Den som spar han har!

2013-04-08 @ 16:57:09
Ja, vi kan väl konstatera att Neo inte ärvt sitt sinne för hur man hanterar pengar av sin mor... Då jag typ har hål i händerna när det gäller pengar! *host host* Neo däremot sparar på varenda krona han kommer över och det är väldigt viktigt att man betalar tillbaka (gärna med ränta) om man lånar en peng från hans sparbössa, till parkering eller liknande.
Sedan han fick sina Skylanders utav påskharen förra lördagen har han tjötat om fler! (Aldrig kan han va nöjd!?) Tydligen är det på toook för länge att vänta till sin födelsedag i slutet av juli... Så vi sa att han fick köpa för sina egna pengar om han ville ha fler "skajlands". ^^ Detta har han varit sur och tvär över hela förra veckan och tyckt att vi är taskiga som inte vill köpa åt honom, hmm!
Men i lördags tog han sitt förnuft till fånga och ville använda liiite av sina sparpengar (från födelsedagar och julklappar) för att köpa några nya gubbar till Wii:et. Först räknades varenda krona, vilket blev 1217kr (rik i jämnförelse med sin mor, haha!) därefter bestämde han sig för att ta med 300kr till affären.
Väl i affären snålade han dock och köpte bara en, haha... Resten åkte tillbaka i bössan igen. ^^
Visst är han snygg ↓ "Crucher", hmm!! ;)
 
Hur resonerar era barn? Är dom villiga att betala för sina egna leksaker eller "får dom allt dom pekar på", eller vänta till födelsedagar och julafton?
 

Söta små hälsningar..
Signed by: Jessica

Hihi vad go han är! Nu är ju axel på tok för liten men jag tycker det är bra att man inte får allt man pekar på och isf får använda sina egna pengar! :)

2013-04-08 @ 17:41:04
URL: http://www.lawendelgoteborg.blogg.se
Signed by: Jenny

Lucas har fått månadspeng ett tag nu (först var det veckopeng), så att han ska kunna köpa det han vill själv. Eller eventuellt spara till det... Detta har ju självklart resulterat i att han inte vill ha lika mycket ;-) Eller.....han vill ju fortfarande ha saker, men när han kommer på att han själv måste köpa det, då räknar han sina pengar och blir lite snål :-) Det har verkligen hjälpt honom att förstå värdet av pengar!

2013-04-08 @ 19:01:05
URL: http://honeybyjenny.se
Signed by: En pojkmammas vardag - blivande trebarnsmamma

Duktig han är!! Här hemma köps det tidningar så fort dom får en slant .... ;)
Kram

2013-04-08 @ 19:24:09
URL: http://www.elinteg.se
Signed by: Anna

Det är väl skitbra att de lär sig tidigt pengars värde.
Att det inte är "bara att köpa" =)
Duktiga Neo..kanske kan lära sin mor i framtiden ;)

Puss och Kram!

2013-04-08 @ 20:53:26
URL: http://mammatillelvira.blogg.se
Signed by: Emelie

Åh så duktig!
Mina spara gärna och löper gärna för sina pengar också :-)
Dom får inte vad dom än pekar på heller!

PUSS

2013-04-08 @ 20:56:30
URL: http://undermyumbrella.se
Signed by: Fnulan

Vännen det blir bara värre... sorry..... <3

2013-04-08 @ 22:14:54
URL: http://www.femme.se/fnulan
Signed by: Sanna

Har precis börjat ge min dotter veckopeng, så vi får se hur det fungerar, dock brukar hon försöka spara och lägga ner små kronor i sparbössan. När det gäller pengar i julklapp, påsk, födelsedagar etc. brukar jag lägga in det på hennes sparkonto i stället.

Kram Sanna

2013-04-09 @ 16:51:06
URL: http://mammasvardag.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: