Jävla läkare...

2010-11-01 @ 20:14:46
Är så sjukt trött just nu och har varit det hela dagen. Så jag ber redan nu om ursäkt för stavfel och osammanhang i detta inlägg. ^^

Hade sjukt ont i halsen igår kväll, inatt och imorse. Kunde knappt prata och att ens svälja salivet va ett helvete. Lös med ficklampa i svalget och efter att ha googlat runt lite (finns det nått farligare än att googla när man är sjuk??) fick jag för mig att jag hade halsböld. Fick ju diagnosen halsfluss igår och visst att halsfluss gör skitont (har haft det "miljontals" gånger förut) men den smärtan jag har haft nu är fan i klass med en förlossning alltså... På riktigt!! (Neo är visserligen över 2år och mitt minne kan ha bleknat en aning ;o)
Gick och bävade för att svälja och spottade hellre ut salviet än att svälja det. När jag försökte äta frukost satt jag och slog i bordet (!?) för att kunna svälja, visste inte vart jag skulle ta vägen.

Så i förmiddags blev det ytterligare en sväng till vårdcentralen för att säkerhetsställa att det verkligen var halsfluss och inte halsböld... Eller både och??
Dagens läkare frågade om besöket igår och undersökte mig sedan ordentligt, kikade i halsen länge och i olika vinklar, kollade öronen, lyssnade på lungorna, frågade om min sjukdomshistorik osv.
Han (dagens läkare) tyckte dock inte att det såg ut som halsfluss och sa även att gårdagens provresultat va negativt... (Alttså INTE halsfluss!) WTF!?
Visserligen var gårdagens läkare utländsk och pratade inte jättebra svenska (vilket borde vara ett krav i vissa yrken!), så när han använde halsfluss, provsvar och antibiotika i samma mening fattade jag det som att jag hade halsfluss. Dessutom står det tonsillit på mitt recept och på klisterlappen på Kåvepeninpaketet, vilket betyder halsfluss eller?? Hmm... Jävla läkare!!

I vilket fall som helst tog dagens läkare prover för både körtelfeber och struma. Körtelfeber-provet fick vi svar på redan idag och det va negativt, men struma-provsvaret får jag reda på på torsdag. Håll tummarna, jag vill inte ha struma!!
Sedan fick jag en remiss till öron näsa hals -kliniken på Lundby Sjukhus, dit jag åkte direkt. Väl där hade jag så ont att jag höll på att avlida... (Ibland måste man överdriva lite för att få rätt feeling på inläggen ;o) Och min dubbelhaka, som är rätt stor/tjock i vanliga fall såg ut som en bulldogs = STOR. De såg knappt ut som jag hade nån hals och "dubbelhakan" var väldigt varm.
Väl inne hos speciallist läkaren kollade han med kamera ner i svalget på mig, han gick in genom näsborren efter att ha sprutat in nån nässpraysliknande bedövning. Läskigt!!
Både struplocket och luftstrupen va svullna och röda, så jag fick 8 betapred tabletter (kortison - samma som Neo fått mot sin krupp) för att svullnaden skulle lägga sig och lite smärtstillande.
Efter ca en timme kollade han med kamera igen... Fortfarande rött men inte lika svullet. Puh! Smärtan hade dessutom lagt sig vilket va skönt.

Han kunde dock inte svara på vad jag hade för sjukdom, utan trodde det va nått virus som satt sig på luft/strupröret. Han rådde mig dock till att äta klart min kåvepeninkur och sa att jag måste återkomma om det blev sämre eller om det inte blev bättre på några dagar. Och så fort jag fick jätteont skulle jag ta 2 alvedon (eller panodil) och 1 ipren för bästa effekt.

Såå... Summan av kardemumman är alltså att jag inte har halsfluss, men nått annat jävla skit som stör halsen. Icke svenska läkare ska jag fösöka undvika händanefter, såvida dom inte talar bättre svenska än mig. (Nej, jag är inte rasist!!) Oxå inväntar vi strumaprovet som kommer på torsdag! ^^

Peppar peppar så har jag inte så där jävla ont längre (just nu?)... Jag kan svälja mitt saliv, dricka och äta hjälpligt. Tjohooo!!
Hoppas jag överlever natten och att morgondagen blir betydligt bättre och roligare. Idag har varit en mardröm!!

Älsklingen har satt upp den här ↓ fina väggdekoren ovanför
sängen i vårat sovrum nu. Men jag tror att han avstår pussar
från mig i några dagar framöver... ^^ Haha!! Eller vad tror ni?

(Fotad från sidan för att inte blixten ska "blänka tillbaka")

Tack för alla "krya på hälsningar"! Orkar tyvärr inte svara på
dom nu, utan flyttar över till soffan och slappar istället. Kram på er!
Blogglista.se


Söta små hälsningar..
Signed by: Anonym

Krya på dig Hanna. Fina väggdekorer!!

2010-11-01 @ 20:26:01
Signed by: Lilian Söderman

Men stackars dig, Hanna! Inte ditt år vad gäller sjukdomar, så det är tur vi snart är inne på 2011 så att det kan bli bättre och friskare än det här! Bamsekramar till dig! Fint ni får (och har) hemma!:-)

2010-11-01 @ 21:01:21
Signed by: ☆ ☆ ☆ ♥ M@rie ♥ ☆ ☆ ☆

Krya på dej gumman...

Håller helt mä dej där om de med läkare som inte kan tala svenska ordentligt.

Råkade ut för en psykolog som var iranier & dansk te råga på allt å han fatta inte vad jag sa eller något sånt å ja förstod knappt hälften av de han sa så jag bytte läkare omedelbart.

Har nu i efter hand fått reda på att de e många med mej som fått denne danske läkare å varit tvungna å byta.Så stå på dej nästa gång du e tvungen att söka läkarvård.

2010-11-01 @ 21:09:43
URL: http://lillebuu.webblogg.se/
Signed by: Anna

Håller mina tummar på att struma-provet visar negativt!!

Och jäkla skit-läkare som säger halsfluss när d inte ens har det.. usch och fy för svensk sjukvård ibland (ofta)

Kram!!!

2010-11-01 @ 22:11:42
URL: http://mammatillelvira.blogg.se/
Signed by: Nina

usch ja förstår att det vart en soppa..!ja trodde ju med att du hade halsböld då ja trodde att du hade halsfluss..ja hade ju en period då ja hade mkt halsfluss. men sen en dag svällde det bara igen å ja fick sitta å spotta för ja kunde inte svälja.. fick ett kuvert nere hos vårdcentralen å blev skickad till huddinge sjukhus..där skulle dem undersöka mig å ja trodde ja skulle svimma.. mina halsmandlar va ju så stora med så dem fick verkligen gräva.. aj! men det va "bara" en ordentlig halsfluss..bästa va ju att ja säger att ja inte kan svälja så ger dem mig två alvedon å säger, här ta det här ??? jii haa bra det går då..skönt iaf att dem tog dig på allvar idag å skicka dig vidare för ytterligare koll å så. men läkarn igår. jäkla mongo. får man skriva ut recept sådär även om det inte är halsfluss.. så jäkla konstigt! hoppas dem funkar iaf! kramis

2010-11-01 @ 22:25:10
URL: http://deliciously.se
Signed by: freja

sent svar.. men yes, ola är lika snygg IRL!

2010-11-02 @ 02:01:24
URL: http://stocktownstories.blogg.se/
Signed by: Amanda

Men fy vilket strul! Hoppas du mår lite bättre snart av kuren då. Undrar vad det var för klåpare till läkare som säger halsfluss och ger medicin när det sen inte är det?? Ibland kan man verkligen bli mörkrädd för hur sjukvården fungerar. :/

Krya på dig!

Kramar

2010-11-02 @ 07:21:12
URL: http://creyla.blogg.se/
Signed by: Sasha

sv; ja man kan ju alltid hoppas, får se nästa vecka då jag beställer det om jag får kroppen också ;)Men stackars dig! Så jobbigt att ha ont. Jag själv mår ksitdåligt just nu och har fått veta att mina njurar är jättedåliga :( Men jag har också en utländsk läkare :p Men jag går till privatläkare och han är dansk, men jag pratar ju daska så inga problem för mig. Det dåliga är bara att han är i stockholm två dagar i veckan, för resten av tiden jobbar ha i danmark.

2010-11-02 @ 11:05:27
URL: http://sashas.se
Signed by: Maria

Men jösses, vad sysslar dem med!!!

Din stackare säger jag bara...

Hoppas att du mår något bättre i dag i allafall.

Krya på dig vännen.kram Kram

2010-11-02 @ 13:06:30
URL: http://sagafia.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: