Blöjbekymmer...

2010-09-27 @ 21:15:03
[Ni som inte pallar "kiss-och-bajs-snack" kan sluta läsa här och nu...]

Jorå, Neo är fortfarnade blöjfri dagtid. Har även provat på att vara ute en hel del utan blöja och det går fint... Nån enstaka olycka har givetvis hänt, tex i lördags på höstmarknaden, när han sov i vagnen. Oooops! -Tur att vi alltid har extrakläder med nuförtiden. ^^
I vilket fall som helst, så har han väldigt svårt för det här med att bajsa på pottan. No 2 sparar han tills han får på sig en blöja, oftast på kvällstid eller om vi ska iväg på nått som "kräver" blöja. Det slår typ aldrig fel...
Vi har verkligen försökt få honom att bajsa på pottan och ibland har vi även lyckats, men annars är det alltså blöjan som gäller. Ibland håller han sig så länge så han blir förstoppad och får ont i magen.
Hur kan man vilja bajsa i blöjan istället för i pottan? När man väl gjort det på pottan några gånger, borde det ju vara jätteäckligt att göra det i blöjan? Eller?
Det är inte heller så att han ber om en blöja när han är nödig, istället går han och småfiser och gnäller. När vi frågar om han behöver bajsa blir han arg och säger "Neo inte bajsa pottan!!". Suck!!

Så, min fråga är nu... Har ni andra varit med om detta? Och hur lyckades ni ta er ur det? Tacksam för feedback... ♥

Och eftersom jag hatar bildlösa inlägg, så slänger jag
in lite bilder från gårdagens lisebergsbesök, enjoy! ^^

Vårat sällskap - Sanna och Younes


Nu duscha, sen sova... Zzzzz! ^^
Blogglista.se


Söta små hälsningar..
Signed by: Nina

min vän va med om det. han klara allt annat galant och sa till om blöja då han ville bajsa. men om han inte hade nån på sig så höll han sig. å fick ju såklart ont. Nu kom hans lillebror och då sa mamman att lillebror ska ha blöjorna nu. höll på ett tag innan och det tyckte han med. så nu går han äntligen å bajsar med. han är tre nu. varit blöjfri på nätter å så jätte länge. men bajset kom nu.så ja tror det är väldigt vanligt att det händer. men ja kan tyvärr inte komma med några förslag! tycker han är super duktig ändå som klarar sig så bra utan blöja!

2010-09-27 @ 21:51:47
URL: http://deliciously.se
Signed by: Emelie

Har ni testat belöningar??

Typ bajsa på pottan = glass eller nått?

Vet att det har funkat för många!Svårt det där alltså för det är ju jätte vanligt att det vill bajsa i blöjan länge!

2010-09-27 @ 22:40:34
URL: http://fambabunovic.blogg.se/
Signed by: Eva med Neo

Varför inte bara skippa pottan o sätta hna på toaletten istället? Finns ju små sittsar till barn att köpa, kanske det är bättre eftersom ni själv sitter på toan.. =) Kram

2010-09-28 @ 06:38:45
URL: http://underbaraneo.blogg.se/
Signed by: Hanna - mamma till ღ Neo ღ

Emelie: Ja vi har mutat med klubba... Det funkade i början, men inte längre! ;o)Eva: Vi har även en sits till toan, men den vill han inte sitta på... Har testat flera gånger. Han gillar sin potta, men vill bara inte bajsa där!Kram på er!

2010-09-28 @ 06:54:28
URL: http://hannaofsweden.se
Signed by: lovisa

haha söt header:D

2010-09-28 @ 07:40:20
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Signed by: En pojkmammas vardag ♥

Hej vännen! Nu är jag pigg igen och tillbaka till bloggvärlden :)Jag tror att Neos "problem" är ett jätte vanligt problem. Edvin har varit blöjfri helt sen första veckan i januari och gör nummer 2 i kalsongerna fortfarande. Vi har försökt med mutor och allt. Men det fungerar inte. Tror att det är en mognadssak som så mycket annat och vi får helt enkelt "stå ut" att tvätta kalsonger ett tag till...Kram

2010-09-28 @ 09:49:45
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Signed by: Malin

Vår son var blöjfri när han var två men gjorde nummer två i blöjan tills han var 3 1/2...till slut sa vi att blöjorna var slu på affären ;o) Han höll sig en dag en extra men sen var han "tvungen" att gå på toa och då släppte det. Nu var han ju lite större än vad Neo är så man kunde förklara på ett annat sätt.Lycka Till!!!

Det kommer lösa sig till slut ;o)/Malin

2010-09-28 @ 19:25:13
Signed by: Britta Bloggar

Muta kanske?

2010-09-28 @ 20:55:19
URL: http://britta-bloggar.blogspot.com
Signed by: Hollie

Det borde ju kännas "äckligt" att bajsa i blöjan om man väl provat på pottan en gång tycker jag :)

2010-09-28 @ 22:45:05
URL: http://hollies.blogg.se/
Signed by: Soufi

Belöningssystem brukar fungera. Men inte i form av glass eller godis...Ni kan ha t.ex. ett stort A3/A4 ark (eller något finare) hängandes på kylskåpet eller i Neos rum (det är viktigt att det är synligt) där Neo själv får klistra fast ett klistermärke varje gång han har varit duktig och bajsat på pottan.

Det är viktigt att ni berättar precis hur det kommer att gå till och att Neo får välja vilket klistermärke han vill klistra fast. Han kan få välja själv i affären vilka klistermärken han vill ha också så att det är något han verkligen vill ha :)Good luck!

2010-09-29 @ 07:36:57
URL: http://soufih.blogg.se/
Signed by: Lilian

Jag tycker också att Neo är kanonduktig i af med tanke på att han varit blöjfri så länge för att vara så liten!:o)Julian stenvägrade att sitta på vare sig potta eller toalett när jag kom på att jag skulle prova (han sa till att han ville ha blöjan för både kiss och bajs), så då tänkte jag att jag struntar i det ett tag. Veckan efter kom han plötsligt själv på att han skulle sitta på pottan när han blev kissnödig och veckan efter det behövde vi inte ens påminna honom, men han sa fortfarande till om blöja då han skulle bajsa. Vi lät honom göra det och förra veckan (ca 5 veckor senare) bajsade han på pottan av sig själv, men vi får väl se om det kommer ngt bakslag...Både det här med potta och mat är ju sådant som barn brukar kunna hamna i konflikt med päronen om då de gillar att känna att de har kontroll över det, så jag tänker att det kanske är ngt sådant -att han vill bestämma själv? Ni kanske ska pröva att låta honom få blöjan när han vill bajsa utan kommentarer (ett par veckor kanske) och se om det lossnar av sig självt?Krams!

2010-09-29 @ 22:38:44
Signed by: Nina

du har en award inne hos mig! :D

2010-09-30 @ 10:56:17
URL: http://deliciously.se/

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: