Mission Impossible

2009-08-04 @ 11:54:56

[ O m ö j l i g t • u p p d r a g ! ]

Efter att ha hämtat ut Lillemans medicin (kåvepenin) igår gick jag hem för att ge honom första dosen. Jag var aningen "confused" över HUR jag skulle ge den till honom, eftersom läkaren som skrev ut receptet sa att jag skulle "blanda den med nått gott" och pharmaceuten (tjejen på apoteket) sa att jag skulle ge den "på tom mage... helst två timmar innan och efter mat, då ger den bäst effekt".
Öhhh? Öhhh va ?Jag blev givetvis förvirrad (som vanligt när man får flera rekommendationer) och ifrågasatte pharmaceuten och berättade vad läkaren hade sagt. "Nej nej nej!! Blanda den inte med nått han gillar, då kommer han aldrig vilja ha det igen..." -Svarade hon då!
Jag drog slutsatsen att medicinen antagligen skulle smaka RÖV! Och mycket riktigt gjorde den det... *puke* (Jag har en vana att smaka på ALLT innan jag stoppar det i Neo´s mun, så en droppe kåvepenin blev det även för mig) Men eftersom ♥Neo♥ aldrig smakat innan, gapade han när jag tog fram plastsprutan (?), jag tömde den snabbt och blåste på honom så att han skulle svälja! Hans grimars och gallskrik avslöjade att även han avskydde smaken, men men... Han fick i sig det iaf.
 
När det var dags för dos no.2 senare på kvällen, skrek han redan när han fick sin på plastsprutan. -Såklart! :( Så medans M höll honom i armarna, "bände" upp munnen och tryckte in medicinen... Jag hann dock inte blåsa på honom innan han spottade ut allt!
Så det var bara att ladda en ny spruta och tortera Lilleman ännu mer (förlåt mammas älskling!!). Denna gången förde jag in sprutan lååångt och han blåsa på honom... Men smaken och våran "tortyr" blev tydligen för mycket, så han spydde upp medicinen igen + allt han hade lyckats peta i sig under dagen. Sad Suck!
Så efter ett bad, försökte vi oss på läkarens förslag; "Blanda med något gott" -Vilket fick bli saft! Men den gubben gick inte... Han kände direkt att den innehöll den videvärdiga medicinen och vägrade att dricka. Så inom loppet av 10 minuter hade vi förbrukat 3 dyrbara doser. Men den 4:e fick vi tillslut i honom under högljudda protester. Puh!

Och dagen första dos gav jag honom på sked, direkt efter att han fått sina D-droppar. Antar att han trodde att det va mer D-droppar, men så fort han svalt kom grimarsen tillbaka och han började galskrika. Men han spydde som tur var inte upp det.
Snart är det dags igen, och jag vettefan hur jag ska få i honom dom. O_o Ni som har erfarenhet av äckliga mediciner och barn får mer än gärna komma med tips och idéer För jag tror inte han går på den med skeden igen! Hahah...

Nu ska jag försöka peta i Lilleman lite mat. Han har bara ätit en halv yoghurt och några russin idag, bättre än inget, men väldigt lite om man jämnför med vad han annars brukar äta. Tur att han "har att ta på"! ^)


Ooops, ännu ett lååångt inlägg! Hoppas ni orkade läsa!

Blogglista.se


Söta små hälsningar..
Signed by: Elin (Edvinsmamma)

Stackars lilla Neo som måste äta medicin...

Kanske om du blandar med sylt på en sked eller något då? Förstår om det är både svårt och tufft för er som föräldrar också att ge liten något som inte alls är gott..men som han absolut behöver..



Hoppas att det går bättre denna gång!

Kram

2009-08-04 @ 12:28:24
URL: http://edvinsmamma.blogg.se/
Signed by: Maria

Stackars Neo!



Jag har aldrig kunnat ge Saga flytande medicin eller febernedsättande för hon spyr alltid upp det. Har fått tabletter som jag delat i små, små bitar och lagt i maten och det har hon fått i sig utan problem.



Lycka till med medicineringen!



Kram Kram

2009-08-04 @ 13:00:17
URL: http://sagafia.blogg.se/
Signed by: Anne - ung skådespelare

Han kanske inte ville äta mer för att han fruktade att ni skulle trycka i honom ännu mer medicin :)

Jag minns fortfarande när mamma proppade i mig krossade pencillintabletter blandat med jordgubbskräm eller jodgubbssylt, samt saft. Jag har fortfarande svårt att äta jordgubbskräm & sånt :p

2009-08-04 @ 14:51:01
URL: http://anneliscious.blogg.se/
Signed by: Fia

Om det absolut inte går med den flytande, kolla om det går att få tabletter, då kan du krossa dem och lägga i lite sylt/gröt/yoghurt & det smakar inte liiiiika äckligt.. Fast, sen är det ju inte alla taltter om går att krossa heller.. det var bara en tanke..

2009-08-04 @ 15:56:38
URL: http://www.metrobloggen.se/FiaOfSweden
Signed by: Henric - Ludvig och Elias pappa

Testa med en kaka eller något annat "godis" han får äta. En i varje hand. Funkade på Ludvig när det var hans tur att få penicilin. Det funkade också på Ventolin mot krupp. Lagom förvirrat, gott i händerna och äckligt i munnen.

2009-08-04 @ 17:21:00
Signed by: Sofia

Stackarn :( Det ska då inte vara lätt, en sak som är säker! Lycka till med resten av doserna! Puss & Kram

2009-08-04 @ 17:34:15
URL: http://soufih.blogg.se/
Signed by: Frida

Det är INTE lätt med mediciner men jag har "bara" fort som attan sprutat in den i munne på dom. Lite kommer utanför men det mesta kommer iaf i magen.

Hoppas att det fixar sig & att lillgubben snart blir bättre.

Krama<r3

2009-08-04 @ 20:08:41
URL: http://fantastiskamamman.blogg.se/

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: