Vecka 21

2008-03-07 @ 09:34:06
Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det är också vanligt att svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.
Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte. (((Gravid.se)))

image445

"Tick Tack Tick Tack"
Tycker att veckorna rinner förbi i en rasande fart... Jag är redan i vecka 21, vilket innebär att jag har mindre än hälften av tiden kvar. Tjohooo!! =)
Dom senaste två veckorna har många sagt att jag fått en "bebismage". Hihi... ^^ 
Förut var det ju bara en dallrande fettklump. Hahaha!! =)
Igår va jag och ♥Maggie♥ hos barnmorskan och lyssnade på hjärtat. Jisses!!
Det lät som en galopperande häst. 152 slag/min. Roligt!Ohh, by the way...
GRATTIS på namnsdagen CAMILLA lilla! ^^

Söta små hälsningar..
Signed by: Mika

tack tack =) känns så skönt att äntligen få dagis plats! å där man ville ha plats oxå! =)
Har ju gått hemma sen jul 06 så börjar längta ut till stora världen, även om jag kommer tok ångra mig efter en vecka haha! =)

Visst är hjärtljuden häftiga?? =) låter verkligen som en galoperande häst =)

2008-03-07 @ 12:09:08
URL: http://www.mika83.blogg.se
Signed by: jessica

brukar man inte säga att snabba hjärtslag= något? fastjag kommer inte ihåg vilket det va! haha puss

2008-03-07 @ 15:57:06
Signed by: milla

tack så mkt Hanna som sagt det har varit glest m gratulationerna på min namnsdag...visserligen är inte dagen slut ännu men det blev du o en till sen kom det en kund o gratulerade oxå en stammis en gammal farbror...

2008-03-07 @ 18:55:27

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: