Kanelbullens dag!
Ni har väl inte missat att det är ♥kanelbullens♥ dag idag?? Joho då... Tänk att en bulle får en egen dag i den svenska almanackan! Rätt coolt faktiskt... =) Fast semlan har ju oxå en egen dag, så why not??
Själv hoppar jag nog över bullen i år, och ersätter den med ett äpple i stället. =( Men ska jag va ärlig så är jag inte så förtjust i bullar... Jag är mer ett kakmonster! =) Gärna kakor med choklad på, smask!
Men för er som ändå känner för att hedra kanelbullen följer här ett recept!
Till degen behövs:
Till fyllningen behövs:
Samt 1 ägg att pensla bullarna och pärlsocker att garnera dom med.
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt).
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter.
RRRiiiis!! vaddå coolt? e ju förfan bara ett jävla påhitt av bagerierna och affärerna....tänk själv att jobba på ett bageri dagen och veckan innan!!! inte kul!! jävla jippo! =P
hahaha! hmm... låter som om du ätit dig mätt på kanelbullar! =)