Projekt MigoTrappan

2012-08-22 @ 20:16:00
Som jag nämnt tidigare så kommer Neo in till oss och sover, i stort sett varje natt! Vi köpte ju en större säng till honom, dit någon av oss kan fly när han kommer in och tränger i våran säng... Men planen är ju ändå att det är han som ska sova där, hela nätterna!
Den här familjes sömn är långt ifrån OK just nu, pga. hans nattliga fasoner. Vi har sjukt svårt att komma upp på mornarna, gäspar oss igenom dagarna, skäller och gnäller på varnandra och är allmänt ofokuserade.
 
Så nu har vi skrivit ut en MigoTrappa (finns även att köpa, men vi kör snålvarianten) till Neo och hoppas att detta ska hjälpa oss till bättre nattsömn. ^^
För varje morgon som Neo vaknar i sin säng får han sätta ett klistermärke på ett trappsteg... När han fyllt alla trappsteg nerifrån och upp får han han en belöning. Yeeey! :D
Belöningar som vi pratat om är att åka till Barnpalatset eller Universeum, gå på bio eller köpa en ny leksak. Vi ville att han ska besämma belöningen redan idag, men han kunde inte bestämma sig, haha! Så han får några dagaras betänktetid.
 
Ska jag vara helt ärlig, så tror jag faktiskt inte att detta kommer fungera... Eftersom han mer eller mindre går i sömnen påväg in till oss om nätterna, så vet han inte riktigt var han gör och det blir antagligen svårt att motivera tillbaka honom till sin säng med en kommande belöning? Men det är ju helt klart värt ett försök!
 
[Bilden är lånad från PlayMigo.com - där kan ni även läsa mer om MigoTrappan!]
 
Har ni andra använt MigoTrappan? I vilket syfte i sånna fall, bli av med napp eller blöja kanske?
Och vad har ni haft för belöningar i sånna fall? Let me know!! Alla tips är välkomna!
 
Fortsättning följer...

Söta små hälsningar..
Signed by: Linda

nä aldrig sett den trappan... jag som tycker det är så mysigt när barnen kommer in till oss på natten och trängs =)

2012-08-22 @ 20:32:41
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com
Signed by: Jenny

Tycker det låter som som bra ide! Jag gjorde liknande med Lucas (min son) när han skulle använda pottan. Det var ingen trappa men ett liknande sätt där han fick ett speciellt klistermärke varje gång han lyckades! Och det gick ganska bra.. Jag köpte bara själv en stor karta små magnetbilder som han sedan satte på kylskåpet :-)
Allt är värt att prova! Lycka till :-)

2012-08-22 @ 22:13:10
URL: http://www.honeybyjenny.se/
Signed by: fia

Vi har!
Eller ja, vi ritade en egen. 6åringen ville åka till liseberg (vilket vi hade gjort i alla fall men det visste ju inte hon;) )
Så jag ritade oifyllda siffror, 1-10 och en lisebergskanin på slutet.
Från början samsovde vi, extremt jobbigt faktiskt.. men sedan började vi natta i hennes egna säng, tjat och gråt och gnäll i början. I början låg vi brevid i hennes säng tills hon somat efter att vi läst sagan. Sedan flyttade vi oss från sängen till att sitta på en stol brevid sängen och läsa och satt kvar där tills hon somnat.

Nu somnar hon varannan dag "själv" efter sagan och varannan dag sitter vi på stolen brevid. Efter höstlovet (hon går ju i förskoleklass) så skall vi börja med att bara sitta hos henne på helgen (fredagar och lördagar) och sedan efter jul är tänkt att hon skall somna helt själv efter sagan.

När hon kom till oss på natten i början så fick vi gå med (eller mer eller mindre tvinga ) med henne tillbaka till sin säng igen och "natta om henne", på stolen..
Nu säger vi bara att hon skall gå och lägga sig igen när hon kommer in till oss. och idag kom hon upp för att kissa, sedan sa hon själv "jag går och lägger mig igen!".... vilken seger det var!
detta har tagit oss va 4-5 månader men vad skönt det är nu!!! vi väntar dessutom en till och det skulle bli vääääldigt trångt i sängen om hela familjen skulle ligga där, samt att vi inte ville att det skulle vara "lillebrors fel" att hon inte fick ligga i sängen så vi är glada att detta är färdigt innan dess.

Vad gäller belöningssystemet så behöver vi inte köra det längre, hon insåg snart att det var lätt som en plätt att få fylla i siffrorna och önskade sig guld och gröna skogar :))

2012-08-22 @ 22:34:57
URL: http://www.sixtensmorsa.blogg.se
Signed by: Tina

Godmorgon! Nej jag har inte använt mig utav trappan men jag har aldrig kunnat sova med barnen i sängen. Just nu har min Elliot en period då han ofta kommer till oss på natten. Men jag går alltid tillbaka med honom till hans säng och eftersom han är så trött så somnar han alltid om direkt igen. Kram och LYCKA TILL!

2012-08-23 @ 08:07:41
URL: http://familjenrosmer.blogspot.se
Signed by: Emelie

OJ finns dom att köpa :-O jag gjorde egen sån till Evelina! Dock fylldes den fort, men hon ville ha en belöningskarat när vi fixade pottkartan till Laura haha :-D

KRAM

2012-08-23 @ 11:05:13
URL: http://undermyumbrella.se
Signed by: Nina

Vi hade oxå en sån där period här hemma. förstår att du är trött. nu är det ju freja som håller oss vakna hela tiden.

vi började med att lyfta in theo till sig varje natt. så höll vi på så. slitigt å jobbigt, men det gav med sig tillslut..

2012-08-23 @ 12:55:52
URL: http://deliciously.se
Signed by: Veronica

Vad smart! Jag visste inte att det fanns sånnt att köpa..
Vi gjorde något liknande för Casper när han vägrade bajsa på toan :/ Men vi gjorde det enkelt och lät honom klistra upp guldstjärnor på sin dörr och när han kommit upp till 10 fick han en liten leksak. Det fungerade faktiskt väldigt bra :)
Kram

2012-08-23 @ 15:33:47
URL: http://lifeasveronica.blogg.se
Signed by: Maria

Vi har aldrig använt oss utav trappan.
S har perioder då hon kommer på nätterna. Ibland går jag tillbaka med henne till hennes säng, men man orkar ju inte med att gå upp varenda natt.
Jag har inga problem med att ha henne i sängen...men det är rätt gott att få sova utan barn ibland med :)
Hoppas att det kan fungera med trappan för er del.

kram kram

2012-08-23 @ 20:40:28
URL: http://sagafia.se
Signed by: alexandra mamma till Tove & Lykke

jag använde samma en egen ritad rappa när Tove skulle gå på toan.. :)
För oss fungerade det..

2012-08-24 @ 06:55:46
URL: http://axdal.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: