Efterfest eller dagisgård?

2012-08-20 @ 19:07:59
I morse när jag lämnade Lilleman på dagis, möttes jag av nått som liknade en efterfest mer än en dagisgård/lekplats. Sönderslagna glasflaskor, ölburkar, petflaskor, fimpar, cigarettpaket, påsar, chips osv osv... Till min "förvåning" var dock alla fönsterrutor hela och rena (!) som annars brukar va nerklottrade eller krossade.
 
I vilket fall som helst så blev jag riktigt förbannad... Har "dagens ungdom" inget bättre för sig?! Finns det inga roligare ställen än en dagisgård att sitta och "festa" och skräpa ner på? IDIOTER!! 
Samtidigt blir jag ledsen för barnens och personalens skull. Personalen som redan är underbemannade ska inte behöva städa en stor dagisgård innan dom skickar ut kidsen. Dessutom är det enkelt att missa glasbitar och splitter eller något annat som barnen kan skada sig på/med.
Jag har mailat rektorn och bett henne se över säkerheten på dagisgården, samt att se över förebyggande åtgärder för framtida skadegörelser (väktarbolag som kikar in under kvällar, nätter och helger, kamera/videoövervakning, strålkastare som lyser upp dagisgården om någon rör sig i området utöver dagisets öppetider m.m.)
Tyvärr tror jag inte, eller vågar inte hoppas på någon förändring. Jag gissar på att det blir samma svar som vanligt... "Det finns tyvärr inte tillräckligt med pengar och resurser till sånt här."
 
Ni får gärna kalla mig gammal och gnällig om ni vill, men det här är fan inte ok! Suck!
 
 Lite av allt skräp som låg på gården i morse... Bedrövligt!!
 

Söta små hälsningar..
Signed by: Martina

Om hon svarar det så tycker jag du skall vända dig till hennes chef istället. Gå ihop alla föräldrar och ställ krav!

2012-08-20 @ 19:28:49
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Signed by: Jessica

kameror får man tyvärr inte ha även om man tycker att det borde få sitta uppe. Ett vanligt problem är detta tyvärr på många förskolor. =(

2012-08-20 @ 19:54:51
URL: http://www.lawendelgoteborg.blogg.se
Signed by: alexandra mamma till Tove & Lykke

men fy..
säger som Martina får du det svaret att det inte finns pengar så får ni gå ihop.. Du lär ju inte vara den enda föräldern som reagerar.. jag hoppas inte det iaf..

2012-08-20 @ 20:16:41
URL: http://axdal.se
Signed by: BloggMamman

Näe, fy fasen vad tråkigt!!! Dessutom farligt med glas...stackars barn och personal... Vi hade såna problem på vårt dagis och de har faktiskt kameror så det går att ha det men det var nog ganska mkt krångel innan de fick igenom det så kämpa på! Barnen är ju det viktigaste vi har!
Kram!

2012-08-20 @ 20:43:01
URL: http://bloggmamman.com
Signed by: Maria

Fy så trist :(
Vi hade också problem med det på S första dagis. Och precis som du skriver fick vi till svars att det inte fanns några pengar.
Jag gick vidare till kommunen & efter mycket om & men så blev det mer belysning runt om hela byggnaden plus att väktare var där med jämna mellanrum på kvällar & nätter.

Japp idag har det dragit igång med skola för Sagas del igen :)

kram kram

2012-08-20 @ 20:58:12
URL: http://sagafia.se
Signed by: Emelie

SJUKT!!!!!!!!!!
Vi hittade kanyler när jag jobbade på dagis i fina delen av Kärra :-S

2012-08-20 @ 21:30:24
URL: http://undermyumbrella.se
Signed by: Bloggshopen

Hej fina kika gärna in min blogg om du vill vinna ett par vita flatform sneakers, shoppa det allra senaste modet inom bloggvärlden eller bara inspireras. Välkommen in och ha det underbart. Kram

2012-08-20 @ 22:34:21
URL: http://traderare.blogg.se
Signed by: Sofia

Nej, usch vad tråkigt!!! Klart du skall säga ifrån, någon gång måste det ju finnas pengar till en förändring!

2012-08-20 @ 22:41:59
URL: http://soufisblogg.se
Signed by: Tina

Men fy så irriterande! Jag hade också blivit superarg! KRAM!

2012-08-21 @ 08:06:01
URL: http://familjenrosmer.blogspot.se
Signed by: Popprinsessan

Usch och fy! Hoppas verkligen att det blir bättre bevakning av gården så att skräpet minskar.Helt otroligt att det måste förstöras så överallt. Hur svårt är det att plocka upp efter sig?!?
Hoppas att du har en fin vecka,
kram!

2012-08-21 @ 09:23:39
URL: http://www.popprinsessan.se
Signed by: Lena

http://m.expressen.se/gt/pojke-stack-sig-pa-kanyl-vid-forskolan
Helt sjukt! Å även de på Neos dagis. Man kan ju tycka att nån fröken borde plockat upp.
Typ den som öppnar dagiset.
Ring och maila rektorn,det var rektorn jag fick ta alla diskusitioner med angående pundaren som var praktikant på Adams fd dagis. Ligg på!

2012-08-21 @ 22:31:47
Signed by: Kajsa Johansson

Ja fy, jag håller med, det är riktigt hemskt allt som kan hittas på en dagisgård efter en helg.. Jag förstår verkligen inte varför ungdomarna hänger på dagisgårdar, något annat bättre ställe måste det ju finnas! Hoppas att det blir bättring hos er snart....

2012-08-22 @ 08:26:17
URL: http://babywilmer.blogg.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: