Nyårslöftet - Skärmfritt

2014-01-04 @ 13:58:00
En kollega berättade att dom infört en skärmfri dag i veckan hemma. Ingen TV, ingen dator, inga mobiler eller surfplattor under en dag... Vilken befrielse! Eller?
Vi har bollat tanken här hemma i någon månad och nu bestämt oss för att även vi behöver en skärmfri dag, då vi sorgligt men sant sitter med mobiler, framför tv:n eller framför datorerna och/eller paddan typ jämt!!
Så detta får alltså bli vårat nyårslöfte... :) Vi fick anpassa oss lite efter tv-tablån (hahaha!!) och kommit fram till att att tisdagar passar oss bäst. Så på tisdag börjar eldprovet!
Direkt på morgonen kommer nog bli svårast, eftersom Neo brukar gå upp från sängen som en zombie, direkt till soffan och slå på tvn och vakna till liv där... Hmm! Och eftersom jag behöver denna tiden till att duscha, göra mig iordning och käka frukost (Neo äter på dagis), så har inte jag tid att underhålla honom och M är redan på jobbet när vi vaknar. I värsta fall får vi ge honom "dispans" på morgonen, vilket inte vore mer än rättvist eftersom både jag och M kommer sitta vid datorer och hålla på med våra iPhones på arbetstid. (Om jag instagrammar eller FB:ar på tisdagar, så görs alltså detta på arbetstid/rast och om jag bloggar så är det förmobligen tidsintällt)
 
Vad ska vi nu hitta på på tisdagar?? Typ spela sällskapsspel, pussla, baka, måla och rita, klia varnadra på ryggen, läsa böcker och tidningar, lyssna på musik, dansa, plantera blommor... Ja, ni fattar! Sånt som vi såklart gör ibland ändå, men nu är det viktiga att vi gör saker tillsammans och UMGÅS!
 
För skoj skull bildgooglade jag på ordet "umgås" och skärmmande nog fanns alla bilder nedan
med bland resultaten. Insane men sååå sant många gånger! Jag är ju likadan!! :(
[Bildkälla]
 
Såå, någon som vågar och vill joina oss?? Några regler och riktlinjer i sådana fall:
 Totalt förbud mot smartphones, pekskärmar, tv-spel, tv, dvd och bärbara spelkonsoller (typ gameboy)!
Givetvis får man svara i telefonen om det ringer och även ringa om man måste, men inga sms!!
Vid sjukstuga gäller inte skärmfritt och det gäller bara hemma, är Neo hos en kompis
eller liknande får han såklart kolla på tv om dom gör det där. Ska man fota (hemma) under en skärmfri dag, görs detta med en vanlig kamera och inte en mobil. Klurigt!! ^^ Och man får såklart inte googla saker man funderar över och inte heller läsa nyheter och/eller kolla väder online. Och vill man lyssna på musik, får man göra detta via en radio eller cd-spelare. INTE Spotify, radioplay eller vi datorn!!
Poängen med detta är som sagt att umgås, så om M och Neo har gått och lagt sig tidigare
än mig på kvällen, får jag såklart göra allt ovanstående. :)
 
För att få tips och idéer på hur man förenklar sin skärmfria dag, har jag gått med i en
passande FB grupp, haha! Har ni egna erfarenheter så är även dessa välkomna! ^^
 
 
Vad har ni för nyårslöfte i år? Och vad tycker ni om vårat?

Söta små hälsningar..
Signed by: Meekatt

ÅH vilket bra nyårslöfte! ALLA borde hänga på! Men jag får lite abstinens bara jag tänker på det, haha. Men jag ska låta det sjunka in lite och se... ;)

Lycka till! <3

2014-01-04 @ 16:31:38
URL: http://www.meekatt.com
Signed by: Sofia

SKITBRA nyårslöfte juh!! Jag tänkte vara lite mer ekonomisk, spara lite mer pengar till ett eventuellt husköp så småningom (förhoppningsvis) :)

2014-01-04 @ 22:23:57
URL: http://mittlivinorr.se
Signed by: Elin - Livat på torpet

Men vilket bra nyårslöfte! Ska faktiskt fundera på det där jag med!

2014-01-05 @ 20:51:17
URL: http://www.elinteg.se
Signed by: Desiree

Sjukt svårt ^^ Lycka till!

2014-01-06 @ 19:50:43
Signed by: Tina

Men wow vilket bra nyårslöfte. Borde också införa minst en sån dag i veckan men.... Vet inte om jag vågar ;-) Det är verkligen skrämmande att man alltid sitter med näsan i en mobil, dator eller padda! Sjukt är det! Heja Er! KRAM

2014-01-08 @ 07:09:30
URL: http://familjenrosmer.blogspot.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: