Vecka 19

2008-02-22 @ 10:59:28
Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.
Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan.
Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.
(((Gravid.se)))

image431

Yes sir!! Idag ska järntabletter inhandlas. Är sjukt trött hela tiden och har huvudvärk i stort sett varje dag. Puhh!! Det tar på krafterna att vara gravid kan ja lova. Hahaha!!
Hoppas jag snart blir piggare så jag kan blogga ordentligt!
Puss på er! Och trevlig helg!! ♥ ♥PS
Ni som vantar på att jag ska lägga ut "magbilder" väntar i onödan!!
Jag kommer INTE lägga ut några bilder på min gravid mage... ^^
Söta små hälsningar..
Signed by: Satu

Åh ta hand om er gumman! Och hoppas ni får en trevlig kväller! Kramizar Satu

2008-02-22 @ 18:18:15
URL: http://satuelisa.blogg.se
Signed by: Camilla

Tack för att du tycker min sida är fin... Såklart är det Lickan som hare pimpat min sida... Hon älskar ju att pimpa upp saker och ting!!! :P

2008-02-22 @ 23:18:25
URL: http://mizziz.blogg.se
Signed by: Sofie

Mycket vatten och vitaminer! Du kommer få den coolaste bebisen ever. Och så får du tänka på att allt som gör dig glad är bra. Skit i att du kan gå upp i vikt :)

2008-02-23 @ 19:28:21
URL: http://hemskast.blogg.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: