Tandläkar- och dagisbesök!

2009-05-05 @ 19:39:20
Hej å hå... Vilken dag! (Som vanligt)

Som ni kanske läste i morse, så slog ju ♥Neo♥ sig så han började blöda rätt kraftigt i munnen. Vi visste inte om det va tänderna som kommit till skada eller om det "bara" va ett sår på insidan av läppen. Men vi tog det säkra före det osäkra och bokade en tid hos tandläkaren. ♥Neo♥ har alltså varit hos tandläkaren idag för första gången...
Det va dock ett väldigt kort besök, eftersom det såg fint ut. Vad hon (tandläkaren) kunde se med blotta ögat, så var tänderna inte skadade. Däremot hade hans "sträng" under läppen gått av - därav allt blod!! (frenulum heter den tydligen och man har även en under tungan. överkurs: killar har även en frenulum på penisen, vid ollonet! hmmm...)
Skulle han däremot sluta äta eller/och dricka, samt om tänderna ändrade färg, skulle vi komma tillbaka med honom. Men hon tyckte det va onödigt att röntga när allt såg fint ut.
Det lilla såret som är under läppen, där "stängen" ska sitta (som nu hänger löst och ser allmänt läskig ut) ska jag badda med Hexident, 2 gånger om dagen i 5 dagar. -För att hålla borta bakterier!

Förutom ett besök hos "käftis", så har vi även besökt två dagis (jag vet att det heter förskola!!) idag. Han ska visserligen inte börja förens i januari och då har han antagligen en plats hos Lilian som ska bli dagmamma. Men OM nått skulle strula eller om vi skulle flytta från kortedala, så känns det skönt att ha en kö plats till dom kommunala förskolorna. Och innan jag gör mina val vill jag gärna kika runt, så jag vet vad det är för ställe. Bara tanken av att ens lämna bort honom hela (?) dagarna gör mig fan gråtfärdig. Men det är ju så det funkar...

I vilket fall som helst, så verkad båda förskolorna helt ok. Den ena hade små lokaler men en jätte fin och mysig gård. Medans den andra hade stora lokaler med många rum och en tråkig utegård. GAAAHAA!! Man kan verkligen inte få allt här i livet va?? *hmm*
Nu hoppas jag att vi inte ens behöver placera honom på ett dagis, utan håller tummarna för att allt "funkar" med Lilian. Det känns som Lilleman lätt kan "glömmas bort" i en så stor grupp som det är på dagis. Hmm... Nåja, den dagen den sorgen. Det är ju trots allt, låååångt kvar till januari. Eller?
BTW, visst blev han söt i sina "Älskade Hjärtegryn" -kläder?? *love*

En favorit är att "hångla" med sin egen spegelbild... *kiss* 

 
Hmm! Bör jag vara orolig? O_o

Nu ska jag ta mig ett glas nyponsoppa i väntan på Desperate Housewives. Mys pys! ^) Vad ska du hitta på en kväll som denna??

Ni glömmer väl inte att rösta??
Blogglista.se

Söta små hälsningar..
Signed by: Elin (Edvinsmamma)

Skönt att det såg bra ut och att tänderna inte är skadade!



Han är verkligen hur söt som hellst i sin nya dress :)



Kram

2009-05-05 @ 20:38:10
URL: http://edvinsmamma.blogg.se/
Signed by: Nina

usch då va jobbigt att behöva åka dit. men ja förstår att ni tog det säkra före det osäkra. skönt att det ändå såg bra ut!



så söt han blev i kläderna! :D

2009-05-05 @ 21:56:17
URL: http://modesida.blogg.se/
Signed by: Amanda

Vad skönt att inte tänderna tagit skada. Det brukar juh kunna blöda mycket när man slår sig i munnen. Ser ofta läskigt ut. Usch jag ryser bara jag tänker på det!





Snygg han blev i nya dressen! ^^

2009-05-06 @ 06:07:30
URL: http://creyla.blogg.se/
Signed by: tinkerbellan

Ja han kämpar tappert.. o oftare o oftare gör han det med.. heheh.. snart ställer han sej kanske upp utan stöd.. Hahaha kul ju att han inte ens kan sitta ännu, men han kan dethär lixom hahaha

2009-05-06 @ 08:45:47
URL: http://tinkerbellan.webblogg.se/
Signed by: Lilian Söderman Olofsson

Nämen, sötstrut!:o) Jättefin kille i jättefin stass!:o)



Stackars liten som slog munnen! Med alla blodkärl som finns där måste det ha blött rätt rejält?



"Frenulum"...ja, nu har jag ett ord för det också - eller för två saker;o)



Klart han ska vara och mysa hos mig, bara de kunde meddela mig hur det blev. De skulle ju ta beslut igår, men när jag gick in och läste dagordningen för deras sammanträde kunde jag inte hitta det som en punkt konstigt nog... Jag ska försöka ringa dem i dag, så jag får klarhet.



Pussa på lille gryn, så han blir bättre snart!:o)

2009-05-06 @ 09:03:49
Signed by: Lise-Lotte

Jag kände också så där i början med mina barn att jag inte ville ha de där hela dagar, men som tur är så pluggar jag på distans så vi har långsamt gått upp i tid. Så nu brukar de vara hos dagmamman antingen 8-14.30 eller 9-14.30, men när jag är klar nästa år så kommer det ju bli längre...

2009-05-06 @ 09:07:51
Signed by: Lise-Lotte

Såg att min bloggadress inte kom med på förra inlägget om dagmamman...

2009-05-06 @ 09:08:35
URL: http://supermum.blogg.se/
Signed by: Emma

Vilken lättnad att tänderna klara sig oskadda!



Vilka fräcka kläder han har :)

2009-05-06 @ 14:07:34

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: