Projekt: Neo i sin säng!

2013-04-29 @ 20:25:35
Projektet "Få Neo att sova hela nätterna i sin säng" går sådär... Hmm! Fem (5!!) gånger har han vaknat i sin säng sedan vi slyttade hit i januari. Inte ok!
Så nu har vi startat ett nytt projekt vid sidan av, nämligen att inte natta honom i hans säng längre. I know, snart 5 år och vi ligger bredvid tills han somnar, men jag tror det beror lite på att han är ensambarn att vi inte slutat med det...?
Nåja, bättre sent än aldrig, började vi igår med att läsa bok i soffan och sen säga godnatt och kramas innan han får somna själv (med öppen dörr och tänd sänglampa). Ca en timme tog det och han var uppe och frågade efter oss typ hundra gånger, haha! ^^
Idag tog det typ tjugo minuter och han va bara uppe två gånger, yeeeey! Redan framsteg! :) Nu håller vi tummarna för att det fortsätter lika bra. ♥ ♥ ♥
Hur gör ni andra? Hur gamla var era barn när ni slutade ligga bredvid och natta, eller har ni aldrig behövt ligga bredvid? Dålig ovana att ens börja ligga bredvid om ni frågar mig... För i spjälsängen (back in the days) somnade han alltid själv!

Söta små hälsningar..
Signed by: Lena

Vi läser för Sara i hennes säng och så gosar vi lite innan vi går och hon får somna själv. Vi började med det för 1.5 år sen. Innan dess låg vi tills hon somnade.

2013-04-29 @ 20:35:52
Signed by: Nina Bergquist

för Theo har det kommit igen nu. att han ber oss att ligga bredvid. slutade förut å kom tillbaka. det har inget med åldern å göra kanske? en period som bara kommer?

2013-04-29 @ 20:58:12
URL: http://deliciously.se/
Signed by: Jessica

Heja neo!

Påminn mig om att inte börja med det för axel somnar själv så bra men kan tänka mig att det är lätt att hamna där sen för att det är rätt mysigt med!

2013-04-29 @ 21:48:17
URL: http://www.lawendelgoteborg.blogg.se
Signed by: Maria

Även om vi låg inne hos S i hennes säng kunde de ta 1-2 timmar för henne att somna.
Till slut gav jag upp och hon fick somna i soffan & då tog det max 10 min för henne att somna & inte reagerade hon när man flyttade på henne heller.
Efter några månader kom hon och sa själv att hon ville somna i sin säng istället för i soffan & det fungerar utmärkt.....förutom i kväll då :)

2013-04-29 @ 21:55:46
URL: http://omlitenochmig.se
Signed by: Sara

Vidar var duktigt och somnade själv i sin säng fram tills för tre veckor sedan nu har han fått för sig att han skall somna på oss (??), sedan lägger vi ner honom i spjälsängen när han somnat och där ligger han till vanligen strax efter midnatt då han mer eller mindre gallskriker tills han får komma till oss. Inte okej att börja med sånt beteende efter nästan 2 år!!

2013-04-29 @ 22:22:50
URL: http://mammasara.wintland.se
Signed by: Emelie Babunovic

Hmm vi läser bok i någon av flickornas rum. sen satt bredvid Evelina tills hon somnade (hon hade en kvart på sig, sen gick jag) hon var precis fyra och Laura tills hon var 2,5 år. Nu läser vi, ber och jag går ur deras rum.
Filip somnar oftast i min famn när han dricker välling, men annars lägger jag honom i hans säng och buffar rumpan i 5-10 minuter sen sover han gott.

Kommer säkert gå kanon med Neo nu!
KRAM

2013-04-29 @ 23:29:54
URL: http://undermyumbrella.se/
Signed by: Lena

Adam har sovit i egen säng i eget rum sen han var 4 månader. Nu läser vi bok,sätter på natt skivan.(han har haft den på i alla år,finns bränd och även på iphonen när vi sover borta) tänder nattlampan. Puss kram god natt. Går ut ur rummet stänger dörren.

Neo kommer vänja sig snart. Ge inte upp! Hur mysigt de än är att mysa;)

2013-04-29 @ 23:53:22
Signed by: Beatrice, mamma till Devin och Lili ❤

Våra två barn på snart 2 och 4 år vill gärna att vi ligger bredvid under nattningen också, något som vi vill avvänja de vid.. Men det är svårare än vi först trott.. Envisa som få är våra barn alltså! De kommer även in under natten till oss. Projekt sova-hela-natten-i-egen-säng påbörjas snart! Kram!

2013-04-30 @ 07:02:24
URL: http://beabus87.blogg.se
Signed by: Fru P

Va härligt med framstegen, fortsätt gärna uppdatera o hur ni gör d det är intressant att veta för framtiden.....

2013-04-30 @ 23:12:42
URL: http://frupblog.wordpress.com/
Signed by: Sanna

Tja...vår Wille han har då aldrig somnat själv en endaste gång i sitt 2,5 åriga liv:) Har aldrig sovit i spjälsäng (mission impossible). Kunde typ bara sova med mitt bröst i hans mun ända till 8månader. Och efter de 8 månaderna har ngn utav oss alltid nattat. Skulle väl vilja försöka vänja av honom vid det. Men känner inte för att bråka om ännu en sak just nu.. Det är nog som det är med trotset. Hoppas det fortsätter bra med Neos-somna-själv-försök:)

2013-04-30 @ 23:24:01

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: