Lössen är lösa!

2015-10-01 @ 21:14:00
Nu har det gått löss på Neos skola (eller iaf i den byggnaden han går i) sedan veckan efter skolstarten i augusti... Såå tjatigt och äckligt! 
Det börjar klia över hela min kropp och speciellt i hårbotten bara av att läsa lapparna som sitter i kapprummet. Usch och fy för alla stackare som har fått hem de äckliga små asen! :(
Vi har som tur är (peppar peppar!!) lyckats hålla oss lusfria, varken jag eller Neo har aldrig haft löss.
 
Men givetvis luskammar vi ändå, speciellt nu när det går på skolan. Tyckte dock det var dags att köpa ny luskamm, eftersom den vi använt hittills införskaffades när Neo var typ nyfödd. Då köptes den (en plastvariant) för att ta bort skorv i hårbotten, efter tips från BVC.
Hur som helst så klickade jag hem denna luskammen förra veckan...
 
 
Sjukt bra med UV-ljus som lyser upp håret och hårbotten! Kan tänka mig att det är ännu bättre på mörkare hår...? Och de långa kammarna i stål kändes betydligt bättre än den lilla plastkammen vi använt hittills. :)
 
Såhär skriver Nitview själva om kammen (där även bilderna ovan är lånade ifrån):
Nitview Ledcomb är en luskam med UV-ljus som gör det enklare att se lössen och äggen. UV-ljuset i luskammen tas upp av kitin, som är en aminosyra och finns i skalet hos ägg och löss. UV-ljuset gör äggen och lössen fluorescerande så att de blir lättare att se. Ljusenheten sitter ihop med en kam vars tänder är försedda med mikrokanaler där ägg och löss fastnar och kan tas bort.
 
Nu har vi visserligen bara använt den i några dagar, både på mitt och Neo hår, och dessutom inte hittat några löss (tack gode Gud!!), men jag kan verkligen rekommendera denna luskammen från Nitview. :)

Söta små hälsningar..

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: