Magsmärtor!

2014-04-03 @ 11:31:00
Igår fick jag ju som sagt börja äta igen, vilket var gött till en början...
3/4 knäckebröd och knappt ett halvt mosat ägg till frulle, ca 3 tuggor banan till mellanmål, kycklingköttbullar (färdiga - köpta), en liten mosad potatis, lite riven och skalad gurka och fyra bitar kokt morot till lunch. Förmodligen åt jag på tooook för mycket (se bild!) och även för snabbt - då vi skulle iväg på playdate. Men jag tuggade varje tugga ordentligt och medans jag åt kändes det inte konstigt. Efter kände jag mig fullproppad och det krampade lite i magen. Dock inget värre än så. Det blev även några tuggor på en banan till eftermiddags mellis.
När det var dags för middag tog jag det extremt långsamt och tuggade varje tugga lääänge. Av det ni ser på tallriken till höger nedan, fick jag i mig knappt hälften av laxen, hälften av broccolin, 1/3 av tzatziki (hemmagjord på turkisk yoghurt och riven skalad gurka och vitlök såklart), och en pytteliten tugga av potatisen. Alltså inte så mycket om man jämnför med lunchportionen... Ändå fick jag jätteont i magen, blev trött, illamående och skakis och var tvungen att gå och lägga mig och vila i 20-30 minuter, innan det gick över. Förmodligen en dumpning??
 
 
Några timmar senare var det dags för kvällsmat, och jag vågade verkligen inte tugga på något efter tidigare upplevelse, så jag tog lite naturell yoghurt (som jag ätit hela tiden under den flytande veckan) men efter bara 4-5 teskedar i långsam takt kom kramperna i magen tillbaka.
Denna gången slapp jag dock tröttheten och illamåendet, men helvete vad ont jag hade! M blev skiträdd och tyckte jag skulle åka till sjukhuset, medans jag ville avvakta. Efter en timme med ihållande SMÄRTA och kramper var jag påväg att ringa ambulans, men försökte med två panodil först. 20 minuter senare hade det värsta gått över och efter ytterligare 30 minuter var det helt borta...!? Vafan hände?
Tarmvred var min första tanke, men jag tror inte man får det (OM MAN FÅR DET) så snabbt som en vecka efter operationen?? Annars kan det ju såklart varit ytterligare en dumpning, men jag har för mig att dom inte ska hålla i sig sååå länge...? Någon som vat får jag gärna höra av sig!! ^^
 
Idag mår jag bra och har tagit det väldigt lugnt. Ett halvt knäckebröd till frukost med lite tonfiskpastej på och lite yoghurt med mosad banan i till mellis. So far so good! -Hoppas även det fortsätter vara bra, eftersom M är bortrest med jobbet sedan tidigt i morse och kommer hem först i morgon eftermiddag!!
Har även tagit en timmes promenad, efter att jag lämnat Lilleman på dagis, med mina nya stavar. Aj mina armar!! Tror ni detta hjälper till mot änglavingarna (aka gäddhänget)? ^^
 
Nu ska jag försöka städa lite här hemma, ser ut som bomben slagit ner... Sen ska det brännas fläsk på balkongen! Whooop whoooop, gött med soooool!! ☼ ☼ ☼

Söta små hälsningar..
Signed by: Angelica Jonsson

Fy! Det där lät inte alls kul för dig. Tack för att du länkade till dumpning. Insåg nu att jag lider av båda sorterna ett par gånger i veckan. :-/ Nu blir det ännu mindre munsbitar och ännu mindre portioner så din mage får lära om sig på nytt. Vad härligt att stavarna gav dig träningsvärk. Goda resultat. ;-) De skall vara bra för hela kroppen tydligen. Jag fick rekommenderat för mig av en läkare att skaffa såna för mina nackproblem, så jag önskar mig ett par. ;-)

Krameluring!

2014-04-03 @ 11:57:43
URL: http://jelican.blogg.se/
Signed by: Alexandra Landerup

Du får tänka att tarmen som numera tar emot maten inte är van vid det! Jag kunde inte äta nått på länge o första veckan kunde jag inte ens dricka vatten! Gallsten är också en vanlig biverkning o det gör väääääldigt ont! Hoppas det inte är det utan att det blir bättre!!! Kram Alex

2014-04-03 @ 13:22:08
Signed by: Eva

Ät mjukare mat och blötare samt långsamt, så ska du se att det funkar bättre.
Det är så olika mellan sjukhus men här i norr är det efter op: 2 veckor flytande följt av 4 veckor puré och slutligen 2 veckor finfördelat innan man äter "vanlig" mat. Mao betydligt långsammare upptrappning - segt och tråkigt men det har funkat bra eftersom man sakta vänjer tarmen och sig själv vid portioner och konsistens.
Skynda långsamt och lycka till!

2014-04-03 @ 20:14:35
URL: http://www.ovigheten.blogg.se
Signed by: Jenny

Tror också att du ska gå "tillbaka" lite. Mer mjuk och lösare mat i några dagar till innan du försöker med hård mat. hoppas det funkar för dig. Lycka till!

2014-04-03 @ 20:57:57
URL: http://nockinocki.blogg.se
Signed by: Eva

Uschvad hemskt det lät.. Hoppas att det blir bättre (vilket det säkerligen blir) Men tycker du skall ringa sjukhuset o berätta vad som hänt, trots att du följa reglerna..

Svar: Det var "bara" förstoppning... Hade druckit för lite vatten, nu har jag skaffat Lactulos så det händer förhoppningsvis inte igen ;)
HannaOfSweden

2014-04-04 @ 10:52:49
URL: http://minioman.blogg.se

Plats för fina små hälsningar...

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Har du oxå en blogg?

Skriv nått kul här: