Farliga grejer?! + bildbomb

2012-07-12 @ 23:18:37
Sedan jag opererade bort min gallblåsa i december 2010 har jag haft väldiga problem med min mage och mina tarmar, vilket är sjukt tröttsamt och ibland även smärtsamt! Jag orkar inte gå in i detalj på vad det är som krånglar, men ett flertal undersökningar har gjorts, prover hit, läkarbesök dit osv osv...
För någon månad sedan fick jag en ny medicin mot mina åkommor. Medicinen heter Questran (4g) och är i pulverform, packat i portionspåsar som ska blandas i vatten för att sedan drickas.
Tyvärr smakar detta verkligen skit, så jag har försökt undvika den så gott det går, genom att äta en annan medicin som jag fick utskriven för något år sedan. Igår tog dock den medicinen slut (som fungerade någorlunda bra) och idag var jag alltså tvungen att ta en dos Questran igen.
Eftersom Lilleman inte var hemma, passade jag på att i lugn och ro läsa igenom bipacksedeln, medans jag tvingade i mig den äckliga skiten. När jag kom till stycket som handlade om biverkningar, höll jag dock på att skita ner mig...
 
Följande biverkningar har rapporterats vid behandling med Questran: förändrade protrombinvärden, viktökning, viktminskning, blödningsbenägenhet, minskad proteinhalt i blodet, blodbrist, lymfkörtelsjukdom, stora blåmärken, huvudvärk, yrsel, svimning, sömnighet, nervsmärtor, stickningar, smakrubbningar, nattblindhet (med vitamin A brist), inflammation i ögats druvhinna, tinnitus, yrsel, astma, väsande andning, ansträngd andning, hicka, förstoppning, inflammation i bukspottkörteln, obehagskänsla i magen, väderspänning, illamående, kräkningar, diarré, dyspepsi, fettdiarré, inflammation i tungan, rektala besvär, blödning i mag- tarmkanalen, rektal blödning, missfärgning av avföring, hemorrojdalblödning, blödande sår i tolvfingertarmen, svårigheter att svälja, smärta i ändtarmen, rapning, akut buk, karies, blödningar i munnen, förstoppning, inflammation i tjocktarmen, blod i urinen, svårighet att kasta vatten, onormal urinlukt, ökad urinmängd, rodnad, hudirritation, nässelutslag, benskörhet, ryggont, muskelsmärta, ledvärk, ledinflammation, vitamin A brist, vitamin K brist, vitamin D brist, höga halter av syror, överskott av klor i blodet (hos barn), anorexi, trötthet, ödem, gallsten, kalcifiering av gallblåsan, gallsmärtor, onormala leverfunktionsvärden, ökad sexuell lust och ångest.
 
...seriöst?? Vad är det läkaren har skrivit ut egentligen? Och varför har jag inte läst detta tidigare? Questran verkar ju livsfarligt!! För visst är det lite väl många biverkningar?
Nej, den här medicinen vill jag inte alls utsätta min kropp för! Det får helt enkelt bli ytterligare ett besök till läkaren någon dag. Suck!
 
♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥ • ° • ♥
 
Till något roligare... Här kommer en BILDBOMB från Neos och moster Emmas besök
på Skara Sommarland idag. ^^ [Tack Systra Mi för bilderna och för att du tog med Neo! ♥]

Söta små hälsningar..
Signed by: Veronica

Oj, det var inte dåligt med biverkningar på den. Ibland undrar man hur dom tänker... Konstigt det där tycker jag. På tal om biverkningar så är ju till exempel en biverkning på huvudvärkstabletter just huvudvärk :/
Jag har också problem med magen till och från, har inte tänkt på att det kan ha med den operationen att göra. Tog bort min gallblåsa i maj 2010. Hoppas du får annan bättre medicin snart!!

Neo ser ut att ha haft en toppen dag, härligt :)))

Kram kram

2012-07-13 @ 08:58:19
URL: http://lifeasveronica.blogg.se
Signed by: Emelie Babunovic

Guuuud så fint det har blivit här, bästa ever tror jag bestämt att jag tycker :-D

VAD I HELA HELVETE är det för sjuk medicin den läkren har skrivit ut??'
Ha har skrivit ut den för din mage och TYP ALLA biverkningar handlar om mage/tarm och anal ju :O SJUKT!!!

2012-07-13 @ 09:21:48
URL: http://undermyumbrella.se/
Signed by: En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Men den medicinen hade jag aldrig vågat ta!! Finns det nåt bra med den undrar jag?

2012-07-13 @ 09:46:13
URL: http://www.elinteg.se
Signed by: helena m

opererafe bort gallblåsan i sep -11 har sedan haft problem med tarmarna. fick samma medecin som du utskrivet idag och känner samma sak. kul att äta den nooot. fin blogg föresten :)

2012-07-20 @ 16:23:14
Signed by: Jennie

Jag opererade bort min galla dec -09. Hade jätteproblem med magen efteråt, men fick questran utskrivet. Har ätit det sedan mars -10 och aldrig haft nån biverkning. Magen har funkat helt ok.

2012-08-27 @ 21:39:57

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: