Diskriminering??

2009-12-07 @ 11:38:07
Var det nån som såg Kalla Fakta på tv 4 igår? Kort och gott handlade det om en muslimsk kvinna som nekades jobb inom barnomsorgen pga av att hon bär niqab, en heltäckande slöja där bara ögon syns! Nu har hon anmält ärendet till DO...

Personligen tycker jag det är helt rätt att inte sätta in någon som inte visar sitt ansikte i barn och skolomsorgen. Jag (eller pappa M) hade aldrig velat lämna ifrån mig Neo till en person som jag inte sett ansiktet på. ALDRIG!
Vanliga slöjor kan jag acceptera i dom flesta yrken, men någonstans måste vi (Sverige) dra gränsen. Om dom inte ens tillåter beslöjning i skolorna i ett muslimsk land som Turkiet, varför ska då vi göra det? Helt befängt!

Sen om det står i koranen eller inte, att kvinnor ska "täcka sig", skiter jag fullständigt i! Vi lever på 2000-talet och den där koranen skrev faktiskt på 600-talet om jag inte är helt ute och cyklar...? Dags att modernisera den kanske?
Personligen tycker jag (även om jag inte läst den) att koranen verkar vara som ett regelverk mer än en helig skrift. 

Och NEJ!! -JAG ÄR INTE RASIST!!! Jag har flera kompisar som är muslimer, vissa av dom avstår "bara" från griskött medans andra kör hela rubbet med slöja (dock inte niqab), ramadan, ber fem gånger dagligen osv osv...
Tycker bara att vi nått gränsen för vad dikriminering egentligen är! Skulle tex en nudist få jobba naken, oavsett vilket yrke han/hon väljer? -NEJ!

~ The botten is nådd! ~
Blogglista.se



Söta små hälsningar..
Signed by: Hanna o Elliot

Jag håller helt med dej!



Jag tittade också igår och försökte få mig själv att tycka att de va helt ok. Att man ska acceptera religioner och så.. men nä.. jag tycker itne heller att de ska behöva gå så långt som att man täcker hela sig. Som du skriver så får ju inte nudister jobba nakna.. dom får ju inte ens bada nakna på offentlig plats.. :)

2009-12-07 @ 12:46:53
URL: http://elliotochmamma.blogg.se/
Signed by: Maria

Håller fullständigt med dig!!

Jag tror inte att jag hade lyckats att få dottern att stanna på dagiset om det hade varit någon där med heltäckande slöja, ser allt lite otäckt ut.



Kram Kram

2009-12-07 @ 12:50:16
URL: http://sagafia.blogg.se/
Signed by: Nina

Jag blir så sjuuuuuuuuuuuuukt irriterad på det där. var det igår det gick. suck. ja å en vän satt å prata om det där. när det kom på nyheterna för en tid sen så blev ja riktigt sådär irriterad. Blir sällan det av nyheter. Men dem kallade sverige ett rasistiskt land. Nån måtta får det väl vara. Jag är inte heller rasist. Men skulle inte vilja att mitt barn arbetade med nån som man bara såg ögonen på..



Dessutom, om vi skulle åkt till deras land, vara i deras religion, så hade VI fått anpassa oss till dem. Varför kan det inte vara så i sverige med!



å en sak till. Dem sa att vi var emot deras religion. Vi är ju inte emot den. De får utöva den bäst fan dem vill. Men gränsen måste ju dras nånstans..



va väl som i schweiz. lr vart va det. där dem hade röstat om att dem inte skulle bygga en sån där.. ehmm.. va heter det.. böneropare.. du vet som de har i turkiet som ropar ut yalla yalla varje timme. dem hade sagt nej iaf. å fick så mkt skit om att dem va rasister. men dem hade ju inte sagt att dem inte får utöva religionen. fanns ju moskeer å sånt. bara inte böneropare..



nej är dem inte nöjda med hur vi har det, flytta tillbaka dit där det är sååååååå bra då.. va ja elak nu?

2009-12-07 @ 13:07:12
URL: http://modesida.blogg.se/
Signed by: caroline

Jag missade programmet men håller med dig. jag skulle heller inte velat lämna min son, dessutom har jag jobbat på förskola i 3år och kan inte ens tänka mig att det är vidare trevligt att ha en kollega man ALDRIG ser. Jag har massvis av utländska vänner så det handlar inte om det utan mer om att dra gränsen. ta desen dit man kommer.. också.



Så jag tycker det var rätt.

2009-12-07 @ 13:08:08
URL: http://carolinekalvelind.blogg.se/
Signed by: milla

håller fullständigt m alla inlägg som ngn sa ta seden dit de kommer ok m slöja men heltäckande nej

2009-12-07 @ 19:14:09
Signed by: Mika

Kunde inte ha sagt det bättre själv!

Skulla aldrig lämna mina barn till nån som inte visade ansiktet!

kram!

2009-12-07 @ 20:57:30
URL: http://mika83.blogg.se/
Signed by: Angen

Tack tack =)

jag har redan börjat planerat nästa...det är beroende framkallande =)



2009-12-08 @ 00:37:39
URL: http://angenf.blogg.se/
Signed by: diana

hej ska bara börja säga att du har jätte gullig son.. jag själv e muslim, men jag håller med dig, jag skulle inte vilja lämna mina barn med en som jag inte vet hur hon ser ut.........

2009-12-09 @ 19:14:42
Signed by: Anonym

Håller med dig Hanna!

Okej, gör va fan ni vill men snälla försök att anpassa er? Vi lever i Sverige, ett kristet land och så ska det förbli!



Danni

2009-12-09 @ 22:49:32

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: