Alfapet VS Wordfued

2011-10-10 @ 17:10:00
Förra veckan när jag var i Ullared letade jag efter Alfapet bland sällskapsspelen... Men i den här "Wordfued-hysterin" var såklart just den hyllan helt tom, till min besvikelse.
Men igår på City Gross Special (i Ytterby) hittade jag minsann ett Alfapet. Det sista dom hade kvar... ^^
Så istället för att sitta på varsin sida av vardagsrummet, med våra ajfååns i högsta hugg och spela Wordfued mot varnadra, satt jag och M vid köksbordet och spelade på det gamla hederliga sättet igår kväll.
Det heter ju som sagt sällskapsspel, så visst blev det både mysigare och roligare, men jisses var förvirrad jag var. Glömde ta nya bokstäver varje gång jag lagt ett ord och bökigt att behöva räkna ihop poängen själv, haha! På Wordfued brukar jag dessutom testa mig fram vilka ord som funkar eller inte, jag vet alltså inte i förväg om det kommer att godkännas eller inte. Vilket vi nu fick diskutera om det var ett godkänt ord eller inte.
Så summan av kardemumman...
Om man bara ska spela 2 pers. tycker jag att Wordfued är enklare och roligare (om man har en smartphone vill säga). Men om man är flera (max 4) så är såklart Alfapet att rekomendera, lite mer hjärngympa än Wordfued, då man måste sitta och räkna... vilket jag helst undviker, då jag hatar siffror och matte, haha! ^^
Pssst... Jag vann mot M igår, med hela 4 poäng!! ^^ (Om vi räknade rätt vill säga ;o)


Har ni testat er på spelen? Vilket föredrar ni?

Söta små hälsningar..
Signed by: Emelie

Då ajfåååns inte är min grej så får jag väl skriva det vanliga/riktiga alfapet :-D

Såååå när är vi bjudna på spelkväll?

2011-10-10 @ 18:04:06
URL: http://undermyumbrella.se
Signed by: Suss

Min sambo köpte Alfapet för 1 år sen men eftersom jag ideligen vann över honom så blev det ett "skitspel" :-)) idag är både han och jag hooked av Wordfued så det landar min röst på med motiveringen: enkelt, ingen tidspress (mer än 72 timmar), man kan testa orden, man kan spela när som helst och överallt (på gott och ont), ett enkelt tidsfördriv då man har tråkigt som tex i tv-pausen.//Suss

2011-10-10 @ 19:21:24
Signed by: Fnulan

Längesedan vi möttes... eller vad f*n hette du?

2011-10-10 @ 23:12:23
URL: http://fnulan.se
Signed by: Sasha

Tycker det är mysigare med riktiga alfapet :) Men nästan varje kväll så spelar jag och min älskling en omgång wordfeud innan vi myser ner oss och sover :)

2011-10-11 @ 22:23:33
URL: http://sashas.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: