i natt?? Knappt... Jag var sjukt nervös över att försova mig, trots 3 alarm! Vilket jag oxå gjorde, haha!! ^^ Tur att pappa M ringde och väckte mig, puh!
 
Men! ...givetvis var det trevligt att träffa kollegorna. Även om det var långt ifrån alla som var på plats - ännu! Och dessutom gick dagen fort, vilket var skönt! ^^ Ännu skönare att veckan redan är halvt avklarad i morgon, skönt med mjukstart. :)
 
Ikväll har jag roat mig med att lägga ut lite annonser på Tradera. Allt utropat från 1kr!!
Skynda fynda mina vänner... :) Klicka HÄR för att se alla mina annonserna!!
 
Dags att söva, så man orkar med ytterligare en dag på jobbet, haha! Godnatt!
 

Öland - Bildbomb från dag 5, 6 & 7

2013-08-05 @ 21:51:00
Första delen av våran vecka på Öland hittar ni HÄR!
 
Även i onsdags (dag 5) vaknade vi till regn, suck! Men enligt prognoserna skulle det klarna upp,
så vi styrde bilarna så långt söderut man kan komma... Till Långe Jan, Sveriges högsta fyr. :)
 
Alla utom jag (höjdskräck och trappfobi, haha!) traskade 197 trappsteg (!!) upp till toppen, hua!
 
Därefter fortsatte vi vårt turistande på Eketorp, en fornborg från Järnåldern... Alla var laddade!? ^^
 
Neo testade bland annat på att baka bröd och skjuta med pilbåge...
 
Dom tre... Eller fem små grisarna!? Hahaha! :)
 
Under hela besöket hade vi strålande sol och värme, men påväg hem drog regnet in igen!
Mot kvällen klarnade det dock upp ännu en gång och en fin regnbåge böjde sig över himlen... ♥
 
På torsdagen (dag 6) ryktades det om sol heeela dagen (kors i taket!!), så vi åkte upp till Böda...
Sol och bad i flera timmar! Underbar sandstrand och långgrunt vatten... Lovely!! ♥
 
Efter närmare 6 timmar på playan, åkte vi upp till Långe Jans lillebror... Fyren Långe Erik,
på Ölands norra udde. "Bara" 32 meter hög till skillnad från storebrors 41,6 meter. :)
Nedanför fyren, på standen fanns hundratals "stentorn" som turister byggt... Coolt!!
Påvägen hem stannade vi och åt middag i Byxelkrok, på Kvarngården. Omnomnom!
 
Även i fredags (dag 7) strålade solen heeeela dagen. ☼ Vi åkte ner till stranden vid Klinta Camping
och njöt av våran sista dag. Inte riktigt lika fint vatten och sand som på Böda, men det dög gott och väl!
Helt plötsligt kom två elefanter (från en cirkus) traskandes på strandpromenaden... Hahaha!! ^^
 
På eftermiddagen åkte vi och spanade in Borgholms slott. Turist javisst! :D
Otroligt vackert!! ♥ ☼
 
Ja, vi hade verkligen en toppen vecka på fina Öland! Såhär i efterhand känns det helt ok
att vädret inte va strandvänligt i början av veckan, då vi hann se och göra en hel del,
vilket vi inte hade hunnit göra om vi legat på stranden och göttat oss hela dagarna. ^^
Trots våra utflykter, känner jag att det finns mycket mer att se på Öland! Får nog bli en vecka där
även nästa år. ;) Kanske i Vita Huset, eller kanske i en husvagn? Den som lever får se...
 
Imån är det dags att återgå till jobbet, efter fyra underbara och härliga veckor semester. ÅNGEST!!

Öland - Bildbomb från dag 1, 2, 3 & 4

2013-08-04 @ 20:28:00
Hej å hå!
Igår kom vi hem från Öland, efter en vecka med mys och roligheter tillsammans med Anna, Tommy, Elvira, Anton, Salo, Andreas och lilla Ella. ♥ Vi hade hyrt ett hus i Köpingsvik genom Novasol (bilder på huset finns att kika på HÄR), supermysigt! ^^
Vi anlände till ett regningt Öland och mötte upp dom andra i Färjestaden för storhandling och nyckelhämtning. Väl framme vid huset, hade det dock klarnat upp och vi fick en solig och fin kväll.
 
 
På söndagen (dag 2) ryktades det om regn, trots att vi vaknade till sol... Men eftersom det blåste
en hel del skippade vi stranden och begav oss till Ormöga Kamelranch. Vi möttes dock av en
"Stäng pga vädret" -skylt vid entén!?! Snopna fick vi åka vidare till en annan sevärdighet...
 
Sandviks Kvarn, en "holländare" som är en av världens största... Coolt! Vi skippade dock att gå
in i den. Eller om det va stängt? ...jag minns inte riktigt. Hur som helst fanns det en "lekplats" för
kidsen att roa sig på och vi passade även på att käka lunch på Ölands bästa pizzeria, enligt ägaren! ;)
Fullt ös i stormen...
 
När vi var mätta och belåtna traskade vi ner till Sandviks hamn och spanade läget. Andreas passade
(såklart) på att bada på den steniga stranden, Anna hittade en fossil och kidsen "kastade macka"
innan dropparna började dugga över oss. Då begav vi oss hem till Vita Huset igen. :)
 
Där fick kidsen ha vattenballongkrig och sen körde vi en omgång kubb i väntan på maten...
 
Och när kidsen somnat hade vi vuxenmys såklart... ^^
 
I måndags (dag 3) åkte vi in till Borgolm och strosade i den lilla staden. Ner till hamnen och lukta på
det äckliga vattnet, sen grillning vid en strand på en camping och sen en glass i regnet på gågatan...
 
I tisdags (dag 4) öste regnet ner... Jag, Salo, Andreas och Ella kände inte för att
sitta och trycka i huset som dom andra. Så vi åkte till Färjestadens köpcenter för att kika i affärer.
På eftermiddagen sprack det som vanligt upp och kvällen blev fin. :)
 
Fortsättning följer...