Veckopeng

2015-04-14 @ 21:16:00
Sedan årsskiftet har Neo fått veckopeng. 50kr i veckan, vilket många säkert tycker är mycket för en (snart) 7-åring...?
Dessa pengar ska användas till eget fredagsmys och lördagsgodis - om han vill ha nått! Pengarna som blir över (en hel del eftersom han snålar!) sparas och används när det är dags för nya Skylanders eller som nu det senste har han köpt lite puttekulor. :)
 
För att ens få sin veckopeng har han en liten whiteboardtavla (Biltema) i köket som ska fyllas med "glada gubbar". MINST tre glada gubbar om dagen ska han få ihop och minst en glad gubbe på raden "RUMMET" (vilket innebär att det ska städas där inne en gång i veckan).
Dessutom blir det -10kr/natt om han inte sover i sin säng. Vilket har resulterat i att han sovit i sin säng sedan i februari (med undantag för sjukstuga), hurra! :)
 
 
I stort sett varje dag plockar han undan alla tallrikar, bestick och glas och ställer in i diskmaskinen efter middagen för att få en glad gubbe. Och när han byter om till pyjamas på kvällen så läggs inte dom använda kläderna i en hög på golvet längre, utan hamnar i tvättkorgen där dom hör hemma.
Morgonhumöret har blivit betydligt bättre sedan vi införde veckopeng och tavlan. Jag tycker även det är enklare att få honom i säng på kvällen. :)
 
Och på fredag eftermiddag har vi en glad kille som inkasserar sin veckopeng.
 
Vad har ni andra för system/regler kring veckopeng och hur mycket får era barn och vad ska pengarna räcka tlll? Let me know... Så roligt och inspirerande att höra hur andra föräldrar gör! :)
 
..:: o v e r a n d o u t ::..

Söta små hälsningar..
Signed by: Desirée

Våra barn får inte veckopeng ännu men jag insuper glatt detta tips =)

Ofta tycker barnen att det är roligt att få hjälpa till men det blir ju en riktig morot att veta att man får pengar om man sköter sig bra :)

Kram

2015-04-15 @ 05:55:06
URL: http://larsensliv.se
Signed by: Anonym

Vi har infört samma som en familj i familjen annorlunda. På fredagar måste rummen städas ordentligt, moroten är ett fredagsmys 😊

2015-04-15 @ 07:08:42
Signed by: Carolina

Våra barn har inte börjat få veckopeng ännu men det här är ju helt klart ett smart tips och något vi gärna skulle ta efter - perfekt att de får "förtjäna" pengen samtidigt som de lär sig hjälpa till. :) kram

2015-04-15 @ 14:16:41
URL: http://www.carolina1979.se
Signed by: Elin - Livat på torpet

Vi har försökt med veckopeng, menbåde jag sambon och grabbarna är så glömsk så vi glömmer oftast bort det, haha! Men istället brukar vi ge dom en liten slant när dom hjälpt till. Eller när vi far nånstans. :)

2015-04-15 @ 21:29:24
URL: http://blogg.loppi.se/elinteg
Signed by: Sara

tack för tipset!! Detta skall sparas i minnet och tas fram när det är dags för Vidar att börja få veckopeng :-) Och 50kr tycker jag absolut inte är för mycket. Med tanke på de priser som är nu så räcker ju knappast en 20a långt. 50 är en bra och rimlig slant!!

2015-04-15 @ 22:43:45
Signed by: Sanna

Vilket roligt och givande sätt. Vad kostar tavlan på biltema? Den ska jag spana in och inhandla till dottern så kan vi bygga efter något liknade system.

Vi driver ju förresten hemsidan http://ungaforaldrar.se, kanske kan vi få ha med ditt tips under vår kategori ekonomi? Vår tanke är nämligen att bygga vidare på vår hemsida och de är en kategori som just nu planeras mycket för så jag tyckte det här inlägget och ditt tips var värt att tipsa vidare om.

Kram Sanna

Svar: Hej Sanna! :)Tavlan kostar 100kr på Biltema.

Absolut, tipsa gärna om denna "veckopengstavla". :)

Kram Hanna
HannaOfSweden

2015-04-16 @ 02:05:20
URL: http://mammasvardag.se
Signed by: L&M Events

Syns på lördag!

2015-04-16 @ 19:33:47
URL: http://lmevents.blogg.se
Signed by: Förskolemamman

Sonen snart 7 år får 15 kr i veckopeng och vi har inte några egentliga kriterier för vad som ska uppfyllas för att få den utan försöker istället uppmuntra honom till att hjälpa till hemma. Ex om han plockar undan sin tallrik går det snabbare tills vi alla kan mysa en stund framför tvn.

Mycket av syftet till veckopengen för oss är att han ska lära sig pengars värde och att redan nu börjar spara till saker han verkligen vill ha ex leksaker eller Pokemon kort.

2015-04-20 @ 21:46:08
URL: http://forskolemamman.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: