Egmont app-testare - Busdjurens Bokstavsspel

2013-06-30 @ 21:07:00
Jag Neo har genom Loppi fått äran att bli app-testare för Egmont's Busdjurens Bokstavsspel. Spelet är givetvis på svenska och riktar sig till barn från 4 till 7 år. Det finns tre olika minispel i appen...
1. Alfabetet med en bokstav i varsin ruta med tillhörande bild som börjar på bokstaven, toucha bokstaven och hör hur den uttalas "N som i nyckel" osv...
2. En bild visas och en röst berättar vad som är på bilden. Välj rätt bokstav av tre alternativ som visas, som ordet börjar på. Väljer man fel uppmuntras barnet att försöka igen, väljer man rätt hoppar en glad hund upp på skärmen. :)
3. Fyll i bokstäverna som saknas till ordet, en bild och röst visar och säger vad som ska bokstaveras. Dra bollar med bokstäver till rätt plats. Välj bland fem olika svårighetsgrader.
 
 
Appen är lättanvänd, bilderna är söta och rösten är pedagogisk och OK att lyssna till (för många appar som har skitjobbiga röster!!), det kommer inga "pop up" reklamer eller andra obehagliga överraskningar vilket är ett stort plus. ♥
Neo gillar appen men är mer för "hoppa och springa/åka fort spel" just nu... Haha! Tror dock att appen kommer användas flitigt under våra långa bilresor i sommar. ^^ För er som har barn som är intresserade av bokstäver kan jag verkligen rekommendera appen!
22kr i App Store, något dyrt med tanke på konkurrenterna kanske, men ändå värd pengarna!
 

KÖP INTE!!

2013-06-29 @ 08:47:00
Neo har suktat efter en "Slushy Maker" hela våren, då Cartoon Network och Boomerang gör reklam för den stup i kvarten. (HATAR reklam som är riktad till barn!!)
Tills för någon månad sedan har reklamen bara visats på danska och jag har inte hittat någon svensk återförsäljare... Men nu har Elgiganten tagit in den i sortimentet och säljer den för 149kr.
Neo fick ännu en gång skaka ut pengar ur sin egna sparbössa för att köpa denna muggen, som enligt reklamen ska göra slush med valfri dryck, efter att ha stått i frysen i X antal timmar.
 
Vi har testat om och om och om igen... Säkert femton gånger, men det funkar faan inte! Trots att vi följer manualen till punkt och pricka. Vi har även låtit den stå i frysen längre än vad som sägs.
Neo blir lika besviken varje gång, eftersom det inte funkar! :( Extra tråkigt eftersom han använt sina egna pengar, suck!
 
 
Är det någon annan som lyckats? Hur bär ni er åt i sånna fall? Kanske vi har fått ett måndagsex?
 
Update, 30 juni 2013 - 20:56
Många har kommenterat att vi ska gå tillbaka och reklamera muggen, men dessvärre har vi inte sparat kvittot eller kartongen. Annars hade vi givetvis gjort det! :) Och eftersom den även går att köpa via nätet från jordens alla hörn, vet ju inte Elgiganten att vi köpt den hos dom. Tyvärr!

Febrig fredag

2013-06-28 @ 19:38:50

En trött och febrig kille har snurrat runt här hemma idag... Lugnt och skönt har vi haft det. Än så länge har han bara feber och är sådär gosig och mysig. ❤ Ynklig är bara förnamnet och han vill vara nära hela tiden. Ibland är det faktiskt helt ok att VAB:a. ^^
Hoppas dock på en piggare kille imorgon, så vi kan hitta på nått roligt i helgen. Det återstår att se, håll tummarna vettja! :)



Tick tack JA TACK!!

2013-06-26 @ 22:26:00
Tiden går fruktansvärt långsamt just nu... Men snart. Snaaaart är det dags för lite ledighet!
Åhhhh va jag längtar! ❤

Scandic lanserar ”Alla-glada”-konceptet för barnfamiljerna

2013-06-25 @ 21:10:00
”All inclusive”-hotell har blivit allt populärare bland de svenska semesterfirarna på utlandssemester. Speciellt är det barnfamiljer som uppskattar enkelheten det innebär då mat och aktiviteter är inräknade i hotellpriset.
Scandic implementerar nu som första svenska hotellkedja sin variant av konceptet på flera hotell i kedjan under namnet ”Alla glada”. Från och med den 1 juli, på 18 hotell runt om i Sverige, kan barnfamiljer njuta av fördelarna.

På Scandics ”Alla-glada”-hotell händer det något för barnen från frukost till kväll. Bland annat kan de yngre gästerna vara med på ansiktsmålning, tipspromenad, bio, skattjakt och disco, allt under ledning av Sigge. Sigge är Scandics egen maskot – en igelkott som alltid har något kul för sig. Dessutom ingår frukost med barnens favoriter och en rikligt tilltagen buffé med såväl många goda varmrätter som smarriga efterrätter.
- Redan vid incheckningen, med en speciell incheckningsdisk för de minsta, börjar äventyret på Scandic. Sigge finns på plats och barnen hälsas välkomna med en liten present. På kvällen fortsätter aktiviteterna på hotellet, med något för både de yngre och de lite äldre barnen. Föräldrarna kan njuta av en lugn stund med vetskapen att barnen har det bra tillsammans med Sigge.
 
Även för de vuxna finns ”Alla-glada”-alternativ, där middagsbuffé med en valfri dryck ingår vid sidan av hotellrummet. För den som hittar på något utanför hotellet finns möjlighet att köpa med en picknickkorg, fylld med allt som behövs för lyckad utflykt.

Läs mer om Scandics "Alla-glada"-paket på hemsidan, där hittar du även prisinformation och vilka 18 hotell runt om i Sverige som erbjuder paketet.
 
Vilket Scandic hotell besöker ni i sommar? :)

Den svenska "sommaren" i ett nötskal...

2013-06-24 @ 20:47:19
Nej, jag är inte det minsta förvånad! Men ändå blir jag så jävla less...?! Schitzoväder! Såhär ↓ såg det ut när jag åkte till jobbet i morse... Deprimerande!! Fast ändå helt ok när man bara sitter inne på ett kontor hela dagarna. ;) Men jag tycker synd om alla som redan har semester och kidsen som har sommarlov, och om er som jobbar ute såklart! ^^
 
Jag solar väldigt sällan solarie under sommarhalvåret, men idag köpte jag fan ett solkort i ren panik!
J A G V I L L I N T E V A R A B L E K A S T I S T A N I Å R I G E N ! ! ! Sådesååå...
[Förhoppningsvis behöver jag inte använda det...?]
 
Vid 17:30, när jag kom hem från jobbet, hade det dock klarnat upp [som vanligt på eftermiddagarna
och kvällarna!!] Långt ifrån "klarblå himmel", men det fick duga för att ge sig ut och rasta Lilleman
och få en nypa frisk luft. Man får ta tillvara på dom soliga växlande molnighet stunderna som bjuds!
 
Jag beeeer till vädergudarna att det blir varma och soliga semesterdagar... Med start om två veckor!
Whooop whooop! :)
 
 

Ännu en regnig midsommar till historien...

2013-06-22 @ 11:53:27
28 grader och klibbigt igår och 14 grader och ruggigt idag... Burr!! Nu håller vi tummar och tår att det ordnar upp sig lagom till semestern, bara 16 dagar kvar!! :)
 
Midsommarafton igår då, blev ju inte riktigt som vi planerat... Men vi fick göra det bästa av situationen och bjöd hem Salo, Andreas och lilla Ella hit. Vi började med lunch; sill och potäter, miniköttbullar, ägghalvor och romsås- och philadelphiaostfyllda laxrullar. Yummie!
Sen åkte vi upp till Kvarnkullen inne i Kungälv för att dansa kring stången. Himlen öppnade sig dock när vi kom dit, så vi stod bara och tryckte under träden med varsitt paraply i typ 40 minuter innan vi åkte hem igen, haha! Lyckat! ^^
 
Faster Weronica och kusinerna Felix och Willy var oxå där,
samt Magnus farmor och faster som sjung och sedan dansade folkdans.
Blött!!
Väl hemma igen, blev det balkonghäng med svalkande dryck, för trotts regn var det galet varmt!
Sen middag som givetvis bestod av grillat dagen till ära, fläskytterfilé och baconinlindad haloumi.
Potatissallad och flera goda såser... Och god dryck såklart! Senare fick vi även plats med
jordgubbar, glass och godis i magarna, puh! Kvällen avslutades med sällskapsspel och fullmåne.
 
En regnig midssommarafton i lägenheten blev bra ändå, med hjälp av trevlig sällskap!

Ingen favorit i repris...

2013-06-20 @ 22:27:59
Midsommarafton skulle enligt planerna firas precis som för 3 år sedan... Tillsammans med Anna, Tommy, Salo och Andreas + kids, i Gunnilse. Men Annas lille Anton har tyvärr fått halsfluss och roligheterna har fått ställas in. Buuuhuuu! :(
Såååå tråkigt (mest för Anton såklart) eftersom vi skulle planera våran gemensamma semestervecka på Öland. Förhoppningsvis finns det tid till det en annan dag...? ^^
 
Istället får Salo, Andreas och lilla Ella (som inte va med för 3 år sedan) komma hem till oss i morgon. Känns ju sådär att sitta i lägenhet på självaste midsommarafton, men förhoppningsvis blir det uppehåll när vi åker ut till Hålta och dansar kring stången. :)
Nåja, det blir vad man gör det till...!? Även om vi kommer sakna familjen Alfredsson. ♥
 
Bjuder på en bildbomb från Midsommar 2010, då vi som sagt var tillsammans. Anna höggravid med Anton och Neo och Elvira va pyttesmå, haha... Cute!!
 
Krya på dig Anton! ♥ [För en gång skull är det inte JAG som är sjuk när det är roligheter planerade!]

Blixtrar och dunder... Magiska under!?

2013-06-20 @ 07:12:00
Höll på att sätta frullen i vrångstrupen när jag ännu en gång gick in för att kika prognosen för Midsommarafton, på SMHI appen. Vafaan!?
Vart tog alla solar UTAN mörka moln vägen?? Jag hade nog ropat HEJ ändå, trots att jag kände på mig att gårdagens prognos var för bra för att vara sann... Snyft!!


Sol i sikte!!?

2013-06-19 @ 20:44:00
Nämen...! Ska man våga tro på SMHI's prognos för Midsommarafton? Kan det verkligen stämma att vi ska få sol OCH värme på självaste Midsommarafton??
LOVELY i sånna fall, men jag vågar faan inte ropa HEJ ännu... ;) Vågar ni?


Årsdagen... ♥

2013-06-18 @ 20:33:30
Dagen började med en fin present från gubben min... En parfym som jag gått och suktat efter ett tag. Gucci Rush 2, luktar uuuunderbart, tack darling! ♥ Jag gav honom en solcellsladdare (typ en sån här), vilket även jag kommer ha användninga av i sommar, haha... Man får inte va dum! ^^
 
Efter jobb och dagis, åkte vi ut till Marstrand (eller Koön), för att äta middag på Hamnkrogen. Tänkte först inte "fira" dagen på nått speciellt sätt, men vi var för lata för att laga mat. Så vi slog två flugor i en smäll och åkte till samma ställe som vi var på för 7 år sedan, då jag frågat chans på honom, haha! ^^ Då blev det dock bara en glass på tu man hand... Nu däremot stressade vi i oss maten, eftersom Neo har på tok för mycket myror i brallan för att sitta stilla och mysa på en restaurang. Hmm! You gotta love livet som smårbarnsförälder!
 
 
Neo valde pannkakor, jag grillspett och pappa M en pizza... Yummie!
 
Hamnkrogen har även utkörning för er som känner er sugna, haha... :)
 
En väldigt mysig eftermiddag i solen, till skillnad från vårt dagliga soffhäng framför tv:n... ♥

7 sjuka sjömän!

2013-06-18 @ 12:02:13
Nää, inga sjuka sjömän här inte... ;)
Men idag "firar" jag och gubben min 7 år tillsamans.
♥ Puss ♥ På ♥ Dig ♥ Älskling ♥ Love ♥ You ♥
 
 

Grodisarna

2013-06-17 @ 20:09:00
Kommer ni ihåg att vi hämtade hem en jävla massa grodägg i början av maj? Jag lovade ju att ni skulle få följa deras utveckling... Men då det inte har hänt så mycket förutom att dom kläckts och blivit yngel (bara några dagar efter vi hämtade hem dom) har jag inte haft nått att skriva om, tills nu!
I helgen när vi städade akvariet (japp, så duktiga är vi), la jag över "grodisarna" i en vit balja och såg då att två av dom fått bakben. Neo tjötade om det tidigare i veckan, men jag trodde han misstagit en "bajrand" för ben, haha... Men han hade alltså sett rätt. Små små ben har kommit nu, dock bara på två av ALLA. (Vi har redan varit en vända och släppt ut över hälften, då vi fick hem flera hundra ägg!)
 
En med ben och en (på nedersta bilden till vänster) med bajrand, haha! ^^
 
Och så här fint har dom det på balkongen... Lägg märket till den fina teckningen Neo satt upp åt dom!
 
Nu dröjer det nog inte länge innan vi måste ha på locket hela dagarna (så dom inte hoppar ut) och dom trängs uppe på "klippan" vi gjort åt dom, hihi... :) Förhoppningsvis hinner dom bli färdiga innan vi åker iväg på semester, då vi måste släppa ut dom. Buuhuuu! Våra små bebisar!

Helgen...

2013-06-16 @ 20:39:00
 Fredag eftermiddag samt kvällen, spenderades i soffan framför tvn i vanlig ordning... Lovely!
 
Gårdagen (lördag) började i lugnt tempo hemma, för att sedan övergå i fullt ös medvetslös
på kusin Willys 3-årskalas. ♥ Lyckligare kalaskille får man nog leta efter... Grattis underbaring! ♥
En snabb sväng till Maxi för diverse inköp efter kalaset, sen hem och myyyysa. Regn och åska
ute och godis och levande ljus inne, helt ok faktiskt... ^^ Trots att det är "sommar"!
Idag (söndag) lämnade jag och Neo pappa M hemma, för storstädning och tvättstugehäng, medans
vi åkte iväg på playdate med Jessica & Co. Helt ok fördelning om ni frågar mig. :) Jag fick
klämma lite på söta lilla Siri och Neo och Axel busade lite... Det bjöds på lunch och goa gubbar. Man
tackar! ^^ När Neo tjötat hål i hövvet på mig om att åka hem i över en timme, gav vi upp och åkte...
Vi ville dock inte störa pappa i städandet, haha! Så istället åkte vi och våldgästade moster Emma. ♥
Efter mostermys och lite "träning" (göra-sönder-Emmas-hemma-gym) var det dags att rulla
hemmåt igen... Till ett rent och fint hem med nybäddade sängar. Ahhh! ♥ Om man skulle ta och
gå lägga sig redan nu kanske? Det är ju sååå underbart att somna i nybäddat! ;)
 
Hoppas ni oxå haft en trevlig helg?? Puss och kram!
 

Blow me away...

2013-06-11 @ 20:37:27
Fyyy faaan vad jag längtar efter semestern nu!! Speciellt när vädergudarna har bjudit sol och värme flera dagar... Det gillas! ♥ Nu håller vi tummar och tår att det härliga vädret håller i sig och att inte min semester regnar (och blåser) bort i vanlig ordning. ^^
 
 
Tänk att få spendera fyra lediga veckor med älsklingsprinsen!! ♥ ♥ ♥ Känns knappt som man hinner ses under veckorna nu för tiden... Speciellt inte när han börjat vara ute och leka själv (med kompisar) på gården. Mammas stora kille! ♥

Hänt i veckan...

2013-06-09 @ 20:18:00
I onsdags eftermiddag/kväll kom min bror hit och lämnade kusinerna Klara och Filip för övernattning. Kidsen va högt och lågt och somnade inte förens 22:30 typ... Puh!
Trodde därför jag skulle få mig en skön sovmorgon i torsdags på nationaldagen (pappa M jobbade som vanligt), men där trodde jag fel. 06:18 studsade Neo upp och hade inom 20 minuter väckt sina kusiner och mig. Hujeda mig!
Deras humör föll ganska snabbt och sömnbristen märktes både hos kidsen och mig. Gnäll, gnäll och lite skäll, haha! Så efter att vi lämnat tillbaka kidsen strax efter lunch, åkte jag hem och la mig - medans Neo och M (som slutade tidigt) åkte in till Kungälv och kikade på nationaldagsfirande. ^^
 
 
I fredags var Neo med mig på jobbet, då det knappt va några kids på dagis pga klämdagen. Vi körde dock bara halvdag, fram till lunch. Då hade Neo sushi (risbollar) som önskemål... Sagt och gjort! ^^
Påvägen hem somnade han som en stock i bilen och var därför pigg och glad under eftermiddagen som spenderades ute på lekplatsen tillsammans med en nyckelpiga. ^^ Och sen iväg på kalas hos hans dagiskompis.
 
Igår (lördag) hade vi en städ- och fixardag här hemma. Alltid är det nått pyssla med! :) När vi kände att vi inte orkade va inne längre, åkte vi och spelade minigolf... Årets första runda och antagligen den sista!? Shit va Neo gnällde och skällde på både oss, bollen och banorna, haha!!
 
Och idag (söndag) har vi bara slappat i solen ute på rörtången. Det blåste dock isvindar, så det blev inget bad och det va med ångest jag klädde av mig för att sola medans grabbarna fiskade krabbor... Burr!! Solen tog minsann ändå, vilket absolut inte kändes i stormen. Så nu har jag såklart bränt mig, aj aj aj!! :( Nåja, nu kanske jag inte är blekast i stan längre?? Hahaha! ^^
 
Over and out

Sommarbenen... So far!!

2013-06-05 @ 12:19:00
Jag la ut DEN HÄR bilden på Instagram häromdagen, på Neos "sommarben". I morse slog det mig att det var en väldigt fisig bild, i jämnförelse med hur hans stackars ben ser ut just nu! (Och armbågarna ska vi inte tala om, haha!) Inte så farligt om man kollar på bilden från 2011....?
 

Ser era kids oxå misshandlade ut? Eller är det bara Neo som är klumpeduns?

Barngolfen 2013

2013-06-03 @ 20:40:00
Dags för ett livstecken här i bloggen, eller vad säger ni?? ;)
 
Efter ytterligare en helg med kristallsjukan och flera inställda roligheter (såå tjatigt!!), mådde jag som tur var bra i morse när jag vaknade! :) Det blev dock ingen vanlig arbetsdag på kontoret... FlexLink (som företaget jag jobbar på heter) har nämligen varit en av huvudsponorerna till Barngolfen som gick av stapeln idag, ute på Hills golfklubb i Balltorp.
Så jag har spenderat dagen i ett sponsortält, vid hål 18 i solskenet. Lovely! ^^ En hel del "kändisar" som jag knappt vet namnet på, samt massa golfproffs som jag aldrig hört talas om... Hmm, stenkoll eller inte! Hahaha!! :D
 
Bjuder såklart på lite (iPhone) pics...
 
Johan Edfors heter tydligen den här killen...
 
Giveaways (USB-minnen och golfpennor) och Pomac gick som smör i solsken...
 
Underbart väder hela dagen... Man tackar! ^^
 
Förhoppningsvis fick "vi" in massa pengar till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus! ♥