Första skärmfria dagen...

2014-01-08 @ 17:35:00
Sådär, då var nyårslöftet påbörjat! :) Gårdagens "skärmfrihet" gick jättebra och det var inte jobbigt alls, faktiskt! Jag satt ju visserligen framför datorn hela dagen och hade tillgång till min iPhone med allt vad det innebär på jobbet igår, så det "nödvändigaste" hann jag ju med ändå... Haha!
 
Neo blev lite putt igår morse när han kom på att vi hade en skärmfri dag, men han gick in på sitt rum och pysslade istället för att kolla på tv. Och när vi väl skulle gå till dagis ville han inte alls avsluta det han påbörjat och tyckte det va roligt utan tv. ^^ För min del kändes det lite konstigt att äta frukost utan att pula med iPhonen, sjukt!! Satt och stirrade in i väggen typ och lyssnade på radio... Längesedan man behövde ratta in kanalerna, haha!! ^^
Efter middagen spelade vi flera av Neos sällskapsspel, läste tidningar/böcker, lyssnade på mer radio, tvättade, hängde och vek tvätt, pysslade, plockade och tog bort det sista av julen - tomtegardinerna i köket (allt annat rök i lördags) och strök och satte upp nya gardiner, diskade, busade och umgicks... Precis sånt man gör annars oxå, men nu gjorde vi det utan att kolla FB, instagram, aftonbladet, SMHI osv... "en snabbis" eller "kolla till" massa olika spel man har igång. :D
 
Som sagt, lätt och inte alls jobbigt! EN dag i veckan fixar vi galant. Och det gör NI oxå!!

Söta små hälsningar..
Signed by: Annika - drömmen om 11 barn

Humm, en dag i veckan bara? Det borde jag ju kunna fixa...! Får jag surfa den tiden ni andra jobbar då? Som ni sitter vid datorn på jobbet? :P

Får nog överväga detta lite... fram för mer kvalitetstid med barnen :D

Svar: Klart du fixar det! ^^Så länge ingen (förutom lilla prinsessan då) är hemma när du surfar, så tycker jag det är ok. Poängen är ju att det inte ska gå ut över resten av familjen och att man ska umgås. ;)
Kör på vettja! Kram
HannaOfSweden

2014-01-08 @ 17:43:02
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se
Signed by: Maria

Vilken fin radio! haha jag har en svart men nu blev jag lite avis på din det var ju sjukt fräck :)

Svar: Visst är den fin!! ^^ Här är inlägget om när/var jag köpte den: http://hannaofsweden.se/2011/may/diggar.html BILLIG!Kram på dig!
HannaOfSweden

2014-01-08 @ 18:19:44
URL: http://mgranback.blogg.se/
Signed by: Maria Berndtsson

Borde jag och maken ha verkligen. För mycket dator och tv och mobiler för oss. Får ta upp ideen med han

Svar: Klart ni ska testa iaf! :) Var verkligen mysigt... Kram
HannaOfSweden

2014-01-08 @ 20:25:21
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
Signed by: Angelica

Vad härligt att det gick bra! Jag hoppas i och för sig att skärmfri dag innebär att ni inte facebookar/bloggar/instagrammar på arbetestid heller då. ;-) Lätt att jag skulle göra. Skulle utan problem sitta och sticka och lyssna på ljudböcker en hel dag utan att ha i gång dator eller tv. Jag kan dock inte se någon fördel med skärmfri tid hemma, eftersom det bara är jag. Däremot vill jag försöka med skärmfri tid när jag umgås med familj och vänner. Det om något skall jag nog jobba på. :)

Svar: Jag var inne och kikade på FB på jobbet igår, tror jag gillade och kommenterade nån bild/inlägg men jag gjorde inget eget inlägg... Instagram däremot höll jag borta ifrån och även bloggen såklart. Tänkte förbereda ett inlägg i måndags och ha som tidsinställt igår, men hann inte, haha! ;)Då min ljudbok ligger på iPhonen kunde jag inte lyssna på den :( men M har sin på en "gammal" mp3 (utan skärm, haha), så han fick lyssna... Får nog diskutera mig till dispens där, eller vad säger du? ;)

Ska 30+aren ha något kalas eller firande till helgen?
puss
HannaOfSweden

2014-01-08 @ 21:51:16
URL: http://jelican.blogg.se
Signed by: Sofia

Härligt och vad mycket ni hann med!! :)

Kramar

2014-01-08 @ 23:43:55
URL: http://mittlivonorr.se
Signed by: Maria Berndtsson

Måste tetsa ett tag helt klart. Men vi får nog ha dispans på våra läsplattor där vi bara har böcker och även att lyssna på radio/musik via mobilen då vi faktiskt inte äger en vanlig radio

2014-01-09 @ 13:01:29
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
Signed by: Angelica

Jag tror att du kommer bli mer och mer skärmfri även från privata saker på jobbet den skärmfria dagen. Jag tycker absolut att du skall kunna lyssna på ljudboken på din i-phone. Det enda du skall göra är ju att sätta igång boken och inte surfa runt.
Idag hade jag min första skärmfria tid med vännerna. Det gick ovanligt bra, enda gången telefonen kom upp var när jag stod och väntade på en kompis när hon var inne och handlade, alltså var det "kompistid" just då. Sen tog jag ett samtal som gällde ikväll också. Det gick förvånansvärt bra faktiskt. Det kändes konstigt att ha telefonen liggandes i väskan. Men när jag sen skulle åka hem kändes det som en jättevinst!

Jag har inte bjudit in till något firande. Vi kanske kan fira lite när du fyller år? :)

KRAM!

2014-01-09 @ 21:57:49
URL: http://jelican.blogg.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: