~ Grekland ~

2009-10-04 @ 21:33:48
Sorry sorry sorry! Har varken haft ork eller lust att sätta mig framför datorn sedan jag kom hem... Det va sååå skönt att "slippa" blogga under en vecka. Men jag hoppas min glöd kommer tillbaka snart! 
I vilket fall som helst, kommer här en "kort" sammanfattning av våran underbara semestervecka i Grekland. Enjoy!

Torsdagen den 24:e september kl 18.15 lyfte vi från Landvetter för att ca 3,5 timme senare landa på Kreta - Chania.
Flygresan va en mardröm! Som ni säkert redan vet så är jag flygrädd, men i detta fallet va min flygrädsla det minsta problemet.
Neo va övertrött, gnällig och allmänt jobbig. Att underhålla en 14 månader gammal h(g)ulligan på 1 kvm så länge är inget jag rekommenderar. Jag och M fick turas om att ha honom i knät (han hade inget eget säte!!) och han hade miljarder myror i brallan, så han kunde absolut inte sitta still, utan skulle klättra, pilla, skrika, slåss osv. Att få honom att somna va omöjligt, så det blev en lååång och jobbig flygresa!
När vi väl landat och Lilleman fick springa av sig lite på flygplatsen, satte vi oss på bussen som skulle ta oss till Platanias. Den tog ca 40 minuter och efter ungefär halva bussresan somnade tillslut Neo i pappa M´s knä -ståendes!!
Vid midnatt checkade vi in på hotellet och alla tre somnade som stockar, helt utslagna efter den långa och jobbiga resan!

fredagen vaknade vi till ett grått och blåsigt väder. Det va dock inte kallt, så vi tog oss ett morgondopp i havet ändå... Lovely!
Vi spanade in hotellområdet som låg precis vi stranden och bara ett stenkast från restauranger och shopping. Hotellet hade två pooler samt bar/restaurang. Våran lägenhet låg på bottenplan, med två ingångar/altaner. Ett litet rum med minikök och ett sovrum med dubbelsäng och en resesäng. Lägenheten hade även två badrum som såg exakt likadana ut, haha...
Hotellet och lägenheten va med andra ord toppen!
På fredag eftermiddag kom även min pappa ner till Kreta. Han hade tagit en ospecificerad sista minuten resa och visste inte ens vart han skulle bo. Men som tur var hamnade han på ett hotell som låg ca 500 meter från vårat. Lucky!

Dom gråa molnen höll i sig både på lördagen och söndagen och det blåste STORM och va rött flagg på stranden. Men vi lekte i sanden och tog oss några dopp i den kalla poolen. Åt gott och shoppade lite.

måndagen behagade solen kika fram, men dom höga vågorna, stormen och den röda flaggan var kvar... Mot tisdagen avtog vågorna och solen sken resten av våran vistelse. Så dagarna såg ungefär ut så här: Sola, bada, gräva i sanden, plocka stenar, sola lite till, vila, göra sig i ordning för kvällen och avsluta med en god middag på nån mysig restaurang. Om orken fanns kikade vi lite i affärerna och Neo åkte karuseller.

Flygresan hem kunde gått bättre, om det inte hade blivit försenat i 3 timmar. Vi steg ombord i tid med blev sedan sittandes PÅ planet i 3 timmar pga nått fel. :S Vilket resulterade i att 50 passagerare fick stiga (tvingas) av innan vi äntligen kunde flyga hem till kalla Sverige igen.

Som sagt, väldigt kortfattat. Men förutom flygresorna hade vi en kanon vecka! Slänger såklart in lite bilder oxå... Enjoy!

[ Alla småbilder är som vanligt klickbara! ]




Gräva ner pappas fot är kul...






Sand är kul!


Bad och strandmys!


På väg mot poolen...


Laddar med armpuffarna!


Badkaret va oxå kul att bada i...


Neo levde på pommes och vatten melon i en vecka, yummie!


Maggie med sin nyinköpta t-shirt, haha!



Ooooooops!!
  

Ett skönt dopp med pappa M!


Poolen va kall, men uppfriskande!





Neo´s café!


Spanar in Chania från morfars axlar.


Yamas!


Neo säger "Hej Då" till det stora havet för den här gången...


Sådär, detta var några av dom ca 900 (!!) bilderna vi tog. O_o Kanske lägger in några fler en annan dag... För nu måste jag dra vinnaren av den avslutade "Barnens Gruva" -tävlingen! Orkar dock inte presentera vinnaren förens imån... Spännande va? :P

Hoppas ni har haft en trevlig helg, trots det tråkiga vädret!
Och glöm inte att RÖSTA på min blogg!! Blogglista.se

Söta små hälsningar..
Signed by: Nina

Som jag längtat efter en uppdatering :D I KID U NOT! LÅter som ni hade överlag en härlig resa. Trist att ni hade lite dåligt väder å så bara. Även det där med flyget. Usch för att få sitta iiiiiii planet. Räcker det inte med att där är försening. FY, stackare! Blev så himlans depp här när ni åkte, blev ju sugen själv på att åka tillbaka. Varit så grått å kallt här hemma. Hösten är verkligen här!



Neo är lika söt som vanligt =) Tycker det är sjukt att man ska behöva sitta med ett barn i famnen tills dem är två år. Faktiskt. Undrar hur dem tänker? Är ju inte det lättaste!



Välkommen hem!!!!!!!

2009-10-04 @ 21:48:00
URL: http://modesida.blogg.se/
Signed by: Anna

Så gött =)



Nästa år följer vi med ;)!!!

Pöss å kram

2009-10-04 @ 22:15:05
URL: http://mammatillelvira.blogg.se/
Signed by: Nina

å tack, men det är långt ifrån klart. är ju inte direkt jätte haj på saker å ting. så ja pillar å så. å förhoppningsvis så är det klart EN dag :P



ja visst är det så jäkla tråkigt med det här vädret. ja blir galen. jobbigt å gå ut med hunden och jobbigt att hitta på någe med ungen. Han är i någe mellan läge. han kan ju inte gå än (själv) å då blir det inte lika skoj. hemma klättrar han ju överallt. då blir man galen för det :P



det va mitt blod. det bara rann som fan. det va en pöl på noll sek. va ingen höjdare. ja har en privat blogg. kan väl maila dig lösen å så. så kan du läsa där. slipper ja dra allt :D



va iaf skoj att du uppdaterade! :D kul att ha dig tillbaka! Har du förresten fått ditt album nu? som du gjorde innan du åkte? blev du nöjd? =)



krams!

2009-10-04 @ 22:20:27
URL: http://modesida.blogg.se/
Signed by: Nina

så nu har du mail!

2009-10-04 @ 22:22:00
URL: http://modesida.blogg.se/
Signed by: Elin (Edvinsmamma)

Så roligt att läsa om eran semester!

Ni verkar ha heft det hur bra som hellst, trots blåst och röd flagga :)



Super härliga bilder!

Kramar

2009-10-04 @ 22:41:16
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Signed by: Emelie

Ni verkar ha haft det toppen och bilderna är super fina!!!



VILL OCKSÅ UTOMLANDS :-(



Kram

2009-10-04 @ 22:48:45
URL: http://fambabunovic.blogg.se/
Signed by: Therese - Mamma till Alfred och ängeln Lucas

Gud vilka underbara bilder =)

2009-10-04 @ 23:05:34
URL: http://tostberg.blogg.se/
Signed by: Lena

såg himla gött ut!fina bilder men mest diggade ja maggies nya tröja=)cool!

2009-10-04 @ 23:40:20
Signed by: Amanda

Underbara bilder ni har tagit! Det ser ut att ha varit en riktigt fin resa. Trots att det lät allt annat än kul med flygresan dit.

Kul att där fanns ett café som också det hette Neo. :)

Kram

2009-10-05 @ 12:22:37
URL: http://creyla.blogg.se/
Signed by: Madeleine

ååhh, vilka underbara bilder. Inte alls så man längtar bort!! Vill oxå ha värme nu!!! Var det varmt där nu?? Nya tävlingar igång hos oss ;-)

2009-10-05 @ 20:16:47
URL: http://www.muppsan.com
Signed by: Nikita

herregud så mkt fina härliga bilder =)

ni verkar haft det bra!!

2009-10-06 @ 04:43:04
URL: http://nikital.blogg.se/

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: