Diskriminering??

2009-06-04 @ 21:32:49
[ v a r n i n g ! p m s a t t a c k ! ! ]

Nu börjar jag bli riktigt jävla trött på kollektivtrafiken i Göteborg. *hmm* Inte nog med att det är dyrt, trångt, varmt, förseningar mm, så är det oftast ett rent helvete att få ombord, och sedan plats, med barnvagnen!!

På dom flesta bussar finns det bara plats för 1-2 barnvagnar, och är det nån gamling (no offence!) med rullator på bussen så får det knappt plats EN barnvagn. Sen verkar busschaufförer ha väldigt dålig syn (som jag skrivit om förut), eftersom dom alltid stannar typ tre meter från trottoaren. Det blir med andra ord ett STOOORT "gap" mellan bussen och hållplatsen och nästintill omöjligt att få av eller på barnvagnen. *frown*
Har man ännu mer otur (vilket har inträffat flera gånger) så är barnvagnsplatserna redan upptagna och då får man snällt (läs: arg som ett bi) vänta på nästa buss. Har man ännu mer otur (japp, det har oxå hänt!) så är även nästa buss full av barnvagnar.
Alternativet är då att fälla ihop sin barnvagn och lägga den i lastutrymmet och sedan ha sitt barn i knät. -Vilket jag oxå gjort och avråder er andra från att "prova". Barnvagnen var typ misshandlad efter en omgång i lastutrymmet och ♥Neo♥ fick panik i mitt knä. -Speciellt när chauffören kör i 120 på 70 vägarna! Alternativ 2 - gå dit du ska!! Eller vänta på en tredje buss...
Skulle man nu ha sån tur att man kommer på en buss OCH får en plats (ungefär samma sannolikhet som att vinna på lotto) så kan man ge sig faan på att stämpelautomaten sitter framme hos chauffören och inte vid "barnvagns ingången". Visst kan jag gå 4-5 steg åt höger och stämpla mitt kort... OM chauffören har tålamod och väntar med att köra, tills jag är tillbaka hos ♥Neo♥ och barnvagnen. För är jag inte det, finns det stor risk för att vagnen välter!! (Även det har inträffat) -Dom kör ju som sagt som idioter!!! *devil*

Nog om bussar!  O_o

För min del blir det mest spårvagn, eftersom jag bor i kortedala. Det finns med andra ord hela 3 linjer att "välja" mellan,  beroende på vart man ska åka!
Och har man tur kommer det en NY vagn, utan trappor, utan andra barnvagnar, med fungerande stämpelautomater vid "barnvagns ingången".
Men idag har jag haft allt annat än tur! (Därav detta inlägg!)
Jag och Camilla skulle ta oss hem från stan med våra vagnar, en tur som vanligtvis (utan barnvagn) tar ca 15 minuter. Men idag var den ena vagnen efter den andra, gammal. Vilket innebär att det är trappor och trånga dörrar. (Plus att dom var fullknökade!) Jag tror vi "missade" 5-6 vagnar pga detta. *iih* 
Det är faan diskriminering!

*growl*

Hiss!


Diss!


Hiss!Diss!


Sådär... (: Nu har jag fått gnälla lite och mår genast mycket bättre! ^) Var det nån som orkade läsa allt?? Hahaha! Själv brukar jag aldrig orka läsa så här "långa" inlägg, så jag förstår er som inte läst.

Slutsats: Jag vill ha en bil, helst en rosa! ^^
Ni vet vad ni ska göra...
Blogglista.se

Söta små hälsningar..
Signed by: maria

Jag håller med dej. Det är skit svårt att åka buss med barnvagn. Jag har i och för sej tur som bor typ där bussen börjar gå så om jag är där i god tid får jag på min barnvagn först men det blir svårare för de barnvagnarna som kommer efter :)

2009-06-04 @ 22:21:38
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/
Signed by: ☆ ☆ ☆ ♥ M@rie ♥ ☆ ☆ ☆

Håller helt med dej i de bed bussar & spårvagnar.

Bodde sj i kortedala när min son var liten å de gammla vagnaran var ibland ett helvete att få på barnvagnen på om där var en massa som skulle ut å åka samtidigt som just en sj.

Å på Bussarna ska man inte tala om hur dåligt dom tänkt som valt att bygga dom.. De får ju knappt plats 2 vagnar ens. helt sannslöst dåligt ..

Nääe tacka vet jag egen bil eller en sambo som har HIHI.. Å sen så förtillfället har jag ingen liten som måste åka vagn men de kommer en dag då vi får även de så här ska de tas körkort fram över ..Hoppas du/ni haft en toppen dag förutom allt med spårvagnar/bussarna..Mvh marie

2009-06-04 @ 23:16:24
URL: http://lillebuu.webblogg.se/
Signed by: ★☆♥MARIE&NOEL♥☆★

Ja gillar inte ens gamla spårvagnen UTAN barnvagn... vet inte om ja vill komma ner till GBG i sommar nu.. =P

2009-06-05 @ 07:22:51
URL: http://angeleyes81.blogg.se/
Signed by: Liams mamma

Ojojoj vilken dag :(Måste bara fråga vart ni hittar dem roliga gubbarna?Jag snodde en... hoppas det vart ok!?!

2009-06-05 @ 07:47:10
URL: http://detbastasomfinnsliam.blogg.se/
Signed by: Camilla & Mikaela

svar: jag vet men tävligen har ju massa dagar kvar.....och du ska ju dra ett numer och jag vill inte vara så lång fram =)

2009-06-05 @ 08:08:54
URL: http://camillamakita.blogg.se/
Signed by: Erika

hihihi det är inte lätt :Pkram

2009-06-05 @ 09:08:36
URL: http://stoltmammatillmira.blogg.se/
Signed by: Linda

Hihi...jag känner så väl igen där med kollektivtrafiken. Vi bor visserligen inte i Gbg, men även här stannar oftast bussen typ 2-3 meter från kanten så att få på vagnen är ett projekt i sig. Sen ska man våga lämna barn & vagn för att betala medans chauffören har så bråttom att åka iväg.

2009-06-05 @ 09:22:57
URL: http://banton.blogg.se/
Signed by: Mia

hej hej, var i göteborg för ett par veckor sedan, kommer från liten liten håla i blekinge som heter sölvesborg. Jag var förvånad av hur bussarna körde fort och tog ingen hänsyn verken till gamla eller små bebisar. Jag har en flicka på 3,5 och en flicka på 8 månader. Jag älskar göteborg det är så trevlig stad. ha en bra dag //Mia

2009-06-05 @ 21:09:21
URL: http://vildaviola.blogspot.com

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: