Dinner Time!!
2007-11-13 @ 19:57:23
Igår kom Elin hit och lämnade min efterlängtade pajform som jag beställde på hennes tuperwareparty för några veckor sedan. =) Så idag va det dags att prova den omtalde silikon pajformen!
Det blev en simpel ost och skinkpaj. Men huuu så gott det va. Berodde nog mer på den grymme kocken (meee) än på formen. Hehe... =) Men den fick godkänt! =) Lätt att få ren iaf, och man slipper "förbaka" pajdegen!
Nu blev ni allt sugna va?? Hehe!! =) Här kommer receptet för er som inte redan vet hur man bakar paj... Enjoy!!
Sätt ugnen på 200°
Häll upp 3 dl vetemjöl i en skål tillsammans med 125 g margarin. Blanda ihop detta till en gryning massa och tillsätt sedan 3-4 msk vatten. Arbeta snabbt ihop och låt stå kallt i ca 10 minuter.
Under tiden kan du vispa ihop (för hand) 3 ägg och 3dl mjölk (äggstanningen). Glöm inte att salta och krydda stanningen!! Jag brukar även lägga i lite riven ost (ca en näve) och hackad skinka (ca en näve) i stanningen.
Hacka upp resten av "paj innehållet", tex; tomat, broccoli, fetaost, kyckling mm. I mitt fall blev det broccoli och coctail tomater, och skinkan som låg i stanningen.
När detta är klart är det dags att trycka ut degen i pajformen. Se till att det blir jämnt och att kanterna är ordentligt täckta. Har du ingen silkon pajform (som jag...) bör du förbaka degen i ca 5-8 minuter.
När detta är klart lägger du i "fyllningen" och häller sedan över stanningen. Vill du ha mer riven ost än det som är i stanningen kan du alltid lägga lite över pajen när den gräddas.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Serveras med sallad och nån kall sås. YAMMI!!! =)
Det blev en simpel ost och skinkpaj. Men huuu så gott det va. Berodde nog mer på den grymme kocken (meee) än på formen. Hehe... =) Men den fick godkänt! =) Lätt att få ren iaf, och man slipper "förbaka" pajdegen!
Nu blev ni allt sugna va?? Hehe!! =) Här kommer receptet för er som inte redan vet hur man bakar paj... Enjoy!!
Sätt ugnen på 200°
Häll upp 3 dl vetemjöl i en skål tillsammans med 125 g margarin. Blanda ihop detta till en gryning massa och tillsätt sedan 3-4 msk vatten. Arbeta snabbt ihop och låt stå kallt i ca 10 minuter.
Under tiden kan du vispa ihop (för hand) 3 ägg och 3dl mjölk (äggstanningen). Glöm inte att salta och krydda stanningen!! Jag brukar även lägga i lite riven ost (ca en näve) och hackad skinka (ca en näve) i stanningen.
Hacka upp resten av "paj innehållet", tex; tomat, broccoli, fetaost, kyckling mm. I mitt fall blev det broccoli och coctail tomater, och skinkan som låg i stanningen.
När detta är klart är det dags att trycka ut degen i pajformen. Se till att det blir jämnt och att kanterna är ordentligt täckta. Har du ingen silkon pajform (som jag...) bör du förbaka degen i ca 5-8 minuter.
När detta är klart lägger du i "fyllningen" och häller sedan över stanningen. Vill du ha mer riven ost än det som är i stanningen kan du alltid lägga lite över pajen när den gräddas.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Serveras med sallad och nån kall sås. YAMMI!!! =)
Söta små hälsningar..
Signed by: andriana
mums...
Signed by: coachen
Ohh, va gott det såg ut...
Signed by: Eva
Gud vad gott det ser ut!
Jag har precis ätit middag, men jag blir nästan hungrig igen när jag ser din bild. :o))
/Eva
Signed by: Mira
Ser riktigt mumsigt ut!!!! Jag är värdelös på att göra paj, kanske ska investera i en Tupperwareform!
Ha en trevlig afton!
Signed by: Anna
Pajen såg riktigt smarrig ut!
Ska jag nog testa någon gång.
/Anna
Signed by: Emilou!
grym pajform! rolig blogg ;)
Signed by: KimJ - Vardag & Design hjälp
göött! Ha en skön kväll! Kolla in mina bilder från stockholm! Kram KimJ
Signed by: tilda
mm vad gott
Signed by: Petra
Svar>> Tack för stödet! ;D
Signed by: AKP
Jess hello Kitty :D
Köpt på Tradera för längesen :D
Signed by: Mikaela
Gud vad god den såg ut! Ska definitivt testas någon dag! Går det bra att frysa in paj föresten?
Signed by: Kim
DEN pajen ser sjukt god ut! NU blev jag hungrig!