Vidbränt fröknäcke!
2014-06-28 @ 10:27:00
M köpte hem ingredienser till fröknäcke tidigare i veckan, men inte förens nu på morgonen orkade jag ta tag i saken och göra en sats. Inte för att det är speciellt svårt eller tidkrävande...
Blanda 2dl majsmjöl, 0,5dl pumpafrön, 0,5dl solrosfrön, 0,5dl sesamfrön och 0,5dl linfrö i en bunke. Tillsätt 2,5dl kokande vatten och 0,5dl oliv- eller rapsolja och blanda ihop allt.
Fördela "smetdegen" på två ugnsplåtar med bakplåtspapper och kavla ut tills det blir ca 3mm tjockt. Lägg gärna ett bakplåtspapper även ovanpå degsmeten när du kavlar, mindre kladd och enklare! Strö över flingsalt (om du använder osaltade/natueralla frön som jag) och sen in i ugnen på 150°C i 30-40 minuter.
Våran ugn är dock helt mongo och i stort sett allt vi bakar eller tillagar där inne bränns vid...
Och så även idag! :( Sjukt störande!! Efter 20 minuter såg mitt efterlängtade fröknäcke ut såhär:
Lyckades dock rädda en liten bit från andra plåten... Allt annat fick slängas, grrrr!!
Smaken påminde en aning om brända popcorn, men gick ner med philadelphiaost och kallrökt lax.
I eftermiddag blir det en ny sats och då ska jag sitta som en hök vid ugnen och vakta mitt fröknäcke!
Förövrigt så öser regnet ner här i Ytterby denna lördag. Så det blir ett besök på Lekstan med
kusinerna och sen tar vi med minst en av kusinerna hem för bus och övernattning. Mysigt! ^^
Söta små hälsningar..
Signed by: Nina Bergquist
visst är det gott!!
Signed by: Sofia
Gott! Men jag brukar göra det på en plåt, kanske därför det blev bränt?!
Kram
Svar:
HannaOfSweden